Chocolade Pepernootkoekjes

pepernoten-chocola-glutenvrij-vegan-recept

Deze pepernootkoekjes zijn écht fingerlicking lekker. Ze zijn groot én er zit chocola op. Hmmmmm. Ik kan je uit ervaring vertellen dat ze heerlijk smaken bij een kop gemberthee. Natuurlijk kun je in plaats van koekjes ook mini-pepernoten maken of ze in welke vorm je dan ook wilt gieten. Maak jij deze nootjes? Tag je ze dan op Instagram onder #vegadutchie?! Benieuwd naar jullie creaties!

Chocolade Pepernootkoekjes

+- 16 koekjes

250 gram glutenvrij meel
1/2 tl zout
2 el speculaaskruiden
50 gram kokosbloemsuiker
50 gram rijststroop
100 gram kokosolie, gesmolten
50 ml amandelmelk

1/2 reep vivani chocolade 92%

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het meel, zout en speculaaskruiden door elkaar. Roer ook de kokosbloemsuiker, rijststroop, kokosolie en amandelmelk erdoor en kneed goed met je handen tot een stevige bal. Zet voor 5 minuten in de koelkast.

Vorm ongeveer 16 balletjes met je handen en leg ze op de bakplaat. Bak de pepernoten zo’n 18-20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Smelt de vivani chocolade au bain marie. Verdeel met een klein lepeltjes over de pepernoten. Serveer direct of bewaar in een luchtdichte bak.

Enjoy Sinterklaas! 

X Jolijn

pepernoten-recept-glutenvrij-vegan
2015-11-28T10:57:59+00:00Feest, Glutenvrij, Zoet|6 Comments

6 Comments

  1. jaime 16 december 2015 at 08:16 - Reply

    de kids vonden ze heerlijk!

  2. Geke 2 december 2015 at 11:38 - Reply

    Hoi!

    Welk meel raad je aan?
    Zelf heb ik aan glutenvrij meel: boekweit, kokos, teff, rijst en havermeel

    • Jolijn 3 december 2015 at 15:23 - Reply

      Ha Geke, je kunt een mix gebruiken van boekweit, rijst en haver of alleen boekweit. Succes!

  3. gerhilde maakt 28 november 2015 at 15:55 - Reply

    Die zien er lekker uit, mmm!

  4. Claudia 28 november 2015 at 15:45 - Reply

    Ahh ik wil dit! Ziet er heerlijk uit!

Leave A Comment