Valentijn Chocolate Slice

wild-orange-chocolate-slice-1

Wat mij betreft hoef je niet te wachten om de liefde te verspreiden met deze valentijn chocolate slice. Liefde is er om gedeeld te worden. Maar aangezien we dan toch een nationale dag van de liefde hebben verzonnen kun jij vast iemand verzinnen om blij te maken op 14 februari. 

De Wild Orange olie in dit recept staat voor overvloed. Ik gebruik deze olie vaak als ik niet veel energie heb of het gevoel heb dat ik niet genoeg heb of ben. Deze olie geeft positieve vibes. Net zoals chocolade. Dat weet iedereen. Dus het leek me niet meer dan logisch om deze twee te combineren in een taartje. Heb je de olie (nog) niet in huis. Voeg dan 1 el geraspte biologische sinaasappelschil toe.

Wat zo lekker is aan dit taartje is de combi tussen de zachte en zoete chocoladelaag en de onderkant met knapperige boekweitkorrels. Zorg er wel voor dat je de bovenste laag net zolang op het vuur laat staan tot het een dikke crèmelaag is geworden.

Nog even een paar feitjes over de Wild Orange olie voordat je de keuken induikt. Wild Orange:

– is de olie van ‘overvloed’ en ‘mogelijkheden’. Hij opent je ogen voor al het moois wat al in je leven is
– helpt bij het wegnemen van negatieve overtuigingen, bijvoorbeeld over geld of niet genoeg hebben
– stimuleert je creativiteit
– verbreed jouw perspectief
– activeert speelsheid en humor
– activeert een boost aan energie als je hem samen met peppermint in je nek smeert of inademt
– kun je op je solar plexus smeren als je twijfelt over jezelf of een situatie

Choco & Orange Slice

voor 1 grote slice

1,5 cup / kopje medjouldadels, ontpit en 5 minuten in water geweekt
1,5 cup / kopje pecannoten 
1/3 cup / kopje boekweitkorrels
1 tl speculaaskruiden
snuf zout

Crèmelaag

6 el ahornsiroop
12 el havermelk
8 el rauwe cacaopoeder
1/2 tl vanillepoeder
snuf zout
8 druppels wild orange essentiële olie

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Doe de pecannoten/walnoten, speculaaskruiden en zout in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse-knop tot de walnoten klein zijn. Voeg de dadels toe en zet de machine aan tot de noten en dadels goed gemengd zijn. Voeg de boekweitkorrels toe en druk nog een paar op de pulse-knop. Schep in het bakblik en druk de bodem goed uit. Zorg ervoor dat de bodem overal dezelfde hoogte heeft.

Doe de melk, cacaopoeder, ahornsiroop, vanille en zout in een klein steelpannetje en zet het vuur middelhoog. Blijf constant roeren tot alles goed gemengd is. Zet het vuur nu laag en blijf roeren tot een dik chocolademengsel ontstaat. Draai het vuur uit en laat de chocolade 5 minuten afkoelen. Roer nu de wild orange erdoor en verspreid de laag over de bodem. Zet de slice een uur in de vriezer en snijd daarnaar in plakken om te serveren.

Je kunt de slice een paar weken in de vriezer bewaren als je hem goed afdekt. Laat 15 minuten ontdooien voordat je hem opeet!

Wie ga jij verrassen met deze chocolate slice?

X Jolijn

wild-orange-chocolate-slice-8
2018-02-09T09:28:03+00:00 Essentiële Oliën, Zoet|3 Reacties

3 Comments

  1. Wieneke 17 februari 2018 om 19:16 - Antwoorden

    Eindelijk gemaakt! Was mijn plan voor Valentijnsdag, maar beide kids waren ziek. Chocolade met sinaasappel is zo lekker. En het smaakte met de bodem ook heerlijk. Alleen snap ik niet hoe jij de choco laag zo dik (als in niet-vloeibaar) krijgt. De saus bleef heel vloeibaar, uiteindelijk heb ik er wat arrowroot door gedaan. Doet aan de smaak niets af trouwens, bedankt voor het delen!

    • Jolijn 26 februari 2018 om 10:33 - Antwoorden

      Wat leuk! Als de choco nog niet dik is moet je hem langer laten koken tot er echt een dikke substantie ontstaat.

      • Wieneke 26 februari 2018 om 12:09 - Antwoorden

        Ga ik de volgende keer proberen!

Geef een reactie