Blueberry & Choco Overnight Oats


Het is zomer! En wat word ik daar gelukkig van. De geur van het gras, de vogeltjes die om 5 uur ’s ochtends beginnen te zingen, de eindeloze avonden, verliefde stelletjes in het park, koude rosé op het terras, rondfietsen door de stad, wegblazen van pluizige paardebloemen, home made ice coffees, niet meer dan 1 kledingstuk aan, warme wind langs je huid, alleen maar zonnetjes zien op Weeronline, met blote voeten door het zand lopen, picknicken met vrienden, blije mensen, zomerfruit en gekleurde teennagels. Van mij mag het altijd zo blijven.

In de zomer overheerst het element ‘vuur’. Het is nu de tijd om aan het werk te gaan, het leven te vieren, beslissingen te maken, veel tijd met vrienden door te brengen en jezelf te uitten. Precies wat ik zoveel mogelijk probeer te doen op dit moment. Maandag begint mijn Vegan Bakery (hoop jullie te zien 🙂 ), ik begin 15 juli een nieuwe studie, ben me aan het voorbereiden op verschillende retreats en verder breng ik veel tijd door met vrienden en familie (bij voorkeur in het park of op het strand!).


Of het nu in mijn hoofd is of ‘in real life’, recepten ontwikkelen gaat altijd door. Gisteren probeerde ik deze zeer zomerse 5-layer pot uit. Ontbijten in de ochtendzon. Mag ook nog op het lijstje…

Blueberry Overnight Oats, Fruit & Chia Chocolade Pudding

Voor 1 portie

Voor de overnight oats:

1/2 cup havervlokken
Iets meer dan 1/2 cup plantaardige melk
1 el chiazaadjes
2 el blauwe bessen
1 tl agavesiroop (optioneel)

Voor de chia pudding:

1/2 cup plantaardige melk
3 el chiazaadjes
1 volle el rauwe cacaopoeder
1 tl agavesiroop
snuf kaneel

1 banaan
Notenpasta
Hennepzaadjes
5 aardbeien

1. (Avond van te voren) Meng de ingrediënten voor de overnight oats en chiapudding in twee aparte bakjes door elkaar. Dek af en zet in de koelkast.

2. Neem een mooi groot glas of een glazen pot. Schep de overnight oats erin, daarna een laag aardbeien, de chiapudding, de plakjes banaan en de notenpasta. Garneer met hennepzaadjes en eventueel wat extra agavesiroop of ahornsiroop.

Sunshine Sunshine! xoxo

2014-10-10T13:51:19+00:00 Ontbijt & Brunch, Zomer|13 Reacties

13 Comments

  1. […] al eerder een paar hele lekkere recepten voor overnight oats en overnight muesli gemaakt, waarvan deze mijn favoriet is. Deze nieuwe is supersimpel en extra verwarmend voor tijdens de koude dagen in de […]

  2. Chocolover 14 oktober 2013 om 13:39 - Antwoorden

    Zie er erg lekker uit, weliswaar is de zon verdwenen maar zo breng je iig een zonnetje in mn huis.

  3. Annelien 11 augustus 2013 om 12:11 - Antwoorden

    Hi Jolijn,

    Moet ik de havervlokken van te voren koken in de melk?
    Ik ga het ook maar eens proberen, bedankt voor het recept!

    Groetjes,
    Annelien

    • Jolijn 13 augustus 2013 om 08:03 - Antwoorden

      Hi Annelien,

      Je hoeft ze niet te koken, maar je weekt ze een nachtje (zie punt 1 recept).

      Succes!

      x

      • Annelien 19 augustus 2013 om 12:44 - Antwoorden

        Oke, ik ga het proberen!
        Merci!

  4. Maria 8 juli 2013 om 08:04 - Antwoorden

    Heerlijk ontbijtje Jolijn, ik zit er as we speak van te smullen. Bedankt voor het delen!

  5. Judith 8 juli 2013 om 04:41 - Antwoorden

    Vanchtend gegeten maar dan met mango ipv banaan en aardbei en zonder notenpasta. Erg lekker!

  6. Simone 5 juli 2013 om 17:09 - Antwoorden

    Wow, dat ziet er supermooi én superlekker uit. Bedankt voor het delen!
    Welke studie ga je doen?
    Succes ook met de Vegan Bakery. Ik ben blij dat je reis je inspiratie heeft gegeven om dit soort goede initiatieven op te starten. Ik kom zeker langs (vanuit Den Haag: is de reis zeker waard!) 🙂

    • Jolijn 10 juli 2013 om 15:31 - Antwoorden

      Ik ga de opleiding voor health coach aan het IIN doen. Leuk als je langskomt binnenkort 😀

  7. Manja 5 juli 2013 om 16:50 - Antwoorden

    Heerlijk he die zon! Wat ga je voor studie doen?

    • Jolijn 10 juli 2013 om 15:32 - Antwoorden

      Aan het IIN voor Health Coach 😀

  8. M 5 juli 2013 om 16:30 - Antwoorden

    Jam, dat ziet er heerlijk uit! De zonnige energie stroomt me tegemoet 🙂
    Waar heb je die leuke jar vandaan?

    • Jolijn 10 juli 2013 om 15:32 - Antwoorden

      Volgens mij van de Xenox.

Geef een reactie