Spicey Miso Tempeh

[donotprint]“Don’t be satisfied with stories, how things have gone with others. Unfold your own myth.” -Rumi

Ik ben een Tempeh Nerd. Af en toe eet ik, tot afschuw van mijn familie en vrienden, zelfs rauwe tempeh. Ik vind de structuur en smaak gewoon héél lekker. Tempeh koop je bij de biologische winkel of bij toko’s en je kunt het goed invriezen (als je alleen woont en niet zo’n freak bent als ik). Serveer de spicey tempeh met gebakken noodles/rijst met groenten of bij een lekkere salade.

Spicey Miso Tempeh

[/donotprint]

Voor 1 persoon

1/3 blok tempeh, in blokjes gesneden

1 el donkere misopasta
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 tl tomatenpuree
1 tl agave- of dadelsiroop
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl verse knoflook, fijngehakt
peper/zout

kokosolie

1.  Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar heen. Doe de tempehblokjes erbij en laat minstens een uur marineren.

2. Verhit 1 el kokosolie in een pan en bak de tempeh tot hij aan beide kanten bruin is (ongeveer 5/6 minuten).

[print_link]
[donotprint]

[/donotprint]

2014-05-07T13:48:02+00:00 Salade, Winter|15 Reacties

15 Comments

  1. Keiko 14 april 2015 om 10:32 - Antwoorden

    Hoi, ik heb nu 2 x geprobeerd om de tempeh te maken maar hij brandt echt heel snel aan (en meteen zwart) waardoor ik meer dan de helft moet weggooien. 🙁 Heb je nog een tip voor me?
    Thanks!

    • Jolijn 15 april 2015 om 12:03 - Antwoorden

      Ha Keiko, ik denk dat je misschien iets meer olie moet gebruiken en op een lager vuurtje bakken. Dan duurt het iets langer maar bakt het niet zo snel aan. Laat je me weten of het gelukt is? Fijne dag!

      • Keiko 15 april 2015 om 12:12 - Antwoorden

        Hi Jolijn,
        Ik heb het geprobeerd maar ik ben nog niet echt tevreden met het resultaat… Het werd weer óf best zwart óf nog een beetje rauw… Ik heb gewoon geen geluk met het gerecht ben ik bang.. Terwijl ik de smaak wel heel lekker vind! Dank voor je reactie in ieder geval!

        Groetjes!

  2. Miranda 20 maart 2013 om 08:56 - Antwoorden

    Gisteren uitgeprobeerd, erg lekker recept!

  3. Sophie 1 maart 2013 om 17:46 - Antwoorden

    Deze ga ik bookmarken, lijkt me heerlijk met rijst en groenten! 🙂

  4. Daniëlle 28 februari 2013 om 18:01 - Antwoorden

    Klinkt erg lekker. Ik zag miso en tempeh gister nog liggen, maar wist niet precies wat het was! 😉

  5. Marloes 28 februari 2013 om 16:36 - Antwoorden

    Holy manoly, wat ziet dit er ontzettend lekker uit!

  6. Winny 28 februari 2013 om 14:43 - Antwoorden

    Ik snij de tempeh in kleine reepjes en bak ze in olie bruin. Daarn marineer ik de reepjes in ketjap, sambal en knoflook. Heerlijk

  7. Martine 28 februari 2013 om 14:06 - Antwoorden

    Klinkt heerlijk! Ik heb nog een blok ingevroren tempeh liggen, nog niet wetende wat ik ermee zou gaan doen. Maar dit is een heerlijk idee, ga het zeker proberen!

  8. Els 28 februari 2013 om 14:04 - Antwoorden

    Aha, handig, zo’n recept! Tempeh wil ik binnenkort eens uitproberen, maar ik wist niet goed hoe het te marineren. Hoe kom je aan misopasta? (En wat is het eigenlijk?)

    En nog een dingetje.. het is als ik, niet als mij. Ik let daar nogal op, hoop dat het niet vervelend is dat je er op gewezen wordt.

    • Jolijn 28 februari 2013 om 14:07 - Antwoorden

      Nee helemaal niet! Juist fijn 🙂 Dank je. Misopasta kun je bij de natuurwinkel kopen.

  9. Juud 28 februari 2013 om 13:18 - Antwoorden

    Mmm, ik hou ook heel erg van tempeh maar mijn vriend vind het vaak iets te bitter. Truukje daar tegen is het eerst een tijdje te stomen voor het marineren. Heerlijk!

  10. Emilia 28 februari 2013 om 11:57 - Antwoorden

    Ah ik dacht dat ik de enige ben die wel eens rauwe tempeh at! Grappig dat jij dat ook doet.
    Klinkt heerlijk, dit gerecht.

  11. Neel 28 februari 2013 om 11:56 - Antwoorden

    Ah fijn, ik was laatst al op zoek naar een fijn tempeh gerecht. Ik ga het snel proberen. X voor jou

  12. carlos 28 februari 2013 om 11:42 - Antwoorden

    Tempeh heerst idd, erg lekker (mits goed gemarineerd, vind ik dan wel weer)
    Zal deze eens proberen….ziet er lekker uit

Geef een reactie