Sushi met Gember & Gerookte Tofu

sushi-vegan-zondervis-recept-gezond

Sushi met Gember & Gerookte Tofu

Als je eenmaal weet hoe je een sushirol maakt dan gaat het sneller dan je denkt. Deze heerlijke variant met gerookte tofu, avocado, gember en chili is lekker fris voor de zomer. Je kunt ook meteen twee keer zoveel maken en de rest meenemen als lunch de volgende dag.

2 personen

3 norivellen

175 gram sushirijst, gekookt via de aanwijzingen op de verpakking
1/2 el gember, fijngehakt
1/4 el chilivlokken
1 el rijstazijn 

1/2 avocado, in reepjes 
1/2 blok gerookte tofu
1/3 komkommer, in reepjes
1/3 cup edamame 
handje verse koriander, fijngehakt

sojasaus
wasabi 

Schep de rijstazijn, gember en chilivlokken door de gekookte rijst en laat helemaal afkoelen.

Pak een norivel en verdeel de rijst erover. Leg de tofu, avocado, komkommer, edamame en wat verse koriander erop en rol de sushi op. De roltechniek voor deze maki sushi’s leer je in deze post. Herhaal met de andere vellen. Snijd de rol in 8 stukken met een vlijmscherp mes.

Serveer de sushi met sojasaus en wasabi en een lekker drankje.

sushi-vegan-recept-avocado-tofu

3 Comments

  1. […] kaasvrije mac ’n cheese, pitabroodjes met falafel, plantaardige quiche, bier-tempeh pie, sushi zonder vis of groentelasagna. Je vindt in hier in elk geval tonnen […]

  2. Margje 24 augustus 2015 om 13:59 - Antwoorden

    Kan je ook bruine Japanse rijst gebruiken in plaats van witte rijst?

    • Jolijn 25 augustus 2015 om 08:02 - Antwoorden

      Ha Margje, op zich kan dat, maar hij plakt wel iets minder dus dan zul je hem heel strak moeten oprollen. Als je een gezondere variant wilt maken kun je ook gierst gebruiken.

Geef een reactie