Raw Cheesecake

Life is really simple, but we insist on making it complicated.

Einstein

Dat gaat ook voor mij op en daarom geniet ik af en toe zo van het ‘simpele leven’. In het weekend rustig opstaan, een boekje lezen, door de natuur wandelen, inkopen doen op de markt, eten met vrienden en familie. Helemaal tot rust komen en genieten van de kleine momenten.

Raw Cheesecake

Gebaseerd op het recept van MyNewRoots

Ingrediënten voor +- 8 personen

3/4 cup amandelen
3/4 cup zachte dadels
1,5 cup rauwe cashewnoten, minstens 3 uur geweekt in water
1/3 cup kokosolie
1/3 cup ahornsiroop
sap van 2 limoenen
1 cup frambozen, ontdooid of vers
1 theelepel vanille-extract
snuf zeezout
Taartvorm 20 cm

1. Vet de taartvorm in met een beetje kokosolie.

2. Plaats de amandelen, dadels en een snuf zeezout in de keukenmachine. Laat draaien totdat de amandelen zeer klein zijn en het deeg plakkerig aanvoelt. Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk goed aan.

3. Giet de cashewnoten af en plaats samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien totdat er een egaal mengsel ontstaat. Proef en voeg naar smaak eventueel meer vanille of limoen toe.

4. Schep 2/3 van het deeg in de taartvorm en spreid goed uit met een spatel. Voeg de frambozen aan 1/3 van deeg toe en laat de keukenmachine voor 30 seconden draaien. Verspreid het frambozenmengsel dan over de andere laag.

5. Zet de cheesecake minstens een uur in de vriezer en haal hem een half uur voor het serveren uit de vriezer. Garneer met frambozen.

Een smaakexplosie! Zo simpel, maar enorm rijk van smaak. Een gegarandeerd succes als nagerecht, tussendoortje of als verjaardagstaart.

2014-05-08T14:10:52+00:00 Winter, Zoet|44 Reacties

44 Comments

  1. vidya dunki jacobs 27 juli 2017 om 08:36 - Antwoorden

    Wat een heerlijke cheesecake! Ik had ‘m meegenomen samen met een cheesecake van Kuyt van de Utrechtsestraat in Amsterdam. Wat denk je: die van jullie/mij was favoriet.
    Een echte aanrader.

    • Jolijn 22 augustus 2017 om 11:51 - Antwoorden

      Ha Vidya,

      Wow, wat een mooi compliment :-). Blij om te horen!!!! Liefs Jolijn

  2. Marcelle 23 januari 2015 om 17:57 - Antwoorden

    Oké.. Ik was reuze sceptisch. Cashewnoten? Serieus? Is dat lekker? Ja dus, de eerste bevestiging kwam al van mijn puberzoon die een hap wilde en enorm enthousiast was. Ik ben toen ook gaan proeven en ben om! Heerlijk!!!!

    • Jolijn 26 januari 2015 om 10:48 - Antwoorden

      Haha. Yay, wat goed!

      • Marcelle 27 januari 2015 om 13:46 - Antwoorden

        Als je in vier dagen twee van deze cheesecakes maakt heb je wel echt de bevestiging.. Ouders enthousiast, vriend enthousiast en mijn kind is niet te stoppen, die komt uit school naar huis geracet om weer taart te eten.;-)
        Dank je wel!

  3. Nienke vlasma 19 december 2013 om 21:06 - Antwoorden

    Wat een prachtige blog! Wil graag dit recept uitproberen maar ben allergisch voor de cashewnoten, zou pecannoten of walnoten een goede vervanging zijn? En moeten die dan ook eerst geweekt worden? Vast bedankt

  4. Tosca Meivogel 30 september 2013 om 15:52 - Antwoorden

    Dag Jolijn,
    Gisteren de raw cheese-cake gemaakt met frambozen. Goed recept, erg goed gelukt, iedereen vond het erg lekker.
    Heb de schil van de limoen door de witte vulling geraspt.
    De bodem was iets te kruimelig, misschien moet ik voortaan zachtere dadels gebruiken en iets meer ,dan plakt het beter denk ik, of heb jij nog een tip?
    groetjes Tosca

