Groene Lente Smoothie & Susty Bowls

Kokosproducten vliegen je de laatste jaren om de oren. Kokosyoghurt, kokosolie, kokosijs, kokosboter, kokosmelk.  Daar sprong Sophie van Susty op in. In haar webwinkel vind je producten gemaakt van gebruikte kokosnoten en bamboe. Twee vliegen in een klap: een mooi en natuurlijk product voor in je keuken plus een duurzame manier om restafval te gebruiken. 

Sophie kwam persoonlijk een Sustainibowl bij me langs brengen en vertelde over haar missie. Een eerlijke en persoonlijke relatie met de leveranciers en mensen die de producten maken. Tegelijkertijd ook een steentje bijdragen aan het milieu door het hergebruiken van restafval. Alle producten in haar webshop zijn handgemaakt door de locale bevolking.

Ik ben ondertussen helemaal fan van mijn bowl en gebruik hem elke dag voor smoothies, soepjes en salades. Het voelt fijn om uit natuurlijk materiaal te eten en het ziet er ook nog extra mooi uit.

Op de foto zie je de Groene Lente Smoothie die ik vandaag maakte met mango, appel en bleekselderij. Hoewel het nog niet zo voelt begint de lente langzaamaan in zicht te komen. De lente staat voor vernieuwing, risico’s nemen en je dromen laten bloeien. Om je lijf en mind alvast te ondersteunen in het loslaten en opengaan kun je meer groene (blad)groenten aan je maaltijden toevoegen. Deze smoothie heeft een lichte en frisse smaak en is een heerlijk ontbijt of tussendoortje.

Groene Lente Smoothie

Voor 1 grote of 2 kleine smoothie

1 rijpe banaan
1/2 appel, in stukjes
1 handje bevroren mango
5 cm komkommer
1 stengel bleekselderij
sap van 1/2 limoen
250 ml (gefilterd) water

Meng alle ingrediënten in een (high-speed) blender tot een egale smoothie. Versier je smoothie met toppings die je lekker vindt.

Liefs Jolijn

 

 

 

Leave A Comment