Pompoentaart

[donotprint]

De detox zit er bijna op. Morgen is mijn laatste dag en die ga ik afsluiten met 24 uur alleen smoothies en sapjes. Het was fijn om even helemaal geen alcohol, koffie, suiker en gluten binnen te krijgen, maar ik kan er ook alweer naar uit kijken daar niet teveel over na te hoeven denken. Een lekker glaasje rode wijn op zijn tijd maakt mij in ieder geval erg blij! Vooral in deze tijd van het jaar.

Vandaag heb ik trouwens voor het eerst geschaatst op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Lees: zon, strakblauwe hemel, ijs, geluid van klapschaatsen, muziekje op de achtergrond. Ik had het gevoel dat ik voor altijd rondjes kon blijven schaatsen. Wat een heerlijke sport! Ik hoop de volgende keer wel een kerstmuziekje te horen. Dan kan mijn dag niet meer stuk 😉

Over tot de orde van de avond: [donotprint/]

Pompoentaart

Overgenomen van Oh She Glows

Deze pompoentaart is lekker, maar zeer vullend! Tijdens de High Tea met de Groene Meisjes een tijdje geleden maakte ik een wat lichtere pompoentaart met cashewcreme die ik eigenlijk nog net iets lekkerder en lichter vond. Ik ga proberen die z.s.m. ook met jullie te delen!

Ingrediënten

Bodem:

1/2 cup kokosolie, gesmolten
1/4 cup sucanat
1 cup speltbloem
1 cup bloem
2 el lijnzaad
1/2 cup amandelmelk
1 tl kaneel
1/4 tl zout

Vulling:

2 1/4 cup gepureerde pompoen (pompoenpuree)
1/2 cup sucanat
1/4 cup kokosmelk (niet light)
1/4 cup ahornsiroop of agavesiroop
3 el arrowroot
2 tl vanille extract
2 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl nootmuskaat

Voor de kokosslagroom:

1 blik volle kokosmelk (natuurwinkel)
beetje agavesiroop
vanillepoeder

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een 22 cm springvorm in. Mix in een grote kom alle droge ingredienten van de bodem. Giet de melk en kokosolie erbij. Mix goed met een elektrische mixer.

2. Verspreid wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot het een paar centimeter breder is dan de bodem. Zet de springvorm op de bodem en snijd het deeg in een rondje ongeveer 2 cm groter dan de springvorm. Het deeg dat je overhoud kneed je in een bal.  Het uitgerolde deeg leg je in de springvorm en druk je zachtjes aan. Prik 12 keer met een vork in de bodem en zet dan voor 7 minuten in de oven.

3. Meng in een kleine kom de ahornsiroop en het arrowroot. Meng in een grote kom alle overige ingrediënten voor de vulling. Roer het ahornsiroopmengsel erdoor.

4. Schep de vulling in de bodem. Rol het overige deeg uit en snijd in lange repen. Versier de taart ermee. Bak de taart 45 minuten op 175 graden. Haal de taart uit de oven en bedek met zilverfolie. Bak nog 15 minuten. Laat de taart helemaal afkoelen en zet dan voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je begint te eten (ja, dit is even doorbijten!)

Kokosslagroom:

Zet het blik kokosmelk 1 nacht in de koelkast. Haal uit de koelkast en zet ondersteboven voor een aantal minuten. Keer om en open het blik. Als het goed is kun je de kokosmelk er nu uitgieten. Schep de kokoscreme in een kom en klop samen met de agavesiroop en vanillepoeder met een garde op.

Serveer de pompoentaart met de kokosslagroom. Bon appetit!

[print_link]
[donotprint]

Slaap lekker iedereen!

