Regenboog Springrolls

springrolls

Andrea is een bijzondere spirit die ik op Instagram heb ontmoet. Altijd als ik haar posts lees krijg ik een big smile op mijn gezicht. Waarom? Omdat ze ontzettend veel liefde en positiviteit uitstraalt! En daarmee inspireert ze haar vele volgers. Deze mooie dame is ook planteneter (& yogini) en creëert recepten waar je buik van gaat knorren. Vandaag mag ik haar Regenboog Springrolls delen. Zin in meer lekkers van haar? Check dan haar blog Vegan Bliss Love.

Ik ben nu een weekje op stilteretraite in Griekenland, maar als ik terug ben is het tijd voor de lancering van mijn Summer Glow E-Book. Zo veel zin in!

Liefde en een mooie week!

springroll1

Regenboog Springrolls

6 springrolls

Benodigdheden

Grote koekenpan of bak (om te vullen met water)
Snijplank
Mes
Bord

Ingrediënten

6 ronde rijstvellen
1/4 rode kool
1 romeinse sla
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1/2 komkommer
2 grote wortels
1 avocado

Tahin sausje

3 el tahin
takje verse peterselie
3 tot 4 el water
sap van limoen
snufje zeezout
peper
zwarte sesamzaadjes
sojasaus

Was alle groenten en snijd deze julienne oftewel in reepjes.

Vul een grote koekenpan of schaal met warm water en leg hier een rijstvel in. Rijstvellen zijn hard als ze uit de verpakking komen en zodra je ze voor 1 minuut in het warme water legt worden ze zacht en buigzaam.

Als het rijstvel zacht genoeg is haal je dit er voorzichtig uit en leg je het op een schone snijplank.

Nu kun je het gaan vullen met al de lekkere groenten. De groenten leg je ongeveer iets onder het midden en zorg dat er zo’n 4 cm van de onderste rand en zijkanten vrij blijft. Rol de onderste rand zo strak mogelijk over de groentes, rol verder, duw de zijkanten naar binnen en rol verder tot een rol, zoals een loempia.

Snijd deze loempia in tweeën en ga zo verder met de andere 5 rijstvellen.

Zet de regenboog spring rolls leuk rechtop in een schaaltje, besprenkel ze met limoensap en strooi er wat sesam zaadjes overheen.

De regenboog spring rolls zijn klaar! Serveer ze uiteindelijk met een tahini sausje en sojasaus. Super lekker!

X Jolijn & Andrea

springrolls2
2016-06-18T11:56:26+00:00 Lunch & Avond|3 Reacties

3 Comments

  1. Wieneke 1 juli 2016 om 13:49 - Antwoorden

    Ziet er mooi uit zeg! Ik vind springrolls heerlijk, alleen wordt het wel altijd een geklieder. Een uitdaging of ik ze zo mooi kan krijgen, haha!

  2. Fabienne 21 juni 2016 om 13:19 - Antwoorden

    Ik ben dol op spring rolls, maak ze in allerlei varianten en deze met het sausje komt ook op de planning. Alleen het serveren ziet er heel mooi uit, maar bij mij plakken ze altijd aan elkaar als ik ze tegen elkaar zet/leg, wat dan weer geen succes is. Wat is jullie tip/trick?

    • Jolijn 24 juni 2016 om 09:13 - Antwoorden

      Ha Fabienne! Haha, ze plakken inderdaad een beetje door het rijstvel. Je kunt ze iets verder uit elkaar leggen of ze gewoon lekker laten kleven 🙂 Liefs

Geef een reactie