Koken voor een grote groep

Thaise mango die mijn vader en Marije voor me meebrachten uit Bangkok. Niet te vergelijken met de mango’s in NL! Zo sappig en zoet.

Uitwaaien in Wijk aan Zee. Love the sea!

Ik ben tegenwoordig eens in de twee weken kok bij de Wilhelmina Winkel! Overdag een hele leuke meubelzaak die wordt gerund door een stel die ik via via ken. Een keer in de twee weken op woensdag organiseren zij een avond waar mensen (uit de buurt) kunnen komen eten in de winkel. Aangezien de oude kok ermee ophield en ze iemand anders zochten, kookte ik een maand geleden voor het eerst en dat beviel van beide kanten! Vind het enorm leuk om te doen. Deze keer was er een groep van ongeveer 27 mensen. Toch nog best pittig aangezien er alleen 2 kleine campingpitjes en maar 1 grote pan staat. Verder moet alles in de tram mee dus het zouden ook niet meer mensen moeten zijn ;). Het menu van afgelopen woensdag:

-nacho’s met guacamole & salsa
-chili sin carne met soyayoghurtsaus (had niemand door šŸ˜‰ ) & brood
-bananen/bosbessenbrood

Veel leuke reacties gekregen en het was een gezellige avond! Het gaat er allemaal heel informeel aan toe en je ontmoet toch weer veel nieuwe mensen.

Bananenpannenkoekjes deel 2

Weet dat ik onlangs een bananenpannenkoek recept heb gepost, maar vond deze zo lekker dat ik het niet kan laten het recept te posten!

Ingrediƫnten voor 2

1 cup (spelt)meel
1 cup vanille rijstmelk
2 el sucanat
2 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zeezout
1 tl vanille of vanille-extract
2 el plantaardige boter, gesmolten
2 bananen, in plakjes

Tips voor erop

Ahornsiroop of agavesiroop
Gehakte noten
Geraspte kokos
Jam

Verwarm de oven voor op 100 graden. Mix de drogeĀ ingrediĆ«ntenĀ goed door elkaar in een kom. Roer de gesmolten boter door de melk en roer daarna door de droge mix. Verwarm een pan met een klontje (kokos)boter en giet er wat beslag in. Leg er een aantal plakjes banaan op en keer als de onderkant goudbruin is om. Houd de pannenkoekjes warm in de oven.

GENIET!!

Ik heb zo’n lange lijst van recepten die ik met jullie wil delen, maar omdat het nu s’avonds vroeg donker is, kan ik vaak geen foto’s maken van de gerechten. Ga proberen de komende tijd wat meer s’middags te koken, want kan niet wachten om over een aantal nieuwe recepten te bloggen.

Slaap lekker!

-x- Jolijn

 

2014-05-08T14:52:15+00:00 Coaching, Retreats, Winter|1 Reactie

EĆ©n reactie

  1. Sunaina 4 maart 2012 om 16:03 - Antwoorden

    Wat leuk om zo af en toe kok te zijn!

    ik hou van pannekoeken, dus ook dit recept staat op mijn te maken lijstje!

Geef een reactie