Citroen & Vijgen Mousse

kerst-dessert-vegan-recept

Het Vegadutchie Kerstmenu is vegan, heerlijk, niet te ingewikkeld en ook geschikt voor die verstokte carnivoor in de familie. Ik deel het driegangenmenu met jullie per gang, zodat het ook per gerecht straks nog goed vindbaar is voor tijdens andere (feestelijke) gelegenheden én om de spanning lekker op te bouwen. En, trust me, de andere gangen zijn óók superlekker! Deel 3: Citroen & Vijgen Mousse.

Na de kroketjes en linzenballetje met aardpeerpuree en spruitjessalade maakte ik een licht dessert voor jullie: Citroen & Vijgen Mousse. Een goddelijke afsluiter! Frisse tinten citroen, romige kokos en als zoetmaker een vijg. Het testpanel was wederom enthousiast en ik hoorde zelfs: dit is echt het lekkerste toetje ooit!

Citroen & Vijgen Mousse

Voor 4 personen

375 ml kokosyoghurt (ik gebruik about kinneys)
sap van een 1/2 citroen
1 el citroenschil (+extra voor serveren)
4 gedroogde vijgen
vanillepoeder
kokosrasp

Week de vijgen 15 minuten in water en giet ze daarna af. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt. Blend tot een gladde massa. Verdeel of 4 kleine glaasjes en serveer met citroenrasp en kokosrasp.

Note: de porties van dit dessert zijn redelijk klein. Je kunt het recept ook verdubbelen en als er iets overblijft kun je het makkelijk in de koelkast bewaren.

Merry Xmas!

x Jolijn

vegan-kerst-dessert-vegan-mousse
2015-12-19T11:35:39+00:00 Feest, Glutenvrij, Zoet|8 Reacties

8 Comments

  1. Esther 24 december 2017 om 12:29 - Antwoorden

    Hoi Jolijn, hoeveel vanillepoeder en hoeveel kokosrasp? Groet Esther
    Fijne dagen!

  2. Joke 24 december 2015 om 21:27 - Antwoorden

    Dit jaar lichtelijke keuzestress wat betreft het Kerst-toetje, maar uiteindelijk toch voor deze gegaan (want niet te zwaar, weinig ingedienten en snel klaar) en het viel goed in de smaak. Lekker fris inderdaad. De geroosterde paprika-pastinaak soep uit het kookboek viel ook goed in de smaak als voorgerecht.

  3. Joyce 22 december 2015 om 17:52 - Antwoorden

    Dit lijkt me heerlijk en ga ik zeker maken. Bedankt voor het delen met ons. Fijne feestdagen!

  4. Melanie 22 december 2015 om 17:31 - Antwoorden

    Is dit recept het lekkerste als het koud is of op kamertemperatuur? Kijk er al naar uit voor mijn kerstdiner. Kan ik kokosyoghurt bij ekoplaza kopen? Groetjes

    • Jolijn 24 december 2015 om 06:48 - Antwoorden

      Ja de meeste ekoplaza’s hebben geloof ik wel kokosyoghurt. Anders kun je ook soya-kokos nemen. Hij is koud het lekkerst!

  5. Jolijn 19 december 2015 om 11:36 - Antwoorden

    Het is citroen! Haha, had het eerst met limoen gemaakt maar met citroen was lekkerder. Aangepast!

  6. Mirthe 19 december 2015 om 10:11 - Antwoorden

    Ik vraag me inderdaad hetzelfde af. Is het nou limoen of citroen?

  7. Sophie 19 december 2015 om 08:45 - Antwoorden

    Klopt het dat er citroen in moet (omdat het limoenmousse heet)?

Geef een reactie