Quinoa Sushi

[donotprint]

Sushi is altijd één van mijn favoriete gerechten geweest. Zo veel verschillende smaken; de zoutige sojasaus, pittige wasabi, romige avocado en natuurlijk gember. En dan natuurlijk het heerlijke sushiritueel. Inkopen doen, alle ingrediënten snijden, rollen en lachen om elkaar als een rol weer uit elkaar valt. Gegarandeerd een avond vermaak!

Een paar maanden geleden ontdekte ik de quinoa-variant. Deze is makkelijker te verteren en makkelijk te maken. Ook erg geschikt voor een doordeweekse avond dus. De quinoa kun je al een dag van te voren bereiden, zodat je op de avond zelf alleen nog wat snijwerk hoeft verrichten. Give it a try!
[donotprint/]
Quinoa sushi

Voor 1 persoon

50 gram quinoa
2 el sushi azijn
2 vellen nori
Tahin
1/2 avocado, in reepjes
1/4 komkommer, in reepjes
paar zongedroogde tomaatjes, in reepjes
2 slabladeren

Je kunt natuurlijk ook andere groenten nemen, zoals radijsjes, paprika, geraspte wortel etc.

sesamzaadjes

sojasaus
wasabi
gember
rolmatje

1. Kook de quinoa in ongeveer 100 ml water in +- 12 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. Schep de quinoa op een bord en mix de sushi azijn erdoor. Laat goed afkoelen (eventueel in de koelkast).

2. Neem een vel nori en leg deze op het matje* (zie youtube hoe te rollen als je dit niet weet). Bekleed het vel voor 3/4 met de quinoa. Bestrijk met een beetje tahin. Leg het slablad erin en dan een paar reepjes avocado, komkommer, zongedroogde tomaat en sesamzaadjes (eventueel andere groenten). Rol de sushi op en snij in circa 8 stukjes. Herhaal met het andere noriblad.

3. Serveer met sojasaus, wasabi en gember.
[print_link]
[donotprint]
*Tutorial komt binnenkort!

Morgen ga ik foto’s maken voor de yogablog! Coming soon….

[donotprint/]

2014-10-14T07:38:12+00:00 Avond, Lunch & Avond, Zomer|3 Reacties

3 Comments

  1. Anna 4 december 2013 om 18:07 - Antwoorden

    Dank voor dit heerlijke idee!
    Ik heb net sushi gemaakt met quinoa,zalm,avocado en komkommer!
    was overheerlijk en de quinoa doet niet onder voor de rijst….
    ik had zalm over dus sachimi erbij en een zeewiersalade erbij
    lekker gedipt in sojasaus met wat wasabi erin…
    Oh ik zit nu nog na te genieten 🙂

  2. Fiene 4 september 2012 om 08:01 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,
    Wat een verrassende nieuwe combi! Helemaal lekker ook, ik maak m ook deze week denk ik!
    xx Fiene

  3. Alynda 4 september 2012 om 07:12 - Antwoorden

    Wat leuk! Dat wil ik al heel lang nog eens maken, quinoa-sushi. Ik heb wel al eens inside-out sushi gemaakt, ook tof!

Geef een reactie