Quinoa & boerenkoolsalade met tahindressing

quinoa-boerenkool-salade-vegan-recept
Jullie lachten zo lief naar me toen ik deze supersimpele Quinoa & Boerenkoolsalade met Tahindressing op Instagram poste dat ik besloot een extra zaterdagpost te maken! Ik krijg vaak de vraag wat ik tussen de middag eet. Dit recept is wel echt een klassiek voorbeeld van wat ik op een gemiddelde dag lunch. Gekookte granen, quinoa in dit geval, met bonen, seizoensgroenten, noten en een lekkere dressing. Hieronder staat het recept voor 2 dagen, maar je kunt het ook voor 3 dagen maken. Ben je al voor de helft van de week voorzien van een lunch die je voorziet van pure energie. Enjoy!
salade-boerenkool-quinoa-bonen-recept

Quinoa & Boerenkoolsalade met Tahindressing

Voor 2 dagen lunch

150 gram quinoa
1/2 kleine pompoen, pitten eruit
150 gram boerenkool, gewassen en zonder nerf, in stukjes gescheurd
1 blik adukibonen, afgespoeld
2 el zonnebloempitten

2 el olijfolie
2 tl sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
2 tl rauwe appelazijn
1 el tahin
1 teen knoflook

zout en peper
chilivlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pompoen in kleine blokjes, je hoeft hem niet te schillen, leg ze op de bakplaat, samen met de knoflook, en besprenkel met olijfolie. Zet ongeveer 20 minuten in de oven of tot je er makkelijk in kunt prikken. Laat afkoelen.

Pel de knoflook en snijd in klein stukjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kopje en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Leg de boerenkool in een ijzeren zeef. Kook een halve liter water en giet langzaam over de boerenkoolbladeren heen zodat ze een beetje slinken. Rooster daarna de zonnebloempitten goudbruin in een koekenpan.

Zet twee lunchbakjes klaar. Verdeel de quinoa, bonen, pompoen, boerenkool en zonnebloempitten over de bakjes. Op de dag zelf giet je de helft van de dressing er overheen. De rest van de dressing bewaar je in een kopje in de koelkast.

quinoa-boerenkool-pompoen-vegan-recept
2015-11-07T08:04:49+00:00 Glutenvrij, Herfst, Lunch & Avond, Winter|6 Reacties

6 Comments

  1. jennie 14 december 2015 om 14:10 - Antwoorden

    Ga ik zeker proberen! Ik vroeg me af of je alle pompoen met schil kan eten? Ik heb nu een groene pompoen, (kabocha), is die schil ook eetbaar?

    • Jolijn 16 december 2015 om 13:28 - Antwoorden

      Ha Jennie, ik eet normale pompoen wel altijd met schil. Weet niet zeker of dat met die groene ook kan. Even stukje uitproberen? Succes!

  2. suzanne 9 november 2015 om 13:14 - Antwoorden

    Ah ziet er heerlijk uit! Echt een herfstgerechtje 🙂

  3. Joyce 8 november 2015 om 10:43 - Antwoorden

    Dit lijkt me heerlijk en ga ik van de week maken. Bedankt!

  4. Claudia 7 november 2015 om 08:44 - Antwoorden

    Oe wat een goed idee van die adukibonen! Dankjewel!

Geef een reactie