Sunshine Summer Cheezcake

Raw Cheesecake is zeker één van mijn ontdekkingen van 2012.
Suiker, boter en eieren? Nergens voor nodig! Deze overheerlijke CheeZcake zit boordevol zomerfruit, romige cashewnoten en zoete dadels. Voedsel waar je je body & soul gelukkig mee maakt.

Deze taart kun je op alle moment van de dag eten. Ontbijt, tussendoortje of dessert. Ik kan niet wachten om verder te experimenteren. Wat denken jullie van een chocolade-peanut butter variant? Yum!

Sunshine Summer Cheezcake


Voor 1 taart

Springvorm 18 cm

Bodem

1 cup zachte dadels
1/2 cup boekweit
1/2 cup amandelen of walnoten
2 el kokosrasp
snuf zeezout
1 el dadelstroop (als het deeg niet plakkerig genoeg is)

Vulling

1 cup geweekte cashewnoten
5 el kokosolie, au bain marie gesmolten
5 el agavesiroop
sap van 1 limoen
1 tl vanillepoeder
snufje zout

3/4 rijpe mango
4 el blauwe bessen
4 el frambozen

Garnering

Bessen, frambozen, rozenblaadjes, sinaasappel, ahornsiroop

1. Vet een springvorm in met kokosolie.

2. Mix in de keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem. Druk het deeg goed aan in de springvorm. Was de keukenmachine af.

3. Mix in de keukenmachine de cashewnoten, kokosolie, agavesiroop, vanille, zout en limoen tot een glad mengsel. Verdeel over 3 bakjes.

4. Mix 1/3 van de vulling met de mango, 1/3 met de bessen en 1/3 met de frambozen. Was de keukenmachine tussendoor steeds af, zodat de kleuren niet mengen.

5. Verdeel de vulling over de bodem. Je kunt er lagen van maken maar het ook door elkaar scheppen.

6. Zet de taart voor 1 tot 2 uur in de vriezer. Als je de taart invriest laat hem dan minimaal een half uur ontdooien voordat je hem serveert.

Garneer met alles wat je wil! Deel met je lief, familie en vrienden.

Celebrate Life!


2014-05-07T13:44:03+00:00 Lente, Zoet|46 Reacties

46 Comments

  1. Anne 24 maart 2015 om 20:55 - Antwoorden

    Nu heb ik een paar heerlijke mango’s vandaag gekocht, en ik ga er onder andere de power smoothie morgenvroeg maken, maar ik vroeg me af of ik deze taart ook een paar weekjes zou kunnen invriezen?
    Ik heb genoeg verjaardagen binnen nu en een maand, dus dat scheelt weer 1 taart bakken 😉

    Kijk erg uit naar je boek!

    • Jolijn 25 maart 2015 om 08:29 - Antwoorden

      Goedemorgen Anne,

      Dat kan zeker! Haal hem voor het serveren wel ongeveer een half uur van te voren eruit. Anders eet je bevroren taart 🙂 Succes!

  2. Heidi 16 februari 2015 om 21:00 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,
    Deze taart is echt heerlijk. Heb hem een keer gemaakt en hij is direct opgegaan!
    Nu is mijn vraag… Als je de taart niet in wilt vriezen en gewoon in de koelkast bewaart, hoeveel dagen zou deze dan goed blijven?
    Groetjes en bedankt,
    Heidi

  3. Peanutbutter & Chocolate Taart 13 oktober 2014 om 10:18 - Antwoorden

    […] anderhalf jaar geleden liep ik al met deze taart in mijn hoofd toen ik de Sunshine Summer Cheezcake poste. Ik vraag me serieus af waarom het er niet eerder van gekomen is om hem daadwerkelijk te […]

  4. Iris van Lomwel 27 mei 2014 om 05:01 - Antwoorden

    Ik heb de taart gemaakt en hij was heerlijk! Zou ik de vulling ook van amandelen kunnen maken in plaats van cashewnoten?
    Groetjes Iris

    • Marije 28 mei 2014 om 11:45 - Antwoorden

      Hi Iris, dat kan best je kan dan gewoon bruine amandelen weken. Wel is mijn ervaring dat rauwe cashewnoten geweekt een echt kazig mondgevoel en smaak sensatie geven. En amandelen meer notig. Maar dat is ook vast lekker. Hoor graag of het gelukt is! grtz Marije

  5. […] pasta peperonata, naar een recept van Jamie Oliver. Als toetje maakte ik de zuivel- en suikervrije cheezcake van Vegadutchie en hoewel hij de vorige keer beter gelukt was dan dit keer, smaakt hij weer erg goed. Dit keer heb […]

  6. Angelique de Vries 11 augustus 2013 om 17:46 - Antwoorden

    Bedankt voor dit heerlijke recept. Het is het eerste recept van jou dat ik heb gemaakt en ik weet zeker dat het niet het laatste zal zijn. Ik heb wat gevarieerd ivm beperkte verkrijgbaarheid van ingredienten, ondanks dat was het super gelukt. De taart die over was hebben we een dag later ttijdens de lunch opgegeten, dat volde super de luxe, lunchen met taart!

