Pittige Thaise Pindasoep

pindasoep-tomaten-vegan-pindakaas-gezond2

Het Vegadutchie boek begint vorm te krijgen. De kop is eraf, of staat erop beter gezegd, want vorige week zijn de foto’s voor de cover gemaakt. Maar weinig mensen zijn snel tevreden over foto’s van zichzelf en daarin ben ik geen uitzondering, maar ze zijn echt heel mooi geworden!

Welke het gaat worden kan ik nog niet verklappen, simpelweg omdat ik het nog niet weet. We moeten kiezen uit een paar mooie series die we bij mij thuis en in de buurt hebben geschoten. Dat zal nog lastig worden.

Ik kan het iedereen aanraden die wel eens in de spiegel kijkt en wat ziet om over te klagen: laat een keer mooie foto’s van jezelf maken. Leuk voor later en het laat je op een andere manier naar jezelf kijken. Als je naar foto’s van jaren geleden kijkt denk je ook vaak: wat zag ik er toen eigenlijk goed uit.

Sjoerd was ook heel enthousiast over de foto’s en ik heb hem nog blijer gemaakt, want mijn receptje van deze week is echt iets in zijn straatje. De pittige pindasoep is goed gelukt en zo makkelijk te maken dat we hem deze week al meerdere keren hebben gegeten. Verder eten we de laatste tijd sowieso heel lekker, want ik ben nu volop bezig met het maken, testen en verbeteren van de recepten voor mijn boek dus onze borden en de koelkast lopen over!

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het boek en de voorverkoop? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief rechts in het scherm.

pindasoep-tomaten-vegan-pindakaas-gezond4
pindasoep-tomaten-vegan-pindakaas-gezond3
pindasoep-tomaten-vegan-pindakaas-gezond

Pittige Thaise Pindasoep

Voor 3 personen

2 rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
4 cm gemberwortel, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
2 stengels citroengras, in grove stukken
1 liter groentebouillon
2 kleine rode paprika’s, +- 250 gram, in blokjes
190 gram pindakaas
115 gram tomatenpasta
1 el sambal*

1/3 komkommer, in maantjes
hand verse koriander, fijngehakt
2 el ongezouten pinda’s

*de soep wordt vrij pittig. Hou je daar niet van, laat de sambal dan weg of voeg minder toe.

Kneus de citroengras. Dit doe je door er met de zijkant van een groot mes op te drukken, zodat hij als het ware een beetje breekt. Breng de groentenbouillon aan de kook. Voeg ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Doe de pindakaas en tomatenpasta in een klein pannetje en voeg 1 soeplepel hete bouillon toe. Klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen en giet bij de rest van de soep. Voeg ook de paprika toe. Laat nog 15 minuten sudderen.

Als het goed is dan is de soep nu wat dikker geworden. Zet het vuur uit en roer er de sambal doorheen. Verdeel de soep en garneer met komkommer, koriander en pinda’s.

Serveertip: de soep vult heel goed, maar je kunt er eventueel brood of rijst bij serveren.

pindasoep-tomaten-vegan-pindakaas-gezond4
2014-10-13T15:30:50+00:00 Boek, Herfst, Lente, Recepten, Seizoenen, Soep, Winter, Zomer|17 Reacties

17 Comments

  1. Bep van den Oever 13 december 2015 om 19:09 - Antwoorden

    Heerlijke soep! Echt een aanrader!

  2. Bep van den Oever 13 december 2015 om 10:22 - Antwoorden

    Ik ben erg benieuwd! Ga de soep vanmiddag maken.

  3. Anke 15 oktober 2014 om 09:59 - Antwoorden

    Heul lekker! 🙂

  4. Judith 21 september 2014 om 10:05 - Antwoorden

    Hi, ik heb ‘m net gemaakt, maar moet de soep niet gepureerd worden met een staafmixer? Dit heb ik wel gedaan, maar ik vermoed dat de citroengras er dan eerst uit moet? Dit ging niet helemaal goed namelijk… Ik heb ‘m nog maar even gezeefd en nu heb ik een mooi, glad soepje welke heerlijk smaakt! De sambal heb ik weggelaten, zo is ie ook al lekker pittig.

    • Jolijn 24 september 2014 om 11:55 - Antwoorden

      Hi Judith, hij hoeft niet gepureerd te worden. De citroengras kun je inderdaad beter niet opeten. Groetjes Jolijn

  5. Luc 21 september 2014 om 09:24 - Antwoorden

    Vandaag gemaakt ! Heerlijk.
    Subtiel van smaak. Je proeft alle ingrediënten zonder dat er één echt overheerst.
    Sambal hoefde niet voor iedereen. Ik zet het op tafel en naar believen kan wie wil een klein lepeltje aan zijn soep toevoegen.

  6. Ellie Bloemendaal 17 september 2014 om 20:12 - Antwoorden

    Lijkt me echt heerlijk, vooral met die verse koriander. Vraagje: tamatenpasta, is dat hetzelfde als tomatenpuree? Ik ken het nl. niet.

    Ben wel heel benieuwd naar het boek. Succes.

    Hartelijke groet, Ellie

    • Judith 21 september 2014 om 10:06 - Antwoorden

      Hi, ik heb er gewoon zo’n klein blikje tomatenpuree in gedaan. Gaat prima!

    • Jolijn 24 september 2014 om 11:57 - Antwoorden

      Hi Ellie,

      Yes, ik bedoel tomatenpuree, ik zal het even aanpassen. Groetjes Jolijn

  7. Elsbet | La Vie Pure 17 september 2014 om 20:06 - Antwoorden

    Wat een origineel recept!

  8. Marianne 17 september 2014 om 16:21 - Antwoorden

    Hmm ziet er heerlijk uit. Ben erg benieuwd naar je boek en naar de foto’s. Enne… voor een foto voor je boek mag je zeker wel kritisch zijn!

  9. Tanja 17 september 2014 om 15:21 - Antwoorden

    Mhhh, lekker!!!! Waar kan ik de citroengras kopen? Ik heb het helaas nog nergens gezien

    • Leentje 18 september 2014 om 16:31 - Antwoorden

      citroengras vind je in een toko (Aziatische supermarkt). Je kunt ze vers of diepvries kopen.

    • Jolijn 24 september 2014 om 11:57 - Antwoorden

      Bij de toko, biowinkel, maar ook bij veel supermarkten zoals de AH

  10. liza 17 september 2014 om 11:12 - Antwoorden

    Lijkt me erg lekker, kan het ook met amandelpasta, en wat voor tomatenpasta gebruik je.

    B.V.D Gr Liza

    • Jolijn 24 september 2014 om 11:57 - Antwoorden

      Je kunt het proberen met amandelpasta. Ik gebruik tomatenpasta van de ekoplaza. Succes!

Geef een reactie