Pompoen Oatmeal

Op dit moment staat er een vegan pompoentaart in de oven en het hele huis ruikt heerlijk. Ik ben bij mijn moeder in Amersfoort, want ze was gisteren jarig. Ik maakte een heerlijk diner voor haar, we dansten door de kamer en keken de film ‘El secreto de sus ojos’. Natuurlijk moest er ook een taart komen en aangezien de pompoenen nu nog in het seizoen zijn besloot ik een pompoentaart met kokosslagroom te maken. We hebben nog niet geproefd, maar als het een succes is dan komt het recept binnenkort online!

De Detox

Ik ben nog steeds goed op weg, maar heb tot nu toe twee keer ‘gezondigd’. Dinsdag at ik twee kleine broodjes van het Vlaamsch Broodhuys en gisteren een hele niet sterke latte 😉 Lekker dat het was! Heel eerlijk gezegd merk ik niet veel verschil met normaal. Dat komt omdat ik normaal al bijna zo eet als tijdens de 21-day cleanse (veel groenten & fruit, geen suiker, geen alcohol, geen koffie, geen bewerkte producten). Het enige wat echt fijn voelt is geen gluten eten, waardoor ik veel minder last van mijn buik heb. Geen opgeblazen gevoel en buikpijn meer. Ik kan het iedereen aanraden dit eens 2 weken te proberen, omdat de enige manier om erachter te komen of je last hebt van gluten is om het helemaal niet te eten. Tekenen van een gluten-intolerantie kunnen heel vaag zijn, zoals vermoeidheid, buikpijn, veel gasvorming en last hebben van gewrichten.

Tot nu toe heb ik nog geen vastendag gedaan, zoals 1 keer per week wordt geadviseerd door Kris Carr, maar dit wil ik zeker nog doen voor het einde van de detox. Ik denk aan woensdag of donderdag alleen maar groene sapjes en rauwe salades.

Om nog even in de pompoenstemming te blijven heb ik nog een lekker ontbijtreceptje voor jullie.

Pompoen oatmeal

voor 1 portie

1/3 cup havervlokken
1/3 cup water
1/3 cup ongezoete sojamelk
1 banaan, in stukjes
1/3 cup gepureerde pompoen*
1 el agavesiroop
1 el kokosolie – optioneel, maakt het wat romiger
1 el chiazaadjes of lijnzaad
1/2 tl kaneelpoeder

Ideeën voor topping: amandelpasta, walnoten, pompoenzaadjes, amandelen, kokosrasp.

*Ik stoomde de pompoen gaar en pureerde hem daarna in de keukenmachine. Je kunt bijvoorbeeld de avond ervoor een pompoengerecht maken en een stukje pompoen gebruiken voor de volgende ochtend. In Noord-Amerika kan je pompoenpuree in blik kopen, maar die heb ik hier nog niet gevonden.

Breng in een klein pannetje de havervlokken, sojamelk, water, 2/3 banaan, agavesiroop, kokosolie, chiazaadjes en kaneel zachtjes aan kook. Roer regelmatig tot er een dik geheel is ontstaan. Roer de pompoenpuree erdoor en laat nog even opwarmen. Garneer met gewenste topping. Ik ben op dit moment verslaafd aan rauwe amandelpasta. Het smaakt heel erg naar witte chocolade!

“I am a magnet of  goodness and starlight. Like attracts like. The relationships in my life are nurturing and I am supported today” – Crazy Sexy Diet – Day 14

2014-05-08T13:50:47+00:00 Herfst, Ontbijt & Brunch|13 Reacties

13 Comments

  1. Marloes 8 december 2014 om 20:34 - Antwoorden

    Woede, eindelijk online pompoen puree gevonden! Amerikaanse supermarkt zie je gelukkig iets vaker laatste jaren.
    http://www.usfoodz.nl/libby-s-pumpkin

    Ik ga dit ontbijten weer maken, heb zes blikken besteld. Ik kom de winter nu wel gezond door 😉
    Dank je voor je inspiratie!

  2. Ellis 1 april 2014 om 19:59 - Antwoorden

    Wat toevallig, laatst heb ik zoiets geimproviseerd met een overgebleven halve bataat 🙂

  3. Sophie 23 november 2012 om 22:09 - Antwoorden

    Nou, dit is een lekker receptje dat ikzelf ook vaak maak! Ik rooster mijn pompoen & doe hem dan in mijne Vitamix & dan gebruik ik het direct of doe het in zakjes voor in de diepvrizer!! H

    • Sophie 23 november 2012 om 22:10 - Antwoorden

      Handig ook! Het blijft 1 jaar goed in de diepvries! Goede tip!

    • Jolijn 24 november 2012 om 16:11 - Antwoorden

      Goede tip!

