Poppy & Limoen Cake

recept-poppy-limoen-cake-vegan

Poppy & Limoen Cake

In Oost-Europa vind je op iedere straathoek wel een tentje waar ze poppy seed cake verkopen. Het is meestal een wat smeuïge cake die heel zoet is. Ik vind de knisperige structuur van de maanzaadjes heel lekker dus verzon ik deze cake voor het Your Healthy Life in 21 days programma.  Heel erg lekker met een kop thee of koffie erbij. Zin om meer herfst & winterrecepten te ontdekken? Start dan op een van de volgende data: 12 oktober (aankomende woensdag), 12 november of 12 januari!

Voor 1 cake

2 cups / 300 gram rijstmeel
1/4 cup / 60 ml ahornsiroop
1/2 cup / 105 gram kokosolie
1 cup / 250 ml amandelmelk
sap van 1 limoen of citroen
schil van 1 limoen of citroen, geraspt
4 el maanzaadjes
1 el chiazaad
1 tl baksoda
snuf vanillepoeder
snuf zout

cakeblik

Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het meel met de maanzaadjes, chiazaad, baksoda, limoenschil, vanille en zout. Meng in een andere kom de kokosolie en ahornsiroop en in een ander kommetje de melk met het limoensap.

Maak in het meel een kuiltje en giet het amandelmelkmengsel en kokosoliemengsel erbij. Roer goed door tot al het meel is opgenomen. Schep de cakemix in het blik en bak 40 minuten in de oven.

Laat de cake minstens 20 minuten afkoelen voordat je hem snijdt. Enjoy!

X Jolijn

poppy-limoen-cake-recept-vegan

2016-10-10T08:35:57+00:00Zoet|9 Comments

9 Comments

  1. Hennie 28 november 2016 at 17:21 - Reply

    Heb hem gemaakt met baksode maar hij is niet gerezen. Nog een vraag is het echt 105 gram kokosolie dat was erg veel? Hij is een beetje droog maar misschien is dit ook de bedoeling. Al veel van jou uitgeprobeerd en altijd lekker.

    • Jolijn 30 november 2016 at 13:33 - Reply

      Hi Hennie, de kokosolie klopt. Bij mij wordt de cake niet droog, wel luchtig. Misschien kun je iets minder bakpoeder toevoegen om hem wat minder droog te maken.
      Fijn om te horen dat de recepten in de smaak vallen :-).

  2. […] nom, dit was heerlijk! Vooral de lemon poppy cake is bij ons favoriet (en laat Jolijn die nou net online gezet hebben!). Daarna volgde we met hartig: een heerlijke linzensalade met spinazie en een quinoa salade […]

  3. martje 12 oktober 2016 at 18:03 - Reply

    Klinkt erg lekker, ik wil m morgen gaan maken! Vraagje: zorgt het chiazaad voor de binding en kan ik het ook vervangen door lijnzaad?

    • Jolijn 20 oktober 2016 at 15:28 - Reply

      Zie je reactie nu pas! Sorry. Dat kan zeker. Is het gelukt? Liefs

  4. Sangita 11 oktober 2016 at 09:01 - Reply

    Lekker hoor Jolijn! In de herfs is het ook lekker om hem iets warmer & kruidiger te maken door een eetlepel kaneel en een theelepel kardemom toe te voegen.

    X Sangita

  5. Vivian | stayaliveandcooking 10 oktober 2016 at 10:10 - Reply

    Wat leuk Jolijn! Twee jaar geleden liep ik stage in Australië en daar zijn zulke cakes of muffins ook zo populair: dat mis ik toch wel nu in Nederland! Hier lopen we altijd een beetje achter, met de carrotcakes en red velvet etc 😉
    Ik heb toevallig vorige week een receptje online gezet met poppyseeds, maar ik durf eieren nog niet te vervangen in zo’n recepten. Lukt toch net niet bij mij, maar ik ga deze wel even opslaan zodat ik het nog een keer kan proberen!
    Fijne week.

    • Jolijn 12 oktober 2016 at 11:05 - Reply

      Ik ben heel benieuwd wat je van deze vindt! Eventueel kun je ook nog een romige topping toevoegen, zoals tofu creamcheese.

Leave A Comment