Bananen & Mango Brood

bananen-mango-brood-vegan-recept3

Bananen & Mango Brood

Glutenvrij, suikervrij & olievrij

Het bananenbrood uit mijn boek blijft volgens Sjoerd de lekkerste, maar ik had zin in iets nieuws. En dan zegt hij altijd: waarom wil je nou weer iets nieuws als je al zo’n lekker recept hebt? Nou, omdat bananenbrood gewoon té lekker is om genoegen te nemen met 1 variant. Heerlijk om van deze een dikke plak met een likje amandelpasta te nemen als ontbijt.

Voor 1 brood

250 gram glutenvrije meelmix (ik mix zelf boekweitmeel, rijstmeel en havermeel*)
1 tl baksoda
snuf zout
1/2 tl kaneel
+- 750 gram superrijpe bananen (gewogen met schil) – als je het brood iets droger wilt kun je 1 banaan minder toevoegen
50 ml sojamelk of andere plantaardige melk
4 medjouldadels, ontpit
1 tl appelazijn
125 gram mangostukjes (ik neem ze uit de vriezer)
2 el (zwarte) moerbeien

* kies als je het brood glutenvrij wilt voor glutenvrije havermeel.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met een velletje bakpapier.

Meng het havermeel, baksoda, zout en kaneel in een grote kom. Doe de bananen, sojamelk, dadels en azijn in de keukenmachine en laat een romige substantie ontstaan. Roer het mengsel door het meel en roer daarna de mango en moerbeien erdoor.

Schep het deeg in het cakeblik en bak 55-60 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Enjoy! Liefs Jolijn

PS. Ik ben benieuwd naar jouw Mango & Bananen Brood! Leuk als je me laat zien hoe het is geworden op Facebook of Instagram met de hashtag #vegadutchie!

bananen-mango-brood-vegan-recept2
2016-09-14T09:03:07+00:00Glutenvrij, Ontbijt & Brunch|9 Comments

9 Comments

  1. Sofie 20 september 2016 at 18:48 - Reply

    Mmmm heerlijk! Hoera voor suikervrije vegan gerechten 🙂

  2. Cecilia 14 september 2016 at 16:26 - Reply

    met de schil..?

    • Jolijn 15 september 2016 at 08:34 - Reply

      Alleen wegen met schil. In het brood zonder 🙂

  3. Desi 14 september 2016 at 13:05 - Reply

    Waaaaauw! Dit lijkt me goddelijk. Ik ben echt een mega bananenbrood fan, maar een versie met mango heb ik nog nooit geprobeerd. Ik vind het ook heerlijk om bosbessen toe te voegen of druiven. Doe jij dat ook wel eens?

    • Jolijn 15 september 2016 at 08:33 - Reply

      Lekker! Druiven nog nooit geprobeerd, maar bosbessen wel. Bananenbrood is ook mijn favo 🙂

  4. Anne 14 september 2016 at 10:47 - Reply

    Zo lekker, ik heb er toevallig ook eentje gemaakt deze week met blauwe bessen. Echt een goede snack!

Leave A Comment