Pad Thai

Deel 1 gemist?

7. Luieren op de prachtige 4.000 Islands – Zuid-Laos

HET hoogtepunt van mijn reis waren de 4.000 eilanden in het zuiden van Laos. Ik had er niet veel van verwacht, maar de combinatie van de relaxte sfeer, de natuur en de geweldige bevolking maakten het tot een onvergetelijk verblijf. Verder was ik samen met gezellige mensen en wat we eigenlijk voornamelijk deden is BeerLao drinken, zwemmen in de rivier en eten 😀

8. Crazy Bangkok!

Druk, vervuild, toeristisch, maar een sfeer om U tegen te zeggen. I love BKK. De straten zijn gevuld met duizenden eetkraampjes waar toeristen en de lokale bevolking samen eten aan plastic tafeltjes. Verder zijn er natuurlijk de prachtige tempels en de enorme markten waar je je hele huis wel bij elkaar kunt shoppen. Kom hier zeker terug!

9. Snorkelen op Koh Tao

Op Koh Tao bracht ik twee dagen alleen door in een afgelegen baaitje. Ik had een houten hutje met hangmat en uitzicht over de zee.. In totaal waren er misschien 15 toeristen en er was behalve snorkelen, zwemmen, zonnen en eten verder ook helemaal niks te doen. Vooral het snorkelen vond ik helemaal geweldig! Ik zwom door scholen vissen en heb zelfs een zwaardvis gezien. S’avonds ging ik om 8 uur naar bed en met de zonsopgang deed ik yoga op het strand. Puur geluk.

10. Witte stranden en feesten op Koh Phangan

Op Koh Phangan had ik weer met Marcella afgesproken om de laatste dagen nog even lekker van het strand te genieten en te feesten op het strand. Echt grote feesten waren er niet (low season), maar omdat we een leuke groep hadden hebben we een paar toffe avonden gehad. Het mooiste was nog om vanuit de zee (met biertje in hand 🙂 ) de zon langzaam onder te zien gaan.

 

Best Pad Thai ever

 

Recept van Sammy’s Organic Thai Cooking School

Je hebt Pad Thai en je hebt Pad Thai. Dat proef je ook in Thailand. Vaak was het gewoon lekker, maar soms was het echt een feestje. Met dit recept proef je de Pad Thai zoals het moet zijn: simpel, vers en vol met verschillende smaken.

Ingrediënten voor 1 grote portie

100 gram dunne rijstnoedels
1/4 kop stevige tofu, in blokjes
1 ei (weglaten voor veganistische variant)
1 tl garnalenpasta (weglaten voor veganistische variant)
1 kop tauge
1 klein sjalotje, fijngehakt
2 kleine bosuitjes, in stukken van 2 cm
wortelstukje, ongeveer 5 cm, fijngesneden
1 el geroosterde pinda’s, fijngehakt
2 el tamarindesap
1 tl vissaus (voor veganistische variant gebruik sojasaus)
1 1/2 tl palm suiker
3 el zonnebloemolie
mespunt chilipoeder
Half limoentje voor garnering

1. Verhit de olie and bak de tofu tot hij bruin en een beetje knapperig is.

2. Voeg de sjalot, garnalenpasta (optioneel) en wortel toe. Bak totdat het geheel gaat geuren.

3. Doe het ei erbij en blijf roeren tot het ei gaar is.

4. Voeg de noedels en 3/4 kopje water toe. Zet het gas wat hoger (middel).

5. Als de noedels gaar zijn voeg je het tamarindesap, vis (soja) saus en palm suiker toe.

6. Als laatste doe je de tauge en bosui erbij. Schep een paar keer om (hoog vuur) en zet dan het vuur uit.

7. Schep alles op een bord en garneer met pinda’s, extra tauge, chilipoeder en limoen.

Eetsmakelijk!

-x- Jolijn



2014-10-14T09:09:44+00:00 Avond, Lunch & Avond|5 Reacties

5 Comments

  1. Marit 26 maart 2012 om 16:31 - Antwoorden

    Haha volgens mij heb ik in Ko Tao in hetzelfde complex gezeten. Was heerlijk daar!

    • Jolijn 27 maart 2012 om 13:26 - Antwoorden

      Wat grappig! Fijn he 🙂 Zou zo weer terugwillen.

  2. EdH 12 december 2011 om 14:02 - Antwoorden

    Lekker dat recept… Er bestaat ook vegetarische vissaus (nep-vissaus, zeg maar 😉 . Daar moet je in een grote stad even naar zoeken bij een behoorlijk toko… In Den Haag weet ik een paar adressen die het hebben.

    • Jolijn 17 december 2011 om 09:59 - Antwoorden

      Daar ga ik zeker eens naar kijken! Genoeg toko’s hier 😉

  3. ruud 10 december 2011 om 12:30 - Antwoorden

    schatje, wat heerlijk om te zien en te lezen. We hebben meteen een resi geboekt. 29 januari vertrekken we naar Bangkok, daar zien we dan wel verder!

Geef een reactie