Speculaas Bananenbrood

vegadutchie vegan speculaas bananenbrood recept
vegadutchie speculaas bananenbrood recept vegan

Speculaas Bananenbrood

Warm speculaas bananenbrood, gekleurde bladeren, luisteren naar Jamie Woon, het zonnetje dat net even scheen, kaarsjes in huis, kletsen met vriendinnen, kijken hoe de natuur verandert, al jullie toffe reacties op mijn gratis e-book, planten om me heen, fantaseren over reizen, knuffelen, chocola eten bij Mumu (De Pijp), luisteren naar Abraham Hicks op YouTube.

Dit zijn dingen waar ik de laatste dagen heel gelukkig van werd. Waar word jij blij van? Laat het me hieronder weten!

Voor 1 speculaas bananenbrood

250 gram speltbloem – je kunt ook meel nemen, maar dan wordt het een steviger brood.
2 el speculaaskruiden
1 volle tl baksoda
snuf zout
handje geroosterde walnoten, grof gehakt
5 rijpe bananen
3 el kokosbloemsuiker
2 el olijfolie
1 tl citroensap

Cakeblik

Vet een cakeblik in met een beetje olijf- of kokosolie. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de bloem, speculaaskruiden, baksoda, zout en walnoten door elkaar. Doe 4 bananen, kokosbloemsuiker, olijfolie en citroensap in de keukenmachine of blender en laat een egaal mengsel ontstaan. Mix door de bloem, zodat alles een geheel wordt. Schep in het cakeblik. Snijd een banaan in de lengte doormidden en leg die op de cake, druk hem er een beetje in. Bak het brood ongeveer 45 minuten in de oven. Hij is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Serveer met een likje amandelpasta of kokosboter.

Geniet van de winterdagen!

Ga je dit recept maken? Leuk als je het met me deelt via Instagram of Facebook met de #vegadutchie tag!

Liefs Jolijn

vegan-bananenbrood-speculaas-recept

35 Comments

  1. Anneke at - Reply

    Vanavond gemaakt met een handjevol rozijnen en speculaaskruiden van Jonnie Boer erdoor. Laagje boter erop en echt super lekker! Dank voor het recept 🙂

  2. Maaike at - Reply

    Helaas kan ik geen rogge, spelt of tarwe eten. Suggesties of ik ander meel kan gebruiken, bijvoorbeeld boekweit?

    • Ha Maaike,

      Yes, je kunt bijvoorbeeld een mix van boekweit, rijst en maïs gebruiken of een kant-en-klare glutenvrije bakmix. Eetsmakelijk!

  3. Chella at - Reply

    Klinkt goed!
    Suiker vervangen door ?
    Honing?

    • Hi,

      Honing wordt volgens de ayurveda giftig bij verhitting; dus ik zou het niet doen.

      Groetjes,
      Yolanda

  4. Wieneke at - Reply

    Wat een fijn recept Jolijn! Makkelijk te maken, niet veel olie en smaakt heerlijk. Dank voor het delen!

  5. Anique at - Reply

    Vandaag dit brood gebakken, Maar er zitten allemaal best grote gaten in, Komt dit door het bloem of? Hij is wel lekker verder maar wel jammer van de gaatjes.

    • Ha Anique, bij mij zaten er geen gaten in. Heb het ook nog van niemand anders gehoord. Misschien heb je te veel bakpoeder toegevoegd? Liefs

      • Anique at - Reply

        Ik heb 1 theelepel bakpoeder toegevoegd. Maar ach het belangrijkste is dat die goed smaakt en dat doet die zeker! Volgende keer probeer ik het met meel in plaats van bloem. Liefs Anique

  6. […] pas om 13.00 uur te beginnen, dus ik had een ochtend vrij. Ideaal om dit lekkere bananenbrood van Vegadutchie te […]

  7. Britt at - Reply

    Zou het ook mogelijk zijn om de helft van de bananen te vervangen door pompoenpuree? Ik heb maar twee rijpe bananen in huis. Hoeveel cup/ml puree zou ik nodig hebben denk je?

  8. Dit klinkt fantastisch!
    Het kan niet anders dan dat dit heerlijk smaakt.
    En ik heb alles in huis. Kan niet beter :).
    Liefs

  9. Mirjam at - Reply

    Eeuwige dank van de afdeling klinische psychologie van de VU, complimenten van al mijn collega’s! 🙂

  10. Mieke at - Reply

    Ik ga morgen gelijk bananen kopen ( het enige wat ik niet in huis heb ) .Lekker bij de thee met m’n beste vriendin .
    Herfst is mjin lievelings seizoen : de mooie kleuren , de open haard aan ,mijn poes op schoot ;.

    • Ja fijn he. Geniet er ook van. Is hij goed gelukt? X

  11. Dartie at - Reply

    Hallo Jolijn! Jemig jouw speculaas bananenbrood is heerlijk! Ik heb zelf al 2 stukken gegeten en neem morgen de rest mee naar kantoor. Ze zullen er blij mee zijn! Bedankt voor het recept. Gr. Dartie
    https://www.instagram.com/p/BMmT1uojBxd/

    • Haha geweldig! Hoop dat je er vaak van kan genieten. X

  12. Oh dat klinkt lekker. Ik maak wekelijks bananenbrood, maar deze variant ken ik nog niet. Op naar de winkel voor speculaaskruiden 🙂

  13. Oh dit klinkt goed!! Ik ga er een gezonde draai aan geven door meel te gebruiken ipv bloem 🙂 ik duik snel de keuken in nu.

  14. Danielle at - Reply

    Lijkt me heerlijk! Kan ik de baksoda vervangen door bakpoeder of wijnsteenbakpoeder? Zo ja, wat is dan de verhouding?

  15. jor at - Reply

    Die ga ik ook maken! (Je weet dat ik geen keukenprinces ben). kan ik ook honing ipv kokosbloemsuiker gebruiken? X

    • Leuk! Ja dat kan hoor! X

    • Mandy at - Reply

      Ik heb het net geprobeerd met honing! Denk dat het qua smaak net een ander effect heeft dan de suiker en prefereer zelf agave siroop qua smaak; Mar evengoed nog steeds heerlijk!

  16. Je hebt weer een heerlijk recept bedacht, die gaan we proberen binnenkort..

  17. Oeh, dit ziet er héél lekker uit! X

  18. Hmmm ja, dat komt aardig in de buurt. Fijn een boek lezen op de bank onder een dekentje met de kat, terwijl het buiten regent… 🙂 En ik heb heel veel zin in kerst. Maar dat is nog even weg. Slim om er speculaas aan toe te voegen, lijkt me hartstikke lekker!

    • Klinkt heerlijk! Ja, Kerst is altijd een fijne, gezellige tijd. X

Leave A Comment