Kyra’s Kitchen – Sneakpeek

Yeah! Voor Kyra’s nieuwe boek mocht ik een recept uit proberen en met jullie delen. Ik koos de salade met pompoen, rodekool en dressing van verse sinaasappelsap en munt. Het recept hoort bij het hoofdstuk ‘slapeloosheid’ en daar heb ik nog weleens last van met mijn overactieve brein. Of het nou door de salade kwam of door mijn mountainbike tour van gisteren.. ik sliep als een roos.

Over Kyra’s Kitchen

Kyra’s Kitchen bespreekt de vele magische facetten van voeding. Hoe voeding een krachtig preventiemiddel tegen ziekte kan zijn. En hoe voeding, bij gezondheidsklachten, als medicijn kan dienen.
Het laat zien hoeveel invloed je, door middel van je voedingskeuzes, hebt op je eigen gezondheid en welzijn. En, last but not least, hoe verrassend lekker en gelukkig makend het koken en eten van deze maaltijden kan zijn.

Kyra’s Kitchen is zowel inspiratiegids als praktische handleiding. Het staat vol met food & health suggesties, tips, masterclasses en recepten om de tien meest voorkomende (gezondheids)klachten te voorkomen en verhelpen.

Door het lifestyle masterplan en de bijbehorende eetrichtlijnen te volgen herstel je balans en behoren slapeloosheid, hoofdpijn, overgevoeligheid, obstipatie, neerslachtigheid, stress, PMS, winderigheid, verkoudheid en overgewicht voor je het weet tot het verleden.

Je leeft en eet je blij en gezond met behulp van meer dan 50 übergezonde* en tongstrelende gerechten zoals mijn vergeet-mij-niet salade, choco power smuice, pesto pasta primavera, meloensorbet met crunch & kruid en superfood lunch.

*De Kyra’s Kitchen recepten zijn plantaardig, lactose- en koemelkvrij. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers en bevatten uitsluitend gezonde zoetmiddelen. Rawfood wordt moeiteloos gecombineerd met verwarmende gerechten. Overgevoelig voor gluten? Geen probleem! Bijna alle recepten uit Kyra’s Kitchen zijn glutenvrij!

Events

-zondag 3 maart:
lezers boek lancering kyra’s kitchen – savannah bay boekhandel utrecht
tzt op www.savannahbay.nl
-zondag 17 maart:
urban retreat for a day inclusief kyra’s kitchen kookworkshop
http://www.retreatyourself.nu/aanbod/day-retreats/urban-retreat-for-a-day-yoga-healthy-cooking-1-dag/
-vrijdag 19 tm zondag 21 april:
yoga & healthy cooking retreat met 2 kyra’s kitchen kookworkshops
http://www.retreatyourself.nu/aanbod/weekend-retreats/yoga-healthy-cooking-weekend/

Warme Pompoen en Vergeet mij Niet Salade

Bereidingstijd: 40 minuten
1 portie

Ingrediënten en bereiding

Basis

250 g pompoen
20 g volle rijst (een nacht laten weken)

Snijd pompoen in gelijke wiggen. Zet ze op een bakplaat, besprenkel ze met zeezouten wat olijf- olie. Zet de oven op 180 graden en laat de pompoen in 35 minutengaren. Laat afkoelen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in gelijke stukken.Spoel de geweekte rijst een paar keer om en kook het op een laag vuur gaar, methet deksel op de pan. Laat de rijst afkoelen. Maak ondertussen de dressing en derodekool klaar.

Dressing

65 ml sinaasappelsap
11⁄2 theelepel olijfolie
1 teen gepofte knoflook (plaats 1 teen knoflook –in zijn schil- bij de pompoen in deoven, haal na het poffen uit de oven, schil en gebruik)
snufje zeezout
snufje zwarte peper

Mix het sap en de knoflook. Voeg langzaam de olie toe. Breng op smaak met peperen zout.

Rodekool

320 g rodekool
180 g appel

Pers de rodekool en de appel in de sapcentrifuge. Dit levert ongeveer 200 ml sap op.

snufje komijnzaad
1 theelepel olie
100 g fijngesneden rodekool, in reepjes

Verhit de olie en fruit de komijnzaadjes aan tot ze beginnen te ruiken en poppen.Draai het vuur wat lager. Voeg de rauwe rodekool toe. Laat een minuut bakken envoeg dan wat koolappelsap toe. Laat dit inkoken tot de pan bijna droog is en voegdan weer wat sap toe. Ga zo door tot al het sap is opgenomen. Dit duurt ongeveer 10minuten.

Extra15 blaadjes verse munt
handje vergeet-mij-nietjes (optioneel)

Meng rijst, pompoen, rodekool, dressing en munt. Besprenkel met vergeet-mij-nietjes.

PS Bij dit recept komt een speciale professioneel opgenomen instructievideo! Diekan je via een code op je telefoon / iPad openen. Zo wordt het koken ervan nogmakkelijker en leuker.

Op dit moment sta ik met een interview in de Margriet More. Ik zal deze nog proberen te plaatsen als PDF bestand.

Have a lovely day!

2014-05-07T13:50:33+00:00 Coaching, Winter|10 Reacties

10 Comments

  1. Anca 18 maart 2013 om 18:49 - Antwoorden

    Hoi! Even een vraag: wat wordt bedoeld met volle rijst?

    • Jolijn 20 maart 2013 om 14:57 - Antwoorden

      Bruine, zilvervliesrijst.

  2. Jörg 16 februari 2013 om 18:03 - Antwoorden

    Wij hebben zelden zo lekker gegeten als dit fantastisch gezonde recept. Het is in een keer gelukt. Wij gaan het binnenkort nog een maken. Een echte topper. Bedankt voor het publiceren.

    • Jolijn 18 februari 2013 om 11:26 - Antwoorden

      Wat leuk om te horen! Ik vond het ook heerlijk!

  3. Elise 14 februari 2013 om 08:09 - Antwoorden

    Ik heb geen sapcentrifuge. Hoe kan ik op een andere manier de rodekool appelsap maken? Met de staafmixer?

    • Jolijn 18 februari 2013 om 11:29 - Antwoorden

      Hi Elise. Ik denk dat dit recepten dan moeilijk word. Probeer anders alleen appelsap!

  4. De groene Meisjes 13 februari 2013 om 10:38 - Antwoorden

    Zoooo benieuwd naar dit kookboek! Het recept dat jij geprobeerd hebt ziet er ook heerlijk uit! Loooove healthy/clean eating. <3

  5. Daniëlle 13 februari 2013 om 09:51 - Antwoorden

    Ik ben zo benieuwd naar het boek! En het recept ziet er heerlijk uit. Je plaatst altijd zulke mooie foto’s, dat je spontaan zin krijgt in al het eten!

  6. Myrthe 13 februari 2013 om 09:50 - Antwoorden

    Heerlijk zeg! Ben heel benieuwd naar Kyra’s nieuwe boek!

  7. Sunaina 13 februari 2013 om 09:24 - Antwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ik begin me steeds meer te beseffen dat je echt bent wat je eet en wil allerlei nieuwe dingen zoals dit uitproberen, bedankt voor de goede inspiratie altijd!

Geef een reactie