Chocolate Heaven Bananenpannenkoek

banana-pancake-vegan-quick-recipe

Bij bananenpannenkoeken moet ik altijd denken aan reizen. Ik at ze veel in Thailand, waar ze ze eten als grote crèpes gevuld met banaan en chocosaus. Op reis in Canada bestelde ik vaak een grote stapel dikke pannenkoekjes met bosbessen en ahornsiroop als ontbijt.

Binnenkort gaan Sjoerd en ik naar Sri Lanka. Een droom die steeds mooier lijkt te worden nu ik me inlees over de Sri Lankaanse keuken. Denk aan groentecurry’s, veel rijst, verse kokosnoten en mango’s, verse sambal met kokos én hoppers. Hoppers zijn ook een soort pannenkoekjes, maar dan gemaakt van rijstmeel en kokosmelk. Meestal worden ze gegeten met hartige toppings zoals versgemaakte curry en wat sambal. Sounds good to us!

Tot eind maart brengen we de donkere en koude winterochtenden nog door in bed. Lekker onder een warme deken, met een volle pot thee, een muziekje en de lekkerste pannenkoek ooit: de Chocolate Heaven Bananenpannenkoek. Gemaakt van havermeel, water, banaan, dadel en een snuf kaneel. Met de toppings kun je helemaal losgaan. Chocoladesaus, hazelnoten en aardbeienjam zijn mijn favo’s, maar denk ook eens aan geroosterde kokosrasp, verse mango, walnoten of cacaonibs.

banana-pancake-vegan-glutenfree-oilfree

Chocolate Heaven Bananenpannenkoek

Voor 1 pannenkoek

1/2 cup havermeel
1/2 cup water
1 medjouldadel, ontpit
1 rijpe banaan*, gepeld
1/2 tl bakpoeder
snuf kaneel
snuf zout

*banaan is rijp als hij bruine vlekjes op de schil heeft.

Toppings

handje geroosterde hazelnoten of noten naar keuze
plakjes banaan

1 tl suikervrije aardbeienjam 
chocoladesaus (1 tl cacaopoeder + 1 tl ahornsiroop)

Doe de ingrediënten in een maatbeker en maak er een beslag van met de staafmixer. Verwarm een pan met een natuurlijke anti-aanbaklaag en laat heet worden. Giet het beslag erin tot een grote pannenkoek, maar laat de randen van de pan vrij. Als het beslag begint de bubbelen keer je de pannenkoek om. Waarschijnlijk moet je de randjes eerst iets naar binnen duwen en de pannenkoek even losmaken met een spatel. Bak nog een paar minuten goudbruin.

Schep de pannenkoek op een bord en versier hem met de toppings. Yum!

banana-pancake-recipe-vegan-chocolate
2016-02-12T15:35:46+00:00 Glutenvrij, Ontbijt & Brunch|14 Reacties

14 Comments

  1. Wieneke 16 mei 2016 om 06:28 - Antwoorden

    Mmmmm! Was heerlijk!

    • Wieneke 18 mei 2016 om 10:07 - Antwoorden

      Vanmorgen weer gemaakt. En er gebeurde weer iets raars (de eerste keer ging het precies zo). Eerst bakte ik een pannenkoek voor mijn dochtertje. Daarna voor mijn vriend. Beide goed gelukt. Toen eentje voor mezelf en net als de vorige keer mislukte deze! Bleef papperig, kon ‘m niet omdraaien (smaakte wel goed trouwens) Ik snap er niets van. Maar weet wel dat ik de volgende keer de pannenkoek van mijn vriend eet, haha!

      • Jolijn 20 mei 2016 om 11:17 - Antwoorden

        Oh neee! Haha. Hopelijk lukt het de volgende keer helemaal goed. Misschien net iets teveel vocht toegevoegd?

        • Wieneke 11 juni 2016 om 06:25 - Antwoorden

          Nu mislukt de eerste al oops. Een bakrecept voor gevorderden! Haha!

          • Wieneke 11 juni 2016 om 06:54

            Sorry voor de spam. Maar! 2e en 3e zijn gelukt! Mooie is: zelfs de “mislukten” smaken heerlijk.

          • Jolijn 12 juni 2016 om 16:27

            Haha super! Blij dat het gelukt is.

  2. Anna 15 februari 2016 om 08:58 - Antwoorden

    Wat een leuk blog artikel met de fotos.
    ziet er smakelijk uit en een goede combinatie.

    • Jolijn 15 februari 2016 om 13:25 - Antwoorden

      Dank je! Het is echt heel lekker. Het uitproberen waard 😉

  3. Sangita 13 februari 2016 om 13:48 - Antwoorden

    Hi Jolijn!

    Wat een prachtige foto’s! Ziet er heerlijk uit. Ik heb laatst ook zoiets gemaakt. In plaats van water gebruikte ik amandelmelk en verder dezelfde ingrediënten. Ik had kleintjes gemaakt. Ze bleven fuffy van binnen. Is dat ook bij die van jou?

    Ik heb verder niks met Valentijnsdag, maar morgen iets lekkers is wel zo gezellig! Ik ga zo jouw carrot cake maken incl de cashewcreme!! Heerlijk…blijft een topper.

    Fijn weekend, geniet van elkaar en de mooie dingen om jullie heen.

    Liefs,

    Sangita

    • Jolijn 15 februari 2016 om 13:27 - Antwoorden

      Hi Sangita,

      Dank je wel! Deze pannenkoek is best stevig. Dus hij wordt niet heel luchtig. Komt door de banaan en dadel.
      Hoe is de carrot cake geworden?

      Hele mooie week! Liefs

  4. Claudia 13 februari 2016 om 10:39 - Antwoorden

    Oohh wat heerlijk! Superlekker weekend recept:)

    • Jolijn 13 februari 2016 om 11:14 - Antwoorden

      Ja dat is het echt! Leuk om te maken ook. Fijn weekend!

  5. Sanne 13 februari 2016 om 08:36 - Antwoorden

    Wat klinkt dit fijn en makkelijk! En je schrijft ook heerlijk. Super fijne chocoladesaus tip! Want ik dacht gelijk ‘ik heb geen chocoladesaus in huis’ (en tja dat mag dan echt niet ontbreken op deze pannenkoek), maar ik heb wel cacaopoeder en ahornsiroop! Yay.
    Misschien moet ik m’n vriendje en mezelf dan morgen met Valentijn dan toch een ontbijtje op bed brengen. Verder doen we er niks mee maar het helemaal voorbij laten gaan zonder iets liefs vind ik eigenlijk ook maar stom. En ik heb alle ingredienten al in huis, inclusief nootjes en fruitspread! Fijn dit!
    Liefs

    • Jolijn 13 februari 2016 om 11:16 - Antwoorden

      Wat een lieve reactie! Dank je 🙂 En deze chocosaus is inderdaad supermakkelijk en écht lekker. Vind het ook wel fijn dat ie niet zo vet is. Ik zou hem zeker verrassen morgen. Heb zelf ook niks met valentijn, maar het is altijd fijn om te verwennen! Laat je me weten hoe je vriend en jij hem vonden? Liefs X

Geef een reactie