Rijstsalade met een Arabisch tintje

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de zaatardressing:

3 el olijfolie extra vierge
sap van een halve citroen
1 tl agavesiroop of ahornsiroop
2 el zaatar*
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
peper en zout

Voor de salade:

1 blik kikkererwten, uitgelekt
200 gram gekookte rijst
2 bosuitjes, fijngesneden
handvol koriander, fijngesneden (eventueel meer)
2 el pijnboompitten

1. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een pan en laat afkoelen.

2.  Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

3. Mix alle ingrediënten voor de salade door elkaar en giet de dressing eroverheen. Breng eventueel op smaak met meer citroensap en/of peper en zout.

En voila, een heerlijke lunchsalade die je makkelijk van te voren kunt klaarmaken! Je zou ipv kikkererwten ook linzen kunnen gebruiken.

* Zaatar is een kruidenmengsel van sesamzaad, sumak, zout en gedroogde tijm. Je vindt het bij Marrokaanse, Turkse en andere Arabische winkeltjes. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken.

-x- Jolijn

 

 

5 Comments

  1. Carmen 1 februari 2012 om 18:51 - Antwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! En handig om mee te nemen naar mijn stage!
    Geweldige blog heb je trouwens. Ik volg al een jaar lang verschillende amerikaanse/britse foodblogs zoals ohsheglows.com en peasandthankyou.com, maar wist niet dat er ook zulke leuke Nederlandse blogs bestonden in dat kader. Ik volg je nu via bloglovin :).
    Ken je toevallig nog meer Nederlandse (health)foodblogs? Zou het leuk vinden om die ook eens te bekijken.

  2. Tine 1 februari 2012 om 11:50 - Antwoorden

    Oh! Ik at zonet een gelijkaardige salade maar met tarwekorrels (Ebly of Tarly) i.p.v. rijst.
    En andere groenten! Maar het lijkt erop ;).

    • Jolijn 2 februari 2012 om 08:52 - Antwoorden

      Ziet er erg lekker uit! Als ik een reactie wil plaatsen op je site lukt dit alleen niet omdat hij zegt dat er ongeldige tekens in mijn url staan…

Geef een reactie