Spaghetti met basilicumpesto

Ik ben zo enthousiast om dit recept met jullie te delen! Het is echt heerlijk, simpel en budget.

Vandaag op Albert Cuijpmarkt kocht ik een zak gele paprika’s voor 50 cent. Verder nam ik een grote basilicumplant voor 1 euro mee. In mijn hoofd begon het al te brainstormen wat ik daar s’avonds mee zou gaan doen. Thuis had ik nog spaghetti, citroenen en knoflook liggen. Opeens bedacht ik me dat ik al heel lang een lekkere veganistische pesto wil maken. Ik nam nog een zakje pijnboompitjes mee en fietste in het zonnetje richting huis.

S’avonds zette ik mijn plan op papier en ging ik in de keuken aan de slag. Paprika’s in de oven, pijnboompitjes roosteren en experimenteren met de pesto….

Spaghetti ‘al’ Pesto ‘e’ gegrilde paprika

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de pasta

200 gram volkoren- of speltspaghetti
1 grote, gele paprika
1 el pijnboompitten
6 blaadjes basilicum

Voor de basilicumpesto

8 el extra vierge olijfolie
2 volle handen basilicum
3 el pijnboompitten
1/2 tl zee- of himalayazout
1 tl citroen
1 teentje knoflook

1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Plaats de knoflook in de keukenmachine en laat draaien tot de knoflook helemaal fijn is. Doe er ook de rest van de ingrediënten bij tot er een mooie pesto is ontstaan. Zet weg.

2.  Was de paprika’s en leg ze op een bakrooster. Zet ze in de oven. Keer iedere 10 minuten een kwart tot de paprika’s rondom bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en stop ze in een plastic zak of een plastic bak. Laat 10 minuten rusten. Daarna kun je ze makkelijk pellen en in reepjes snijden.

3. Kook de spaghetti ‘al dente’. Giet af en mix de pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over twee borden en leg de gegrilde paprika er in een waaier overheen. Garneer met basilicum en pijnboompitten.

Heerlijk met een fles koude witte wijn en goed gezelschap!

Buon appetito!

2014-10-14T07:39:43+00:00 Avond, Lente, Lunch & Avond|8 Reacties

8 Comments

  1. nathalie 30 november 2013 om 19:28 - Antwoorden

    Vandaag gemaakt, pesto was heerlijk! wel extra teentje knoflook erin gedaan haha. Alleen paprika wat karig dus tomaatje in pan gebakken, later nog bovenop wat walnoten rauw uitje en wat geitenkaas hmmmm.

  2. Sandra 4 juli 2012 om 11:24 - Antwoorden

    Ik heb je afgelopen maadag je site ondekt en heb al 3 gerechten van je gemaakt!
    En alle 3 een succes..
    En wat maak je ongelofelijke mooie foto,s zeg (en je schrijft zo leuk)
    Doe je dat alleen voor jezelf of ook opdrachten?

    Groetjes Sandra

    • Jolijn 6 juli 2012 om 05:52 - Antwoorden

      Dank je! :)) Ik voor Happy Soul Travel dus daar schrijf ik ook voor. Erg leuk om te doen!

  3. Des 9 april 2012 om 13:31 - Antwoorden

    ow man, wat ziet dit er weer heerlijk uit!

  4. Marije.berghuis@upcmail.nl 7 april 2012 om 19:06 - Antwoorden

    Energietip: snij de paprika’s in 3 gelijke stukken over de lengte, was ze en ontdoe van zaadjes, leg met velkant naar boven op de bakplaat en haal ze er na 10 minuten uit. Doe daarna 15 min in plastic zak en je kunt het velletje er zo afhalen. Dit scheelt 20 minuten kostbare energie… En je kunt sneller van je maaltijd genieten 😉

  5. Lin 7 april 2012 om 13:03 - Antwoorden

    Mmm, ziet er weer lekker uit!! Is er een speciale reden voor gepelde paprika of gewoon omdat ’t lekker is? -x-

  6. Evelien 7 april 2012 om 13:02 - Antwoorden

    Heerlijk! Jammer van vanavond anders hadden we m meteen kunnen maken 🙂 Weet je al een andere datum ?

  7. Kim (@elfje84) 7 april 2012 om 10:34 - Antwoorden

    Wat een lekker recept zeg! Mmm!! 🙂 Volg je net sinds gister op Twitter (@elfje84) & dit 1e recept klinkt meteen super! Gaan we x maken..

Geef een reactie