    • Jolijn 13 augustus 2013 om 08:00 - Antwoorden

      Wat goed! Heerlijk he, ik ontbijt er ook wel eens mee 🙂

  7. Marijn 10 augustus 2013 om 12:21 - Antwoorden

    Goddelijk!! Kan niet wachten op de chocolate peanut variant 🙂

  8. heidi 10 juli 2013 om 16:36 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,
    Boekweit en boekweirgrutten zijn toch verschillend?
    Boekweit is volgens mij heel en hard en de grutten zijn zachter en lijken op een soortvan vlokken?
    Ik kan niet goed uit de reactie halen wat jij gebruikt….
    Boekweitgrutten in hele vorm??? Dat snap ik dus niet….
    Hoop dat je me verder kan helpen.
    Groetjes en bedankt, heidi

  9. diana 25 juni 2013 om 05:30 - Antwoorden

    Deze taart ziet er heerlijk uit! Misschien een rare vraag, maar bedoel je boekweit of boekweitmeel? En moet je dat eerst nog voorkoken of voorbereiden?
    Groetjes Diana

    • Jolijn 2 juli 2013 om 09:00 - Antwoorden

      Hi Diana,

      Hier gebruik ik hele boekweit. Je kunt het even weken, maar ik gebruik het soms ook zonder dat te doen. Succes! xo

  10. carla 23 juni 2013 om 07:59 - Antwoorden

    Hoi, ik heb een vraagje, kan je boekweit ook vervangen door havermout die je dan even met water te koken gaar maakt?
    groetjes carla

    • Jolijn 23 juni 2013 om 08:21 - Antwoorden

      Hoi Carla,

      Je kunt het vervangen door havervlokken, maar ik zou ze niet gaarkoken want dan worden ze te zacht.

      Succes 🙂

  11. willemijn 20 juni 2013 om 14:56 - Antwoorden

    Oh ja, ik had m met +/- 120gr frambozen en 200gr aardbeien gemaakt, gewoon allemaal samen door de vulling. Lekker! 🙂

    Ik ga wel sparen voor een keukenmachine, mijn blender en staafmixer hadden hier wel wat moeite mee…! 😉

  12. willemijn 20 juni 2013 om 14:54 - Antwoorden

    Hoi, ik heb deze gemaakt voor mijn collega’s en die vonden m heerlijk!! (ikzelf ook!)
    Hij was in no time op!! 🙂
    Al meerdere verzoeken om het recept gekregen!
    Dank je wel!

    • Jolijn 23 juni 2013 om 08:24 - Antwoorden

      Leuk! 🙂 Echt een zomertaartje.

  13. Sanne 9 mei 2013 om 14:49 - Antwoorden

    Oeeh deze ga ik maken voor moederdag zondag 🙂

  14. LNNK 2 april 2013 om 16:24 - Antwoorden

    Hij ziet er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd naar de smaak.

  15. Jenny 2 april 2013 om 11:47 - Antwoorden

    Heerlijke recepten hier, ik heb al een paar salades uitgeprobeerd. Ik had wel een vraag. Ik snap dat je overal geen suiker in wilt doen. Maar agavesiroop bevat veel fructose, wat niet goed voor je lever is. Is er geen andere vervanger?

    • Jolijn 2 april 2013 om 12:54 - Antwoorden

      Je kunt ook dadelstroop, ahornsiroop of stevia proberen! Ik probeer ook zo weinig mogelijk agavesiroop te eten.

  16. Thirza 2 april 2013 om 11:45 - Antwoorden

    Hi Jolijn,
    Reuze bedankt voor dit goddelijke recept! Ik heb de taart gemaakt voor de Pasen en wow, hij was ge-wel-dig! Keep on going met je inspirerende recepten en verhalen!

    Sunshine greetings,
    Thirza

    • Jolijn 2 april 2013 om 12:55 - Antwoorden

      Hoi Thirza! Dank je. Wat leuk om te horen!

      Lieve groetjes Jolijn

  17. Wieneke 1 april 2013 om 17:26 - Antwoorden

    Hoi!

    Erg bedankt voor dit recept: ik heb gesmuld! En zelfs mijn man vond het lekker en dat is wat… Normaal gesproken vind hij suikervrij maar smaakloos. Ik eet nu zo’n 12 jaar (vanaf mijn 18e) suikervrij. Mijn dochter is bijna één en ik was op zoek naar een taart waar ik haar ook met een gerust hart van kan laten snoepen (ik wil haar ook het liefst zo lang mogelijk geen suiker geven); gevonden!

    Groet,
    Wieneke

    • Jolijn 2 april 2013 om 12:56 - Antwoorden

      Wat goed! Tof om te horen dat je man het ook lekker vond. Het fruit is natuurlijk al zo lekker zoet van zichzelf.