  4. Floor. 23 november 2012 om 13:58 - Antwoorden

    Hoi Jolein,
    Bedankt voor je geweldige recepten, foto’s en vooral ook begeleidende teksten: het straalt zo veel positiviteit uit!
    Ik bekijk je site zo nu en dan, en bij ieder bezoek raak ik geïnspireerd (de manier van eten vind ik geweldig: gezond (goed vd natuur!) maar toch ook volwaardig.. vind het echt iets moois en erg helpend om zodoende dus echt goed te eten). Was zelfs zo erg geinspireerd dat ik (na mijn hele leven gruwelen van alles dat op pap leek) per se deze pompoen oatmeal wilde brouwen en wel zo dat hij lekker was. Nu is dat er nog niet van gekomen, maar inmiddels ben ik wel verslaafd aan havermout-smoothies & weet bijna wel zeker dat pompoen oatmeal morgenochtend mn ontbijtje wordt.

    Verder vroeg ik me af: ben je nog opzoek naar pompoenpuree? In de natuurwinkel heb je namelijk wel een bepaald soort, deze namelijk: http://www.all-bio.de/Italienische-Kueche/Antipasti/Crema-di-zucca-Kuerbiscreme-LaSelva.html

    En, als je weinig tijd hebt: bij de AH verkopen ze ook diepvries pompoen.. je betaalt voor de tijdsbesparing wel wat smaak.. maar, oprecht het proberen waard (zo heb je binnen 5 minuten een pompoensoepje van diepvries pompoen).

    Ah. Ja. Als laatste: onlangs ietwat chaotisch mijn komkommer in de diepvries gelegd ipv in de koelkast. Vanochtend kwam ik hem dus weer tegen & toen de ‘geniale’ ingeving om de komkommer een heel klein beetje te laten ontdooien, dan in stukjes snijden en in je smoothie doen. Heb je dus het effect dat bevroren fruit ook heeft.

    Nou, succes nog deze laatste detoxdag, hoop dat het je goed heeft gedaan en doet (en dus bedankt voor alles hier!),
    Floor.

    • Jolijn 24 november 2012 om 16:14 - Antwoorden

      Dank voor je tip! Ga erna op zoek.

  5. Shanna 18 november 2012 om 10:00 - Antwoorden

    Arianne, waarschijnlijk dat Jolijn het beste antwoord aan je kan geven, maar ook ik wilde even reageren. Koemelk blijkt juist hetgeen wat je het meest zou moeten vermijden. En behalve ‘noten’melk, heb je ook rijstmelk (ricemilk). Dit vind ik zelf ook de lekkerste. Misschien is dit een idee? (Vivera in supermarkt en andere merken ervan in natuurwinkel)
    Jolijn, fijn om weer te lezen hoe het met de detox gaat, je eerlijke verhaaltje erover. Have a gr8 sunday y’all!! liefs, Shanna

  6. Arianne 17 november 2012 om 11:34 - Antwoorden

    Hoi hoi!!
    al enige tijd lees ik met veel bewondering je recepten, heel knap om toch alles binnen te krijgen als je veganistisch bent, en ook dat het er zo lekker uit ziet!! Nu zit ik met het volgende, ik zou graag een aantal recepten willen maken, maar vaak zie ik er soja, hazelnoten, amandelen en/of andere noten in staan waar ik allergisch voor ben (ook de melk er van kan ik niet hebben), is dit te vervangen voor koemelk?. Zelf ben ik niet veganistisch of vegetarisch, maar let wel op bij dierlijke producten: het liefst biologisch als mn portemonnee het toestaat (ben student). Heb je tips voor die recepten waar het echt een ‘belangrijk’ onderdeel is en extra’tje?
    alvast bedankt,
    Groetjes,
    Arianne

    • Jolijn 20 november 2012 om 16:49 - Antwoorden

      Hi Arianne,
      Je kunt de notenmelk altijd vervangen door gewone melk als je dat wilt. Je zou ook havermelk of quinoamelk kunnen proberen. Lekkere notenvrije alternatieven!

  7. Crista 17 november 2012 om 11:02 - Antwoorden

    Ik ga deze winter zeker wat pompoenrecepten van jou maken. Begin er alleen mee als ik thuis ben, als het snijden etc dan niet zo goed blijkt te lukken heb ik nog hulp en meer ruimte om rotzooi te maken 😉
    Rond mijn examens heb ik ook zoveel mogelijk gluten vermeden en een aantal glutenvrije producten gebruikt. Want ik kon toen niet iedere avond sporten, daar werd ik normaal gesproken dan heel kriebelig van en dat maakte het moeilijk met concentreren.
    Door vooral het aantal gluten al te verminderen, kreeg ik een stuk minder exorfinen binnen, waardoor ik me een stuk beter voelde. (exorfinen is zegmaar de tegenhanger van endorfinen, een bepaalde hoeveelheid kun je afbreken met een enzym, maar niet altijd alles.

    • Jolijn 20 november 2012 om 16:48 - Antwoorden

      Bij mij voelt het ook heel goed minder gluten te eten. Merk dat ik direct een onrustige buik krijg als ik gluten eet.

  8. Louise van Gend 17 november 2012 om 10:48 - Antwoorden

    Ooeeeh lekker 😀 en wat een kleur!

Geef een reactie