Spliterwtensoep met Kokospaddestoelen

[donotprint]

Soep is altijd goed. Simpel om te maken, goedkoop en vullend. Vorige week nam ik een zakje spliterwten mee van de Ekoplaza en vandaag had ik opeens zin om er iets van te maken. Er lagen nog een aantal wortels in de koelkast dus spliterwten-wortelsoep was het! In een handomdraai klaar en lekkerder dan je denkt. De paddestoelen maken deze soep tot iets speciaals, maar zonder is hij ook heerlijk.

Bouillonblokjes van de supermarkt zitten vaak vol met zout. Daarom koop ik altijd zoutvrije bouillon bij de natuurwinkel en breng ik de soep zelf op smaak met wat zee- of himalayazout.
[/donotprint]
Spliterwtensoep met Kokospaddestoelen


Voor minstens 6 koppen soep

2 cups gele spliterwten
2 middelgrote winterwortels, in stukjes
2 uien, in stukjes
2 knoflooktenen
3 blokjes groentebouillon
6 cups water
1 tl mosterdzaden, fijngestampt in de vijzel
2 tl paprikapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
Sap van een 1/4 citroen
2 el olijfolie, extra vierge

3 bospaddestoelen per persoon, in plakjes
Kokosolie

Verse basilicum

1. Breng de eerste negen ingredienten aan de kook. Laat een half uurtje sudderen. Pureer de soep met de citroensap en olijfolie. Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken.

2. Verwarm wat kokosolie in een klein pannetje en bak de paddestoelen in een paar minuten tot ze zijn gekrompen. Breng op smaak met een snuf paprikapoeder en zout en peper.

3. Schenk wat soep in een kommetje en serveer met de paddestoelen en verse basilicum. Lekker met wat vers zuurdesembrood of ciabatta.

[print_link]
[donotprint]

[/donotprint]

2014-10-09T12:36:03+00:00 Herfst, Lente, Soep, Winter|7 Reacties

7 Comments

  1. Ell 24 oktober 2013 om 09:09 - Antwoorden

    Je recepten zien er erg lekker uit. Wat is een goede vervanger voor kokosolie, het komt in veel recepten voor en kokos is the one and only thing wat ik echt niet lekker vind. :-l

  2. Jip 26 september 2013 om 06:05 - Antwoorden

    Lekkere soep!

  3. Sabrina 9 april 2013 om 08:14 - Antwoorden

    Wauw ziet er weer super uit. Ben blij deze site te hebben gevonden. Heb al enkele recepten uitgeprobeerd. Super!

  4. Lisa 8 april 2013 om 21:25 - Antwoorden

    Ziet er heeeeerlijk uit 😉

  5. Martine 8 april 2013 om 18:56 - Antwoorden

    Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op soep! Is er nog een verschil qua smaak tussen gele en groene spliterwten?
    En ik vroeg me nog af, smaken de champignons ook echt naar kokos door de kokosolie, of is dit afhankelijk van welke je hebt? Mijn kokosolie is namelijk nogal geur- en smaakloos 😉
    xx

    • Jolijn 12 april 2013 om 06:05 - Antwoorden

      Hi Martine,

      Ik gebruik altijd extra virgine kokosolie met geur & smaak dus de champignons proeven 100% naar kokos! Ik denk dat er qua smaak weinig verschil is tussen groene en gele spliterwten.

      xx

  6. Daniëlle 8 april 2013 om 18:53 - Antwoorden

    Ik heb nog nooit spliterwten op, ben wel erg benieuwd 🙂

Geef een reactie