  18. Jolanda Jansen 30 maart 2013 om 18:33 - Antwoorden

    Hoi

    Moet je de Boekweit eerst wellen?

    • Jolijn 2 april 2013 om 12:56 - Antwoorden

      Hi Jolanda. Dat hoeft niet perse, maar je kunt het wel doen.

  19. Aline 27 maart 2013 om 18:38 - Antwoorden

    Heb toevallig afgelopen weekend je andere versie van de cheesecake gemaakt. Die vond ik heerlijk! Evenals mijn verjaardagsgasten. Deze variant klinkt ook weer hemels en gezond! Ik heb inmiddels heel veel van je recepten uitgeprobeerd! De boekweitcreme, banaan/walnoot muffins, bounty’s en linzensalade zijn enkele van mij favorieten! Ga zo door!
    Groetjes een trouwe volger!

    • Jolijn 2 april 2013 om 12:59 - Antwoorden

      Hi Aline! Dank voor je reactie. Leuk dat je al zoveel hebt uitgeprobeerd. Lieve groetjes Jolijn

  20. Linda Stommen 27 maart 2013 om 11:43 - Antwoorden

    Wauwie Jolijn, deze lijkt me écht heerlijk! Ik ga hem binnenkort meteen even testen. Goed idee ook om er boekweitgrutten in te doen, op dat idee ben ik nog nooit gekomen haha. Verder dan rauwe noten was ik nog niet… Terwijl het zo simpel is eigenlijk 🙂

  21. Gineke de Witt Huberts 27 maart 2013 om 10:02 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Ziet er geweldig uit, mijn complimenten. vraagje: Ik twijfel over hoe groot de cup is waar je op doelt voor de bodem? waar moet ik aanhouden? Dank en groet, Gineke

  22. Jolanda 27 maart 2013 om 08:16 - Antwoorden

    Jolijn bedoel ik natuurlijk

    Haha Sry

  23. Jolanda 27 maart 2013 om 08:15 - Antwoorden

    Hoi jolijt

    Moet je de boekweit eerst even nachtje Wellen?

    Groetjes
    Jolanda

  24. Birgit 26 maart 2013 om 11:57 - Antwoorden

    Waarom noem je het een cheesecake/cheezcake als er 0,0 cheese in zit. Dat is net zoiets als boerenkool spaghetti noemen, slaat nergens op. Het lijkt me wel een lekker taartje, maar kost me iets teveel moeite.

    • Jolijn 27 maart 2013 om 07:47 - Antwoorden

      Hi Birgit. Dit doe ik omdat het fijn is voor mensen die niet vegan zijn om een soort herkenning te hebben. Dus als zij een alternatief willen voor normale cheesecake dan kunnen ze ook makkelijk een alternatief vinden. Qua baktijd ben je hier niet heel veel langer mee bezig dan een normale taart 🙂 Lieve groet, Jolijn

  25. Kussensloop 25 maart 2013 om 22:13 - Antwoorden

    Wauw! Dat ziet er heel mooi uit en ik durf te wedden dat het ook een heel lekkere taart is! Zodra mijn winterjas officieel weer in de kast hangt, wil ik hem zeker eens gaan uitproberen:)

  26. TheColourofStyle 25 maart 2013 om 21:24 - Antwoorden

    Jummiieeee!! De choco- peanutbutter variant lijkt me ook super!!!

  27. Elske 25 maart 2013 om 19:31 - Antwoorden

    Wow, dat ziet er echt lekker uit!! Ga ik binnenkort ook ’s uitproberen 🙂
    Dit weekend ook een taart gemaakt met ongeroosterde, rauwe cashewnoten, maar dan met chocola enzo.

    • Jolijn 27 maart 2013 om 07:44 - Antwoorden

      Klinkt ook heerlijk!

  28. Daniëlle 25 maart 2013 om 18:49 - Antwoorden

    Dat klinkt heerlijk! Ik sla het recept meteen op 🙂

  29. Simone 25 maart 2013 om 18:14 - Antwoorden

    Wat een mooie variatie op je andere cheesecake recept! Die vond ik al heerlijk, dus deze ga ik zeker ook maken 🙂
    Ik wil, net als Cindy, ook graag weten wat je met boekweit bedoelt. Ik denk de vlokken. Zou meel ook kunnen?

    • Jolijn 27 maart 2013 om 07:45 - Antwoorden

      Boekweitgrutten. Dus echt de boekweit in hele vorm. Succes 🙂

  30. Cindy 25 maart 2013 om 16:46 - Antwoorden

    Ooh Jolijn,
    Ik kan niet wachten om dit te maken!! I think I love ya! 🙂
    En vraagje over de boekweit: boekweitvlokken?
    Groetjes!

    • Jolijn 27 maart 2013 om 07:45 - Antwoorden

      Wat lief! Zie antwoord Simone 🙂

  31. Dat ziet er echt HEERLIJK uit!

Geef een reactie