Gevulde Hazel Paaseitjes

recept-vegan-paaseieren-puur-raw

Deze paaseitjes rocken écht! Iedereen is er weg van. Superpuur en superromig. Natuurlijk kun je ze ook maken met cashewpasta, amandelpasta of pecannotenpasta.

Gevulde Hazel Paaseitjes

voor +- 10 eitjes

1/2 cup cacaoboter
1/2 cup cacaopoeder
2 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
1/4 tl kaneel
snuf zout

hazelnootpasta (gekocht of zelfgemaakt: zie recept hieronder)

paasei vorm

Smelt de cacaoboter op heel laag vuur of au bain marie. Als hij gesmolten is kun je de ahornsiroop, vanillepoeder, cacaopoeder, het kaneel en zout er doorheen roeren tot een egale chocolademassa ontstaat. Schep in alle paasei vormpjes een theelepel chocola en vul verder met hazelnootpasta. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Laat het bakje met chocola ondertussen op de verwarming of in de zon staan, zodat hij niet hard wordt.

Druk de paaseitjes eruit en bewaar ze in een bakje. Vul ze nu weer zoals boven beschreven, maar laat een klein beetje chocola over. Laat weer 2 uur opstijven in de vriezer en bewaar het restje chocola op de verwarming. Haal na 2 uur ook deze eitjes uit de vorm. Lijm de helften aan elkaar met de overgebleven chocola en zet ze nog 2 uur in de vriezer. Hmmmm, zooo lekker dit!

Hazelnootpasta

2 cups rauwe hazelnoten

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de hazelnoten erop en bak ze 6 minuten. Laat ze afkoelen op een theedoek. Wrijf de velletjes eraf met de theedoek, zo goed als je kunt. Geen zin in? Laat de velletjes erop zitten, de pasta wordt er ietsje minder lekker door. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en laat net zo lang draaien tot een superromige pasta is ontstaan. Denk je dat hij klaar is? Laat de machine dan nog even 2 minuten extra aanstaan. In totaal doe ik er meestal zo’n 10-15 minuten over.
Bewaar in een glazen potje.

Happy Easter!

 

 

vegan-paaseieren-puur-recept
2016-03-14T15:32:11+00:00Lente, Zoet|8 Comments

8 Comments

  1. Desi 9 maart 2016 at 19:14 - Reply

    Wauw ik ga er helemaal van watertanden. Het ziet er echt heerlijk uit.
    Waar kun je die paaseivormpjes halen? Ik heb ze nog nooit ergens gezien.

    • Jolijn 12 maart 2016 at 12:52 - Reply

      Ha Desi, als je googled op ‘paasei vorm’ dan vind je heel veel. Heb ook een linkje in het blog gezet.

  2. Sangita 9 maart 2016 at 13:12 - Reply

    Lekker….Na de Lente Detox!!!!

  3. Ilse 9 maart 2016 at 10:11 - Reply

    Waar haal je de cacaoboter? Ik kan me de cacaoboter van vroeger wel herinneren maar die is niet vegan volgens mij. Ik neem aan dat jij een vegan variant gebruikt? Dus was benieuwd welke cacaoboter het dan moet zijn en waar die verkrijgbaar is.

    • Wieneke 9 maart 2016 at 13:07 - Reply

      Ik koop het altijd bij de natuurwinkel, of online bij Pit&Pit.

    • Jolijn 12 maart 2016 at 12:54 - Reply

      Je kunt hem halen bij de natuurwinkel. Er zitten geen toevoegingen in. Ik gebruik cacaoboter van het merk superfoodies.

  4. Vivian | stayaliveandcooking 9 maart 2016 at 08:24 - Reply

    Aaah wat leuk! Zoveel leuker dan gewoon een zakje kopen, en veel meer verantwoord natuurlijk. Lijkt me echt hartstikke lekkerrrr

Leave A Comment