    • Jolijn 11 oktober 2013 om 13:37 - Antwoorden

      Meer dadels of een scheutje dadelstroop. x

  5. Heidi 21 april 2013 om 15:14 - Antwoorden

    Hoi Jolien,
    Wat een heerlijke recepten heb jij op jouw site! Ik heb er een aantal geprobeerd en die waren echt delicious!
    Nu heb ik een klein vraagje… Wat bedoel je precies met cups in het recept van de raw cheescake? Ik heb al even gegoogled en zie dat je “cups” kan kopen in diverse afmetingen. Bedoel je die? Ik heb ze dus niet, dus ik zou graag willen weten wat de hoeveelheden precies zijn (in grammen of eetlepels o.i.d.). Ik hoor het graag!
    Groetjes en alvast bedankt,
    Heidi

    • Jolijn 22 april 2013 om 09:40 - Antwoorden

      Hi Heidi,

      Dank je! Een cup is een Amerikaanse maat. Het is heel handig om ze een keer aan te schaffen bij een kookwinkel of de Dille & Kamille, omdat ze op de meeste Amerikaanse en Canadese blogs worden gebruikt. Zelf vind ik het ook heel makkelijk om met cups te werken. In plaats van een cup kan je ook een middelgrote theekop gebruiken. Succes! Groetjes Jolijn

      • Heidi 22 april 2013 om 17:48 - Antwoorden

        Hoi Jolijn!
        Bedankt voor je vlotte reactie. Als ik ertegen aan loop zal ik ze zeker aanschaffen.
        Groetjes Heidi

  6. Wijmie 24 maart 2013 om 20:34 - Antwoorden

    Gisteren gemaakt, wegens gebrek aan limoen en frambozen met citroen en bosvruchten uit de vriezer, vandaag de taart gegeten. Boven verwachting! Superlekker en ook niet zo machtig als ik had gedacht. Met zijn vieren net iets meer dan een halve op. Misschien neem ik zo nog wel een klein stukje! Dit is er één om te onthouden en lekker mee te variëren.

    Alleen de bodem is al een feestje!

  7. Ans van de grift 24 maart 2013 om 17:08 - Antwoorden

    Oh wat makkelijk lijkt is toch ook weer moeilijk,
    Had niet gelezen dat je de frambozen er pas de 3 de ronde
    In de machine erbij doet,
    Ik heb die leuke witte laag dus niet.
    Klopt dat.
    Hij gaat toch de vriezer in tot morgen hi hi
    Gr. Ans

  8. Manja 1 maart 2013 om 18:44 - Antwoorden

    ik ben hem nu aan het maken, helaas is mijn bakvorm te groot en kwam ik daar eigenlijk te laat achter 🙁 Nu dus een hele dunne taart, hij gaat zo de vriezer in, ben heel benieuwd!

  9. Simone 18 november 2012 om 18:05 - Antwoorden

    Mijn complimenten over je blog, foto’s en recepten. Erg inspirerend!
    Ik heb 2 vraagjes over dit recept:
    Dien je de kokosolie eerst te smelten?
    En wat voor keukenmachine heb je? Ik wil eentje kopen en ben op zoek naar ervaringen van anderen met bepaalde merken/types.
    Ga zo door en succes met je laatste detoxweek!

    • Jolijn 20 november 2012 om 16:47 - Antwoorden

      Hi Simone. Je moet de kokosolie inderdaad eerst smelten. Dit kan je doen door een glazen schaal met de kokosolie in een grote pan kokend water te hangen (au bain marie).
      Ik heb een Kenwood keukenmachine. Deze was ongeveer 100 euro, met blender erbij. Geen topding, maar goed genoeg. Succes!

      • Simone 21 november 2012 om 19:17 - Antwoorden

        Bedankt voor de info!

  10. Sophie 16 oktober 2012 om 07:50 - Antwoorden

    Ik hou ook van deze lovely blog! Her recipes rock!
    Yummmm! Excellent & very tasty good for you food!

  11. Dunja 7 oktober 2012 om 10:26 - Antwoorden

    Gister hebben we deze taart gemaakt, hij was echt heerlijk!

    • Jolijn 10 oktober 2012 om 18:38 - Antwoorden

      Lekker he! Ga hem volgende week ook weer maken voor mijn verjaardag 🙂

  12. Camille 17 juni 2012 om 12:53 - Antwoorden

    Lijkt me heerlijk… ! Is dit het complete recept of alleen voor de bodem ?