 


[donotprint/]

2014-05-08T13:49:50+00:00Herfst, Zoet|18 Comments

18 Comments

  1. […] of ongezoet uit pak 3 el cacaopoeder 1 el ahornsiroop snuf kaneel 1/2 tl vanille-essence  kokosslagroom of sojaslagroom […]

  2. Kerst Bananenbrood met Cranberry's 23 november 2015 at 09:12 - Reply

    […] en chocola geven een super feestelijke touch. Je kunt het brood ook nog serveren met zelfgemaakte kokosslagroom als je wilt. Ga jij dit brood maken met Kerst? Tag je hem op Instagram onder #vegadutchie? Ben […]

  3. Lianne 19 oktober 2015 at 15:12 - Reply

    Deze wil ik maken!! Misschien een stomme vraag maar.. met pompoenpuree bedoel je letterlijk de pompoen fijn maken in de mixer?

    • Jolijn 25 oktober 2015 at 15:20 - Reply

      Ja dat klopt! In de keukenmachine werkt het beste.

  4. Secret Ingredient Brownie 18 augustus 2015 at 09:55 - Reply

    […] en laat afkoelen onder een theedoek. Snijd de brownie in vierkanten of puntjes en serveer met kokosslagroom, jam of chocoladesaus (maak raw chocolate maar zet het niet in de […]

  5. Martine 16 mei 2015 at 09:53 - Reply

    Hallo Jolijn,

    Het pompoenrecept ziet er lekker uit, dat ga ik proberen! Alleen: ik weet niet hoeveel gram 1 cup is. En is de inhoud van 1 cup voor natte ingredienten hetzelfde als die voor droge ingredienten?

    groetjes,

    Martine

  6. […] de cake bij voorkeur met zelfgemaakte kokosslagroom en een snuf […]

  7. […] 4. Laat het brood circa 55/60 bakken en haal dan uit de oven. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Leg het brood daarna op een rooster met een theedoek erover. Als je op dit punt nog niet gesnoept hebt dan is dit het moment! Snijd een stukje brood af en serveer met kokoscreme. […]

  8. Sophie 23 november 2012 at 22:06 - Reply

    Ik hou ook zo van haar recepten. Ze zijn telkens lekker! A must make!
    MMMMMMM!

  9. Rosalie 23 november 2012 at 18:21 - Reply

    Jeee daar is het recept!! Ik heb er nu al zin in! Ik ga er proberen muffins/cupcakes van te maken zodat ik ze als tussendoortje kan meenemen. Ik zal wel laten weten of dat het gelukt is 🙂 Fijn weekend alvast en geniet inderdaad straks van een heerlijk rood wijntje of een lekkere latte!

    • Jolijn 24 november 2012 at 16:12 - Reply

      Leuk die muffins! Ben benieuwd. Ik heb weer genoten van mijn eerste latte 🙂

  10. celine 23 november 2012 at 15:06 - Reply

    Nog een dagje en dan mag je eindelijk dat glaasje wijn;-) ik zou zeggen: goed gedaan en vieren!

  11. Marieke van Vugt 23 november 2012 at 07:12 - Reply

    Ik heb een paar dagen een pompoentaart gemaakt met volkoren meel, en dat was ook superlekker. In de pompoenvulling deed ik tofu en boekweithoning wat zorgde dat het niet al te zwaar was. Ik heb er, geheel in stijl, gisteren op de dag van Thanksgiving van genoten!

  12. Louise van Gend 22 november 2012 at 21:53 - Reply

    Water loopt uit mijn mond. Wat fijn dat de detox er bijna op zit 🙂 Geniet van je laatste dag en ook van je eerste rode wijntje na je detox! Fijn weekend alvast!

  13. gert visser 22 november 2012 at 21:45 - Reply

    Magnifique!
    Jammer dat ik niet electronisch kan proeven

  14. Marianne 22 november 2012 at 20:55 - Reply

    Hi Jolijn, ik heb de neiging alleen maar (voloren) meel te gebruiken ipv bloem omdat mij dat nog gezonder lijkt, maar ik ben reuze benieuwd naar jouw gedachte achter het gebruik van bloem in dit recept. Misschien omdat de vulling al supergezond en vol vezels zitten? Kortom kijk uit naar je antwoord. Alvast heel erg bedankt.

Leave A Comment