Vijg & Amandel Koekjes

Liefdeskoekjes

5 of 6 koekjes (hangt er vanaf of je tijdens het bereiden al wat deeg wegsnoept 😉

3/4 cup havervlokken
1/4 cup amandelen
2 gedroogde vijgen, in stukjes gescheurd
1/4 cup agavesiroop of 2 el honing
1/2 cup biologische pindakaas of tahin

+ hartvormpjes

Combineer alle ingrediënten in keukenmachine en mix tot er een soort deeg ontstaat.
Vorm een bolletje en druk uit op een snijplank. Steek er dan een hartje uit. Leg alle hartjes op een bord en schaaf er wat amandelen overheen. Eet samen met je lief op 🙂

TIP: Voor extra liefdesenergie giet je wat gesmolten chocolade over de hartjes.

Happy Valentine

-x- Jolijn

2014-10-10T14:47:44+00:00 Winter, Zoet|11 Reacties

11 Comments

  1. Ria 27 april 2014 om 10:00 - Antwoorden

    Ik heb alle ingrediënten in huis en wil aan de slag, maar heb een vraag. Wat is een cup?

  2. van der Put 3 oktober 2012 om 08:03 - Antwoorden

    Kan het ook met rozijnen,dadels of abrikozen? Die heb ik in huis 🙂 thanks…

    • Jolijn 10 oktober 2012 om 18:39 - Antwoorden

      Zeker! Is het gelukt?

  3. Jacqueline 2 augustus 2012 om 19:56 - Antwoorden

    Rauwe havervlokken? Hoeven deze koekjes niet de oven in?

    • Jolijn 4 augustus 2012 om 12:30 - Antwoorden

      Nee, zijn raw cookies 🙂

  4. Marielle 17 februari 2012 om 09:44 - Antwoorden

    euh… als het mengsel niet goed blijft plakken, doe je er dan juist meer pindakaas of meer honing bij? Het is trouwens wel erg lekker!

  5. Marielle 17 februari 2012 om 09:19 - Antwoorden

    Die koekjes zien er erg smakelijk uit!
    Ik zal zometeen ook eens een poging wagen…
    ook al is het geen valentijn meer 😉

  6. des 15 februari 2012 om 12:32 - Antwoorden

    oeh vraag me dat trouwens ook af.
    maar dit lijkt me wel een heel gezond&lekker koekje

    • Jolijn 16 februari 2012 om 21:27 - Antwoorden

      Ze zijn erg lekker en vullend. De pindakaas variant is mijn favoriet.

  7. Nancy 14 februari 2012 om 19:43 - Antwoorden

    Klein vraagje: valt het koekje niet uit elkaar als je het optilt :)?

    • Jolijn 16 februari 2012 om 21:26 - Antwoorden

      Als je ze even in de vriezer legt blijven ze goed stevig! Anders met een vorkje erbij serveren 😉

Geef een reactie