Romige Cashew Pompoenstoofpot – met Nederlandse quinoa

curry-lolaquinoa-recept-vegan

Wist je dat de quinoa die je koopt niet meer uit Peru hoeft te komen? Het wordt tegenwoordig ook door Nederlandse boeren geteeld in alle uithoeken van ons landje.

Vorig jaar interviewde Sjoerd de oprichters van Lola Quinoa. Hun verhaal zorgde ervoor dat ik spontaan verliefd werd op quinoa! Lola Quinoa’s quinoa is van Nederlandse bodem, duurzaam geteeld én de telers krijgen goed betaald. De quinoa heeft meer bite dan de ‘gewone’ en is volkoren. Je hoeft hem niet af te spoelen omdat hij geen bitterstoffen bevat. Bye bye voor door het vergiet verdwijnende korreltjes.

Quinoa is perfect voor vegans en vega’s, omdat het een compleet eiwit en veel magnesium (spieren) bevat. Het bevat ook veel foliumzuur (goed voor je hoofd), ijzer (tegen vermoeidheid), vitamine B1 en B2 (goed voor je hart, huid en ogen) en deze Hollandse volkoren variant is ook nog eens rijk aan vezels (goed voor je darmen, je bloedvaten en je suikerspiegel). Een aanrader dus om het in je ontbijtjes, lunchsalades en als vervanger voor pasta en rijst te gebruiken.

Ik maakte voor jullie een stoofpotje met quinoa. De pompoen, uien en aardappelen komen ook van onze bodem dus qua duurzaamheid zit het wel goed met dit gerecht. Het is makkelijk om te maken, let er alleen wel op dat je de cashewnoten een paar uur van te voren in de week zet. Ben je het écht vergeten dan kun je altijd nog de superspeed methode toepassen. Overgiet de noten met kokend water en laat ze nu 30 minuten weken.

WINACTIE

Laat weten wat jij met deze Nederlandse quinoa zou willen maken en win een pakje van Lola Quinoa! Ik mag er 3 weggeven!

Wil jij ook deze lekkere & duurzame quinoa proberen? Je kunt de pakjes van Lola Quinoa kopen bij de AH en Ekoplaza! Yum, ik ben fan!

romige-cashew-pompoen-curry-vegan

Romige Cashew Pompoenstoofpot

Voor 4-6 personen

1 el kokosolie
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 grote rode ui, fijngesneden
600 gram aardappelen, geschild en in blokjes
1 oranje pompoen, geschild en in blokjes
10 zongedroogde tomaten, in reepjes

2 takjes rozemarijn

200 gram quinoa van Lola Quinoa

Voor de saus

1 liter groentenbouillon
150 gram cashewnoten – minimaal 3 uur geweekt
200 gram tomatenpuree
1 el tamari of sojasaus

Topping: verse kruiden als salie, peterselie of koriander (optioneel)

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de saus door de groentenbouillon, cashewnoten, tomatenpuree en tamari te blenden in een blender.

Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de rode ui en knoflook ongeveer 4 minuten op zacht vuur. Voeg de aardappelen, pompoen, zongedroogde tomaten en rozemarijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu de saus toe. De saus moet alle groenten bedekken. Als dit niet zo is kun je nog een beetje extra bouillon toevoegen. Laat de stoofpot in 30 minuten garen.

Serveer de stoofpot met de quinoa & verse kruiden.

X Jolijn

 

curry-vegan-pompoen-recept
romige-curry-vegan-recept-pompoen
Dit is een gesponsord blog. 
2016-11-15T14:50:49+00:00 Glutenvrij, Herfst, Lunch & Avond, Winter|12 Reacties

12 Comments

  1. Lize 7 februari 2017 om 16:43 - Antwoorden

    Ik heb hem gemaakt – lekker!

  2. Wieneke 19 januari 2017 om 09:48 - Antwoorden

    Gemaakt! Ik heb er van genoten. De volgende dag als lunch, het was toen zowaar nog lekkerder. Dank voor het delen!

    • Jolijn 23 januari 2017 om 14:22 - Antwoorden

      Leuk dat je het hebt gemaakt! Stoofpotten zijn inderdaad vaak lekkerder de volgende dag 🙂

  3. Anique 23 november 2016 om 09:22 - Antwoorden

    Ik ga dit recept van jou vanavond maken. Ben benieuwd! Maar ik vind jou recepten meestal erg lekker dus dat komt vast helemaal goed.

    Ik zou zelf een heerlijke salade maken met quinoa, zoete aardappel, Broccoli, Tomaat, gemengde noten en een lekkere dressing met tahin, citroen, yaconsiroop en heel veel lekkere kruiden, Waaronder peterselie, zout en peper, Paprikapoeder, en komijnpoeder.

  4. Anita Hubert 18 november 2016 om 02:03 - Antwoorden

    Mijn standaardrecept voor quinoa: in de pan gooien, groente erbij (ik maak keuze uit aubergine, doperwten of bloemkool). Kruiden en specerijen: chilipeper, lavas, paprika, knoflook, gember, koriander. Koken tot het geheel goed gaar is en dan feta of andere zachte geitenkaas toevoegen.

  5. Marloes 16 november 2016 om 18:02 - Antwoorden

    Hi Jolijn, wat een lekker recept weer! Ik wil graag kans maken op het winnen van de quinoa en zou er dan denk ik nog eens de heerlijke quinoa bieten salade van jouw site mee maken, met champignons, berglinzen, walnoten en heerlijk verse peterselie of wat tuinkers. Ik zou dit samen met mijn vriend maken en eten!

    • Jolijn 21 november 2016 om 15:33 - Antwoorden

      Leuk dat je mijn recept ermee maakt! Er komt een pakje naar je toe 🙂

  6. Meike 15 november 2016 om 17:46 - Antwoorden

    Wat leuk, quinoa van Nederlandse bodem; die wil ik wel uitproberen! Ik zou er een schotel van maken met zwarte bonen, zoete aardappel en een dressing/saus van tahini, rode peper, limoensap, gember, koriander en tamari. En als ‘zoetje’ lekker wat mango of granaatappelpitjes erbij.

    • Lola Quinoa 16 november 2016 om 08:55 - Antwoorden

      Wauw dat klinkt super lekker Meike, als je het gemaakt hebt vinden wij het altijd leuk om een foto van het recept te ontvangen! 🙂

    • Jolijn 21 november 2016 om 15:33 - Antwoorden

      Wow dat klinkt superlekker! Vooral met de mango erbij.

Geef een reactie