Tempeh

Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het wordt gemaakt van gekookte sojabonen die vermengd worden met een schimmel, waardoor een vaste koek ontstaat. Het heeft een vleesachtige structuur en neemt snel smaken op. Ik vind het heerlijk!

Tempeh Lente Roerbak

Voor 2 personen

1 cm gember
4 el sojasaus
2 el tomatenketchup
1 tl chilivlokken
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 blok tempeh, in kleine blokjes
100 gram spinazie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
200 gram wortelen, in plakjes
200 gram rode kool, fijngesneden
2 el sesamzaadjes
2 el (sesam)olie

Mix de sojasaus en tomatenketchup door elkaar. Verwarm de olie in een wok en laat flink heet worden. Roerbak de ui en knoflook 1 minuut en doe er dan de chili, komijn en koriander bij. Wok even mee en voeg dan de tempeh toe. Roerbak weer 1 minuut. Vervolgens mogen ook de wortelen en rode kool erbij. Rasp de gember eroverheen en voeg de saus toe. Bak nog ongeveer 2 minuten en roer dan de spinazie erdoor. Bestrooi met sesamzaadjes.

En nog een slaapliedje! Goodnight!

 

2014-05-08T14:09:42+00:00 Avond, Lunch & Avond, Winter|12 Reacties

12 Comments

  1. Bente 20 april 2015 om 17:33 - Antwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan voor dit recept, maar per ongeluk tofu ipv tempeh meegenomen…. Kan dat ook?

    • Jolijn 1 mei 2015 om 07:19 - Antwoorden

      Ha Bente,

      Je kunt het in principe goed vervangen, maar de structuur is wel heel anders. Tempé is wat steviger. Had je het nog wel geprobeerd?

  2. Henk van der Sman 20 juni 2014 om 20:24 - Antwoorden

    Prima gerecht, maar er gaat toch niets boven een broodje bal met pinda saus

  3. Sabiana 22 augustus 2013 om 16:12 - Antwoorden

    Echt te lekker dit! Zojuist gegeten en mijn zoontje van 2.5 vindt dit geweldig

  4. guusje 15 maart 2013 om 21:31 - Antwoorden

    Woww, echt super lekker! Ook een enorm succes bij mijn vriend.

  5. Amber Holmes 10 januari 2013 om 17:21 - Antwoorden

    Net gemaakt en moet wat overhouden voor mijn lief, maar kan niet stoppen met eten uit de pan! Waaah wat lekker dit!

    • Henk van der Sman 20 juni 2014 om 20:23 - Antwoorden

      ach meid, wat vervelend!

  6. Suzanne 30 september 2012 om 19:47 - Antwoorden

    Heerlijk!! Dit ga ik zeker een keer proberen.
    Echt een hele leuke site!
    xx

  7. Gnoe (@graasland) 21 maart 2012 om 11:55 - Antwoorden

    Mmm lekker 🙂 Toevallig heb ik nog een half blok gestoomde tempéblokjes liggen, wortelen, gember, spitskool… Een aangepaste versie hiervan komt vanavond op tafel! En dan doen we paksoi ipv spinazie want die zit in de groentetas die ik zo ga ophalen. Bedankt! 🙂

  8. Des 21 maart 2012 om 11:24 - Antwoorden

    met indonesische ouders ben ik standaard opgegroeid met tempeh. vroeger vond ik het echt niet lekker, maar nu wel!

  9. linda 20 maart 2012 om 19:44 - Antwoorden

    ziet er lekker uit,ga ik van de week eens maken 🙂

Geef een reactie