Flinterdunne vegan chocolaatjes

 

Flinterdunne vegan chocolaatjes

Maak een grote mok dampende thee en neem er een paar knisperende chocolaatjes bij. Ze zijn supersimpel om te maken en doen het goed op een donkere herfstavond met een boek en jazzmuziek erbij. 

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Servings 20 rondjes

Ingredients

  • 1 kopje cacaoboter
  • 1 kopje rauwe cacaopoeder
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1 snuf zout
  • 1/4 TL kaneel
  • toppings cacaonibs, gehakte nootjes, gedroogd fruit optioneel

Instructions

  1. Bekleed een groot bord of een snijplank met bakpapier. Smelt de cacaoboter au bain marie. 

  2. Pak een kom en meng de cacaoboter, cacaopoeder, ahornsiroop, zout en kaneel door elkaar met een garde tot een glad choco-mengsel.  

  3. Schep met een theelepel rondjes op het bakpapier tot alle choco op is en versier als je wilt met topping. Zet in de koelkast of in de vriezer en laat opstijven. Je kunt de chocootjes daarna bewaren in een afgesloten bakje. 

2018-09-28T10:00:21+00:00 Zoet|0 Reacties

Geef een reactie