Mint & Choco Taartjes

mint-choco-raw-cheesecake-vegan

Als je een boek aan het schrijven bent maak je heel wat computeruren. Ik vind het dan heerlijk om ’s avonds de keuken in te duiken. Even weg van alle apparaten en omringd door verse ingrediënten. Het lenteseizoen inspireert me ook om weer allerlei nieuwe gerechten te koken. Asperges, munt, doperwten, sla, raapstelen en radijs liggen weer in de schappen en nodigen uit voor een frisse en lichte twist. Merk jij ook dat je lichaam totaal andere behoefte heeft zodra de temperatuur stijgt? Ik snak opeens naar smoothies, salades en gazpacho’s terwijl ik een maand geleden nog niet weg kon blijven van verwarmende curry’s. Ik vind het onwijs fijn om met de seizoenen mee te eten en te kiezen uit alle lekkere groenten- en fruitsoorten. Alle blad- en groene groenten geven je letterlijk nieuwe energie en halen de winter uit je lijf.

Hoewel ik van koken veel energie krijg, geniet ik het allermeest om samen te eten met veel mensen. Delen van gerechten en vrienden lekker verwennen met good food. Maar natuurlijk ook met jullie. Ik vind het altijd fijn om lezers van mijn blog ook in het echt te ontmoeten. Hoe leuk de online wereld ook is, er gaat niks boven praten in real life. Ik organiseer daarom twee hele speciale etentjes ter ere van het Vegadutchie Kookboek dat begin juni uitkomt. De avonden vinden plaats in de mooie Bagels & Beans vestiging vlakbij mijn huis. Je wordt verwend met een 3-gangenmenu dat bestaat uit recepten uit mijn boek. Een voorproeverij dus! Het wordt een avond vol mooie & gezonde gerechten *vegan, glutenvrij en suikervrij*, lekkere drankjes en veel gezelligheid. Ik kan niet wachten en twijfel nu al; brownies met kokosslagroom, pistache & basilicum ijs of een ‘snicker’ taartje als toetje?

Vegadutchie Book Dinners

Woensdag 6 & 13 mei 2015 * 19.30 – 22.00 uur
Bagels & Beans Oostpoort

http://vegadutchie.nl/events/

Reserveren kan via: jolijn@vegadutchie.nl

mint-choco-raw-cheesecake-vegan2

Chocolade & Mint Taartjes

Deze raw cheesecake taartjes zijn heaven. Romig, met een frisse muntsmaak en een intense en knapperige chocoladelaag. Het liefst eet je hem uit de hand, zodat je met je tanden door de chocola heen kunt bijten.

Voor 5 taartjes

de bodemlaag

1 cup rauwe cashewnoten, minimaal 3 uur geweekt
2 el ahornsiroop
2 el kokosolie extra vierge
4 el amandelmelk
handvol muntbladeren, kies voor zachte bladeren
1 tl spirulinapoeder
1 tl vanillepoeder
snuf zout

de chocolade

1/4 cup kokosolie extra vierge
1/2 cup cacaopoeder
2 el ahornsiroop
snuf zout

Smelt de kokosolie in een klein pannetje. Giet de cashewnoten af en doe ze met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Laat een egale mix ontstaan. Schraap de zijkanten regelmatig af. Het is heel belangrijk dat je de keukenmachine een tijdje laat draaien, zodat de mix superromig en egaal wordt. Wanneer dit is gebeurd verdeel je het cashewmengsel over 5 siliconen muffinvormpjes. Maak nu de chocola door de kokosolie te smelten en de cacaopoeder, ahornsiroop en snuf zout erdoorheen te roeren. Verdeel de chocolade over de 5 taartjes en zet in de vriezer. Laat minimaal 2 uur opstijven en haal 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer met een blaadje munt en een beetje cacaopoeder. Zo lekker!

mint-choco-raw-cheesecake-vegan3

16 Comments

  1. Martine 11 juni 2016 om 10:53 - Antwoorden

    Hoeveel gram is een cup?

    Groetjes Martine

    • Jolijn 12 juni 2016 om 16:27 - Antwoorden

      Dat ligt aan wat voor ingrediënten je neemt. Je kunt het makkelijk google’n: how many grams is 1 cup ….

