Supersimpele appel-perentaartjes

Appeltaart, vegan, simpel, suikervrij, glutenvrij

Een collega zei deze week tegen me dat ze nog geen ei kon koken in een eierkoker. Een eierkoker lijkt me sowieso maar niks, maar het zette me aan het denken. Welke recepten zijn makkelijk en welke recepten zijn écht makkelijk? Jolijn is zo’n intuïtieve koker die alles op gevoel doet en er dan altijd iets lekkers van maakt, en ik eigenlijk ook wel. Wij vinden een recept al snel supersimpel, maar vergeten soms dat niet iedereen zo vaak en graag kookt.

Voor mensen die zich daarin herkennen – en voor iedereen die van lekkere recepten houdt hebben we goed nieuws. Ten eerste zoemt er al weken een recept voor simpele appeltaartjes, waarvoor geen blender of maatbeker aan te pas komt, door mijn hoofd. Dat recept lezen jullie hieronder.

Daarnaast gaan we de de supersimpele berichten beter vindbaar maken door opnieuw naar de tags bij berichten te kijken. Onder alle berichten staan woorden waar je op kunt klikken. Met die tags filter je alle recepten en berichten. Dat is een hele handige manier om door recepten te bladeren, bijvoorbeeld op ingrediënt. De tag ‘simpel’ bestaat al langer, maar vanaf vandaag hebben we voor de recepten die haast écht niet kunnen mislukken ‘supersimpel’. We hebben al een paar oudere recepten opnieuw getagd en gaan de komende tijd door alle recepten heen om te kijken welke die tag waard zijn. Suggesties zijn welkom!

Appeltaart, vegan, simpel, suikervrij, glutenvrij

Simpele appel-perentaart potjes

Ook nu de lentezon al weer om de hoek komt kijken hebben Jolijn en ik (vooral ik) nog veel behoefte aan verwarmende feelgoodgerechten, en wat is er verwarmender dan appeltaart? En deze gezonder appeltaartjes doen het ook heel goed voor ontbijt. Ik weet wel iemand die aanslaat bij de woorden apple pie en breakfast 🙂

Voor 5 kleine potjes

2 appels (ongeschild in kleine blokjes)
2 peren (ongeschild in kleine blokjes)
2 el kaneel
Sap van 1 limoen 
1,5 cup boekweitmeel
2 el rijstsiroop
Snufje zout
2 el rijstmelk (of andere plantaardige melk, maar rijstmelk is lekker zoet!) 
5 el boekweit
7 flinke el kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt twee eetlepels kokosolie op laag vuur in een klein pannetje en mix dat in een grote bak of beslagkom met het fruit, het kaneel, het sap, het zout, de siroop, het meel en de melk. Roer alles goed door.

Verdeel de mix over de potjes. Afhankelijk van hoe groot jouw potjes zijn (wij gebruiken oude 350 gr pindakaaspotten) past het precies. Een potje meer of minder maakt niet veel uit. Voeg per potje een schepje boekweitkorrels toe, schud de potjes even en doe dan nog per potje een flinke eetlepel kokosolie erbij. De deksels bewaar je voor als ze uit de oven en afgekoeld zijn. Zet de potjes in de voorverwarmde oven en haal ze er na een uurtje uit.

Bewaar de potjes in de koelkast.

Appeltaart, vegan, simpel, suikervrij, glutenvrij
2015-02-20T15:30:47+00:00 Feest, Glutenvrij, Herfst, Zoet|10 Reacties

10 Comments

  1. shanna 10 maart 2015 om 17:20 - Antwoorden

    Ik maak 2,5 potje per keer. Ze zijn zoo lekker dat die 2,5 in een keer op gaan. Daarnet als avondeten 🙂

    Thanx!

  2. Avi 1 maart 2015 om 15:56 - Antwoorden

    Dit viel erg in de smaak bij mijn vriend en mij. Een tussendoortje dat we nog veel vaker gaan maken. Handig zo vijf in een keer want vriendlief at er gelijk twee voor ontbijt 🙂

  3. vinne 21 februari 2015 om 12:38 - Antwoorden

    Dit is precies wat ik nodig heb ziet er heerlijk uit !! Ik heb me altijd al afgevraagd of je de konfituurpotjes opnieuw zou kunnen gebruiken om te bakken in de oven.Ik was altijd ongerust dat ze zouden kapot springen,nu ga ik het toch echt wel is ne keer proberen 🙂 Ben ook heel blij met de recepten , en kijk vooral uit naar de veganistische reepten.DANKJEWEL en heel graag tot de volgende .Groetjes vinne

    • Sjoerd 26 februari 2015 om 10:41 - Antwoorden

      Fijn om te horen. Glaswerk houdt zich prima in de oven, maak je geen zorgen!

  4. Varaan 21 februari 2015 om 09:35 - Antwoorden

    Wat een toffe blog! Sjoerd wat schrijf jij leuk zeg.

  5. Elsbet | La Vie Pure 20 februari 2015 om 21:38 - Antwoorden

    Oh, ziet er lekker uit!

  6. Inge 20 februari 2015 om 16:11 - Antwoorden

    Hoi Sjoerd en Jolijn,

    Ziet er heerlijk uit! Vraagje: die deksels, dat bewaren, is dat om het later koud te eten? Of verwarm je het dan nogmaals?
    Verder: ik kijk zo uit naar je boek! Nog nooit gereageerd, maar volg je blog zeer trouw (en we eten heel vaak ‘Vegadutchie’)

    • Sjoerd 20 februari 2015 om 19:01 - Antwoorden

      Hi Inge,

      Leuk dat je nu even de moeite neemt te reageren! Je kunt ze warm of koud eten, maakt niet uit,dus die deksels heb je alleen nodig om ze te bewaren.

    • Jolijn 2 maart 2015 om 10:18 - Antwoorden

      Ha Inge,

      Ja, je kunt de deksel er weer opdoen en ze in de koelkast bewaren. Ook kun je de potjes weer hergebruiken met deksels.
      Leuk om van je te horen! Groetjes Jolijn

Geef een reactie