    • Jolijn 25 juni 2012 om 14:24 - Antwoorden

      Dit is het hele recept.

  13. Susan 5 april 2012 om 17:41 - Antwoorden

    Hallo!
    Wat leuk jouw site te ontdekken! Kan geen genoeg krijgen van mensen die heerlijke recepten op internet zetten. Ik ben zelf niet zo creatief met recepten verzinnen 😉
    Erg leuk om ze uit te proberen! Dus hartelijk bedankt!

    Vraagje: hoeveel is een cup?

    Groetjes Susan

    • Jolijn 5 april 2012 om 21:01 - Antwoorden

      Blij om te horen dat je er inspiratie vandaan kunt halen! 1 cup is ongeveer een normaal theekopje. Als je Google’d op: hoeveel is 1 cup vind je ook veel resultaten!

      • Arine 6 oktober 2013 om 13:43 - Antwoorden

        1cup is ongeveer een kwart liter

  14. Liza 16 maart 2012 om 20:28 - Antwoorden

    Oke, bedankt!
    En kan ik de frambozen ook door aardbeien vervangen?
    Of moet ik dan aanpassingen doen in het recept?

    • Jolijn 18 maart 2012 om 08:18 - Antwoorden

      Zou ik zeker een keer proberen. Smaakt vast lekker!

  15. Liza 11 maart 2012 om 07:42 - Antwoorden

    Hai Jolijn!

    Ziet er heerlijk uit.
    Moet de taart echt in de vriezer? Of bedoel je koelkast?
    Just checking, haha…?!

    • Jolijn 12 maart 2012 om 19:36 - Antwoorden

      Moet echt in de vriezer 🙂 Maar wel 30 minuten voor het serveren eruit halen.

  16. Martine 6 maart 2012 om 19:16 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Ik heb je blog dit weekend ontdekt, er is een wereld voor me open gegaan! Ik eet al ongeveer 11 jaar vegetarisch en ontdek op jouw blog heel veel nieuwe, lekkere en gezonde mogelijkheden die ik nog niet kende. Ik raak niet uitgekeken/gelezen, super! Ga zo door, ik blijf je volgen en ga zeker je heerlijke recepten uitproberen.

    Groetjes,
    Martine

    • Jolijn 6 maart 2012 om 20:13 - Antwoorden

      Hi Martine,

      Bedankt voor je leuke reactie! Heb de laatste tijd veel nieuwe recepten geprobeerd dus er komt weer een lading aan 🙂

      • Simone 7 maart 2012 om 16:10 - Antwoorden

        Oooohh wat leuk dit te horen haha! Ook ik ben super enthousiast over je recepten, je schrijfstijl en je foto’s!

  17. Des 6 maart 2012 om 11:04 - Antwoorden

    wow, dit ziet er ook al zo lekker uit!

  18. sanne 5 maart 2012 om 14:12 - Antwoorden

    Lekker lijkt me het, maar waar koop je rauwe cashewnoten? of kan het ook met niet-rauwe?

    • Jolijn 5 maart 2012 om 17:48 - Antwoorden

      Rauwe cashewnoten kun je bij de natuurwinkel kopen, maar soms hebben ze ze ook bij toko’s of notenwinkels.

      • sanne 7 maart 2012 om 13:28 - Antwoorden

        Oke bedankt!! Dan ga ik deze taart binnenkort maar eens bakken 🙂

    • Harrie Vegan Mesman 10 augustus 2014 om 11:03 - Antwoorden

      Bij de Lidl (waar ik boven woon, zo heb ik het ontdekt) verkopen ze ‘ongebrande, ongezouten cashewnoten’ van Alesto Fine. Niet duur.

  19. SunainA 5 maart 2012 om 12:19 - Antwoorden

    Oeh lekker! Ik kan ook zó genieten van simpele dingen 🙂

  20. Simone 4 maart 2012 om 19:04 - Antwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  21. gert visser 4 maart 2012 om 18:40 - Antwoorden

    Ik ga deze taart morgen maken!
    Bedankt voor de tip, het is lekkerder denk ik dan die vette bodems met margarine e.d.
    En het is denk ik ook een gezonde taart…

    • Jolijn 5 maart 2012 om 12:46 - Antwoorden

      Eetsmakelijk alvast!

Geef een reactie