Frisse Gazpacho

Aardbeien zijn lekker, maar aardbeien met slagroom zijn het einde!
Nu moet ik zeggen dat ik al jaren geen slagroom meer heb gegeten, maar gisteren liep ik door de winkel en zag ik soyaslagroom staan. Die had ik nog nooit geprobeerd en ik was eigenlijk wel benieuwd. Dus de slagroom werd onderworpen aan mijn kritische mening ūüėČ

Ik moet zeggen dat het product mijn verwachtingen heeft overtroffen! Het proeft heel romig, de slagroom is dik van structuur en de smaak is eigenlijk ook een beetje nootachtig. Een portie was natuurlijk niet genoeg voor mijn 10 aardbeien dus uiteindelijk heb ik drie grote porties opgegeten. Ik had een excuus!

Normale slagroom

Calorie√ęn: 337
Vet: 36 gr
Cholesterol:  110 mg

Soyaslagroom

Calorie√ęn: 139
Vet: 10,9 gr
Cholesterol: 0 mg

Hmmmmm, het was de beste snack van de laatste dagen!

Een verantwoord tussendoortje of dessert met weinig¬†calorie√ęn.

Verder kocht ik nog:

Zwarte bonen voor de vegetarische burgers die ik deze week wil maken. Ongekookte bonen zijn veel voordeliger dan bonen uit blik. Voor 500 gram betaalde ik 1,50 euro terwijl ik voor 1 blik gekookte bonen (ongeveer 260 gr) meer dan 1 euro betaal. Snel verdiend dus!

Superlekker zuurdesembrood van het Vlaamsch Broodhuys. S’avonds helemaal opgegeten met Linda :D.

Pure chocolade voor het maken van noten/chocolade muesli. Linda en ik hadden s’avonds een stukje geproefd, maar om gewoon te eten was hij niet zo lekker! Rare nasmaak… Ben benieuwd hoe hij door de muesli smaakt..

Een hele grote pot kokosolie! Dit spul maakt me zo gelukkig! De geur, de smaak..ik gebruik het zelfs als nachtcreme! Maar ook een boterham met kokosolie/boter en jam is heerlijk.

Na al die flutdagen (qua weer dan) scheen gisteren eindelijk de zon, en hoe! Zelfs even op het balkon gezond om toch nog een klein beetje een zomertintje te krijgen. S’avonds kwam Lin eten en maakte ik om de zomerse stemming erin te houden een fris gazpacho soepje.

Frisse Gazpacho

Ge√Įnspireerd¬†door het kookboek Vegeterranean

Ingredi√ęnten¬†voor 2 personen

1 geschilde komkommer, in stukken
1 middelgrote, rode paprika, in stukken
4 lekkere, rijpe tomaten, in stukken
Halve rode ui, in stukken
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
3 el witte wijnazijn
1 tl komijn
1 el citroensap
Zout en peper

1. Snijd enkele stukjes paprika en komkommer in kleine blokjes voor de garnering.

2. Doe alle¬†ingredi√ęnten¬†in een blender (als je er een met een sterke¬†motor¬†hebt) of in de keukenmachine. Zet aan en wacht totdat er een vrijwel gladde soep is ontstaan. Breng de soep op smaak met zout.

3. Haal de soep door een grove zeef en zet minimaal een uur in de koelkast.

4. Zet twee mooie glazen klaar en verdeel de soep. Garneer met de blokjes komkommer en paprika, peper en een sliertje olijfolie.

Opmerkingen

– Ik gebruikte ook een plak verkruimeld brood in dit recept, maar zonder vond ik de soep eigenlijk lekkerder. Daarom heb ik het weggelaten uit het recept.
– Volgende keer ga ik ook wat gehakte peterselie toevoegen!

Zorg ervoor dat je zongerijpte, biologische producten gebruikt voor het beste resultaat.

Dit ging niet echt lukken. De motor loeide hard en de stukken groenten bleven stijf op hun plek liggen.

Dat lijkt er meer op.

Een mooi, licht en fris voorgerecht en met wat brood en hummus een hoofdgerecht!

Waar je ook de volgende dag (mits gekoeld bewaard) kunt eten.

Serveer met brood…

En Linda ūüėČ

Geniet van de aankomende zomerse dagen!

-x- Jolijn

 

 

2016-01-04T15:33:02+00:00Detox, Lente, Soep, Zomer|3 Comments

3 Comments

  1. […] Deze lekkere vegan gazpacho […]

  2. […] Frisse Gazpacho […]

  3. Lin 18 augustus 2011 at 10:58 - Reply

    Was erg lekker!!!!!!!!

Leave A Comment