Bananenijs met Pinda & Kersen

ontbijt-bananenijs-gezond-vegan-lekker2

We hebben de kampeerspullen pas vijf dagen in de kast liggen, maar het voelt veel langer. Het is fijn om weer thuis te zijn na zo’n fantastische reis. Drie weken lang hebben we met ons kleine autootje 5000 km gereden. Via Frankrijk en Baskenland naar Portugal en weer terug. Vooral Baskenland en de ruige kust boven Lissabon hebben een plekje in mijn hart veroverd. Portugal heeft geweldige stranden met hoge golven die constant bewoond worden door surfers. Als ik jullie één plek kan aanraden is het wel Sintra! Sjoerd had me al wekenlang bestookt met verhalen dat dit stadje bij Lissabon zo mooi is dus ik dacht dat het alleen maar kon tegenvallen, maar nee. Het is een sprookjesachtige stad gebouwd tussen de bergen. Overal waar je kijkt zie je prachtige kastelen, bergen, tuinen en bloemen. En je hebt er ook een aantal superleuke tentjes waaronder Café Saudade waar je salades en lekkere broodjes kunt eten, sojalatte’s kunt drinken en je bestelt er ook nog eens de beste Pastel de Nata, de zoete specialiteit van Portugal.

Iedere dag opstaan met onze voeten in het gras was een feest. En natuurlijk iedere dag zwemmen in de zee of een rivier. Het buitenleven vind ik echt heerlijk. Ik word er zó relaxed en blij van. We hadden maar één klein gaspitje mee dus het waren vooral simpele stoofpotjes of pasta’s die we op de camping maakten. En we aten natuurlijk veel salades en fruit. Tijdens het kamperen word je gedwongen om simpel te eten wat ons goed beviel en weer veel inspiratie gaf. De allerlekkerste maaltijd aten we in Hostel Almaa in Sintra. Een must-stay als je naar die plek gaat. We kregen een 4-gangen vegan & organic menu met onder andere zwarte rijst, linzenstoof en salade en een heerlijk kokostoetje waarvan ik het recept zéker met jullie ga delen.

Wat ik het meest gemist heb onderweg is wel duidelijk: bananenijs. Het was sommige dagen ontzettend heet, maar het ijsniveau lag niet zo hoog in Portugal dus we fantaseerden bijna dagelijks over een bakje koud bananenijs. Bij thuiskomst renden we direct naar de winkel voor een tros rijpe bananen, waarmee we dit recept maakten: een ode aan de zomer!

Bananenijs met Pinda & Kersen

Voor 2 personen

3 rijpe bananen (met bruine vlekjes) gepeld en in stukjes ingevroren
1 flinke el biologische pindakaas
10 kersen, uit de vriezer
snuf zout
cacaonibs (optioneel)
een sterke keukenmachine

Haal de bananen uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine met het zout. Laat net zo lang draaien tot er een ijsmassa ontstaat. Voeg de pindakaas en kersen toe en druk nog een paar keer op de pulse-knop zodat ze goed door het ijs worden verspreid. Garneer naar wens met cacaonibs en eet direct op. Geniet!

ontbijt-bananenijs-gezond-vegan-lekker
2015-08-03T09:22:43+00:00 Glutenvrij, Herfst, Lente, Recepten, Reizen, Zoet, Zomer|8 Reacties

8 Comments

  1. Marjo 10 juli 2015 om 15:38 - Antwoorden

    Hoe lekker iets heel simpels kan zijn!! Het was zo klaar, en nu begrijp ik waarom jullie naar je bananenijs snakten.
    Wat een uitkomst!

  2. Marjo 10 juli 2015 om 06:19 - Antwoorden

    Ik ga het vanmiddag maken, ziet er lekker uit.
    Zo te lezen hebben jullie genoten van deze zeer welverdiende vakantie.
    Ik geniet van je boek. Veel tips, veel lekkere dingen, persoonlijke tintje erbij. Dank je wel hiervoor.

  3. Silke 9 juli 2015 om 14:39 - Antwoorden

    Sintra is inderdaad prachtig, wij vonden het zelfs mooier dan Lissabon, dus dat wil al veel zeggen… wij gingen er eten bij Soul Food, ook een aanrader!

    Voor ons is het nog een paar weekjes aftellen tot we weer onder de Portugese zon vertoeven, can’t wait…

    Geniet nog van je kommetjes bananenijs de komende dagen 😉

    • Jolijn 10 juli 2015 om 13:08 - Antwoorden

      Oh wat heerlijk. Alvast een fijne vakantie! Geniet ervan.

  4. Eugenie 9 juli 2015 om 13:51 - Antwoorden

    Wat een heerlijk, gezellig verhaal weer en….. Wat een heerlijk recept! Welkom terug weer en geniet van de zomer hier waar het heerlijk weer is en blijft! Fijne zomer samen met veel tijd buiten, eugenie

    • Jolijn 10 juli 2015 om 13:08 - Antwoorden

      Dank je wel Eugenie. Ook een hele fijne zomer voor jou!

Geef een reactie