  2. Martine 9 juni 2016 om 21:10 - Antwoorden

    Dit ga ik morgen maken. Ik ben een munt-choco-fan. Dank je wel.

  3. Deborah 6 november 2015 om 11:25 - Antwoorden

    Hoi,

    Zou je de vanillepoeder ook kunnen vervangen met vanille-extract of vanille suiker, en zo ja, hoeveel moet ik er dan van in doen.

    Alvast bedankt!

    Deborah

    • Jolijn 6 november 2015 om 15:50 - Antwoorden

      Ja je kunt het vervangen met vanille-extract 1 op 1.

  4. Dagmara 6 juli 2015 om 15:50 - Antwoorden

    Klinkt overheerlijk! Ik wil het graag uitproberen, maar mag geen cashewnoten. Kan het ook met hazelnoten of amandelen denk je?

    • Jolijn 8 juli 2015 om 15:29 - Antwoorden

      Ha Dagmara,

      Ik denk dat hazelnoten en amandelen niet romig genoeg zijn voor de vulling. Je zou het wel met banaan kunnen proberen. Dus een cup banaan ipv cashews. Laat je me weten hoe het geworden is?

      Liefs Jolijn

  5. sylvia 23 april 2015 om 07:35 - Antwoorden

    Oke dank je wel Sjoerd!

  6. sylvia 21 april 2015 om 05:57 - Antwoorden

    Hallo Jolijn,

    Dat ziet er superlekker uit! Kan de spirulina vervangen worden voor chlorella? Ik heb geen spirulina op voorraad..

    Groetjes Sylvia

    • Sjoerd 22 april 2015 om 11:31 - Antwoorden

      Ja hoor, chorella kan ook. Afgezien van dat spirulina natuurlijk erg gezond is is het ook vooral toegevoegd aan dit recept vanwege de groene kleur. Chorella heb ik niet geprobeerd, maar heeft volgens mij ook dat effect. De werking van de chorella en spirulina verschilt natuurlijk wel op je gestel, maar dat maakt voor dit recept niet uit. Kies wat bij je past!
      Gr,
      Sjoerd

  7. sylvia 20 april 2015 om 13:15 - Antwoorden

    Hallo Jolijn,

    Dit ziet er weer heerlijk uit! Kan de spirulina ook vervangen worden voor chlorella poeder?

    Groetjes Sylvia

  8. Monique 16 april 2015 om 17:09 - Antwoorden

    Snap helemaal wat je bedoelt met mee-eten met de seizoenen, Jolijn! Ik haalde vandaag mijn wekelijkse portie bio-groenten bij het Voedselkollektief Amersfoort en ik werd zó blij van het frisse bladgroen dat er eindelijk weer is! Vanaf nu wordt het aanbod alleen maar ‘rijker’ tot het straks in de zomer echt een tijd van overvloed is. Maar die éérste postelein, dat eerste kropje andijvie – heerlijk om dat echt als bijzonder te kunnen ervaren!

    Tsja en je heerlijke recept van vandaag… ook ik zit vanwege mijn schrijvende beroep veel achter de computer; het lijkt me een héél fijne onderbreking om een keer die heerlijke taartjes te maken. En te eten, natuurlijk :-)! Dank je wel weer en geniet van de lente-vibe!

  9. Anusha 16 april 2015 om 14:27 - Antwoorden

    Hi Jolijn,

    Wow, wat klinkt dit lekker en het ziet er heerlijk uit. Vraagje: waarvoor dient de tl spirulinapoeder en kan ik dit ook achterwege laten?

    • Jolijn 16 april 2015 om 14:57 - Antwoorden

      Ha Anusha! Dat is voornamelijk voor de mooie kleur die het dan krijgt, maar kun je dus achterwege laten. Succes 🙂

      • Anusha 16 april 2015 om 20:32 - Antwoorden

        Dank voor je antwoord. Ik ga het zeker proberen, zin in! X

  10. Nadia 16 april 2015 om 13:29 - Antwoorden

    Ohh, dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie