Vegan Halloween Koekjes

koekjes-halloween-vegan-chocola

Ik ben niet echt een koekjesbakker, maar voor Halloween maak ik een uitzondering. Al is het alleen maar omdat ik dan gezichtjes mag tekenen met chocola. Deze heerlijke, chewy vegan Halloween koekjes zijn gemaakt van cashewnoten, kokos en kokosbloemsuiker en hebben een volle, romige smaak. Ze vallen niet al te snel uit elkaar, maar zijn tegelijkertijd wel glutenvrij! De chocola maakt het helemaal af dus skip die zeker niet. Geen zin om gezichtjes te tekenen? Dip de koekjes dan lekker in een bakje met chocoladesaus. De ultieme snack voor de donkere avond. 

halloween-koekjes-vegan-recept

Halloween Monster Koekjes

+/- 20 stuks

2 cups rauwe cashewnoten
1 cup kokosrasp
1/2 cup kokosbloemsuiker
1/3 cup kokosolie, gesmolten
2 el water
1/2 tl vanillepoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout

1 el kokosolie, gesmolten
2 el cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe de cashewnoten, kokosrasp, kokosbloemsuiker, vanillepoeder, baksoda en zout in de keukenmachine en laat even draaien tot het hele fijne stukjes zijn geworden. Giet de kokosolie en het water erbij en laat een soort van deegbal ontstaan. Schep het koekdeeg in een kommetje.

Vorm ongeveer 20 balletjes tussen je handen en druk ze een beetje plat. Niet te veel, want ze worden nog groter in de oven. Leg op de bakplaat en bak ze 8 minuten. Zet de bakplaten niet tegelijk in de oven, want dan wordt de warmte niet goed verdeeld. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Roer de cacaopoeder door de kokosolie tot een egale chocoladesaus. Je kunt nu gezichtjes tekenen op de koekjes. Gebruik hiervoor een klein lepeltje of een plastic zakje met een klein gaatje erin.

Happy Halloween!

Halloween-recept-gezond-koekjes-vegan

2015-10-26T08:19:35+00:00Glutenvrij, Herfst, Zoet|4 Comments

4 Comments

  1. Sonja 26 oktober 2015 at 10:13 - Reply

    Dit ziet er leuk uit. En makkelijk te maken. Dan je wel voor het recept.
    Als ze in de gewone oven gaan kan je toch gewone ongezouten cashewnoten gebruiken, niet speciaal rauw?
    Ik ga ze maken, wel rauw, dan zonder baksoda en in de droogoven.
    groetjes Sonja

    • Jolijn 28 oktober 2015 at 09:38 - Reply

      Hi Sonja, de gewone cashewnoten smaken anders omdat ze al zijn gebakken of gefrituurd in vet. Daarom kun je beter rauwe gebruiken. Ben benieuwd hoe ze zijn geworden!

  2. Marlijn 26 oktober 2015 at 08:15 - Reply

    Hele leuke koekjes, fijn dat ze ook niet zo snel uit elkaar vallen. Ik doe niet aan halloween dus ik zal er vrolijke gezichtjes van maken 😉

    • Jolijn 26 oktober 2015 at 08:19 - Reply

      Haha, ben benieuwd wat je er van vindt!

Leave A Comment