Kerst Bananenbrood met Cranberry’s

kerst-bananenbrood-ontbijt-vegan-recept

Ik ben in kerststemming! En dit luxe Kerst Bananenbrood met Cranberry’s en Chocoladesaus past daar helemaal bij. Een perfect kerstontbijt. Speciaal, warm en gezond. Het brood is alleen gezoet met bananen dus proeft meer als brood dan cake. De cranberry’s en chocola geven een super feestelijke touch. Je kunt het brood ook nog serveren met zelfgemaakte kokosslagroom als je wilt. Ga jij dit brood maken met Kerst? Tag je hem op Instagram onder #vegadutchie? Ben benieuwd!

Voor donderdag staat een hele toffe Kerstblog op de planning. Stay tuned.

Zijn jullie al in kerststemming?

bananenbrood-vegan-kerst-recept

Kerst Bananenbrood met Cranberry’s

Voor ongeveer 12-14 stukjes

250 gram meel (glutenvrij, tarwe of spelt)
80 gram kokosrasp
1 tl vanillepoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
2 handjes ongesuikerde cranberry’s
6 superrijpe bananen
75 gram kokosolie extra vierge, gesmolten

2 el kokosolie of cacaoboter
4 el rauwe cacaopoeder
1 tl ahornsiroop (optioneel)

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het meel, kokosrasp, vanillepoeder, kruidnagelpoeder, bakpoeder, zout en cranberry’s door elkaar in een grote mengkom. Doe de bananen en kokosolie in de keukenmachine en laat een gladde substantie ontstaan. Meng het bananenmengsel door het meelmengsel en roer goed door. Schep het beslag in het cakeblik. Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen en haal het daarna uit het cakeblik. Leg het onder een schone theedoek.

Voor het serveren maak je de chocoladesaus. Smelt de kokosolie of cacaoboter op laag vuur. Draai het vuur uit en roer de cacaopoeder en ahornsiroop erdoor.

Snijd het bananenbrood in plakken en schenk er lekker veel chocoladesaus overheen. Hmmm!

ontbijt-kerst-gezond-brood
x Jolijn

8 Comments

  1. Melissa 18 oktober 2016 om 23:06 - Antwoorden

    Hoi! Ziet er heerlijk uit. Ben nog de juiste verhouding aan het zoeken voor een lekker bananenbrood zonder ei & glutenvrij! En dit lijkt me een heerlijk recept ervoor. Ik vroeg me af wat de beste verhouding is tussen boekweit & glutenvrij havermeel, en of dat samen kan. En dan aan de 250 meel kom, of dat er een andere verhouding nodig is! Ik denk dat bij jou de bananen het bindmiddel is. Heb een gebakken die lekker smaakte alleen klein beetje uit elkaar viel, en voor te binden lijnzaad en 3 bananen gebruikt, misschien te weinig banaan. Hoor het graag 🙂

    • Jolijn 20 oktober 2016 om 15:26 - Antwoorden

      Ha Melissa, ik doe meestal half half met het meel, maar soms mix ik er ook nog rijstmeel of maïsmeel doorheen. Banaan is inderdaad het bindmiddel. Heb je het banana & blueberry bread weleens geprobeerd? Die doet het bij mij altijd goed en valt niet uit elkaar! Liefs Jolijn

  2. Lotte 24 augustus 2016 om 20:41 - Antwoorden

    Die combinatie kon ik nog niet. Lijkt me de moeite waard om te proberen! Bedankt! Nu eerst maar eens even de cranberrys in huis halen.

  3. Eliza 23 november 2015 om 13:34 - Antwoorden

    Mijn dochter en ik zijn al gek op je bleuberry banabread, dus deze gaan wij zeker ook proberen! Dank je wel! Groetjes Eliza

  4. Tine 23 november 2015 om 11:23 - Antwoorden

    Oh dit ga ik heel snel proberen! Ik ben gek op bananenbrood, maar in de meeste receptjes wordt toch nog heel veel suiker of vet gebruikt. Dit lijkt me écht verantwoord als ontbijt 😉 Mhm!

  5. Linda 23 november 2015 om 10:49 - Antwoorden

    Yayy! Ik was nog op zoek naar een lekker en gemakkelijk recept voor de kerst. Beetje druk en hectisch onze december dit jaar. Wat een timing 🙂

Geef een reactie