Pasta à la oregano!

pasta a la oregano

Wist je dat je met oregano-olie je immuunsysteem kunt boosten, ontstekingen te lijf kunt gaan én heel lekker kunt koken? Dat laatste ga ik vandaag met je doen, maar ik vertel je eerst nog wat over de genezende werking van de olie.

“It’s not rocket science, it’s the way nature intended”

Oregano-olie is antibiotisch, ontstekingsremmend, anti-schimmel, antiviraal en desinfecterend. Hij is heel goed in te zetten bij griep en verkoudheid. Je kunt dan 1 druppel met een beetje kokosolie onder je voetzolen aanbrengen. Om je immuunsysteem een boost te geven kun je een druppel oregano-olie in een vegan capsule doen. Werkt ook erg goed tegen candida!

De oregano-olie is onwijs scherp. Geef hem dus niet aan kinderen en breng hem niet direct op je huid aan, maar verdun met kokosolie of een andere olie die je lekker vindt. Ik heb hem een keer direct onder mijn tong aangebracht en dat gebeurt je écht maar één keer.

Op emotioneel vlak staat de oregano-olie voor loslaten van negatieve gevoelens, relaties en gedachten. Als je ergens in vastzit en het niet los kan laten kun je deze olie in je diffuser doen of inzetten tijdens een meditatie waarbij je affirmaties gebruikt. Bijvoorbeeld ‘ik laat …. gedachte nu los’. Het thema van deze olie is ‘onthechting’.

Gisteren maakte ik een simpele tomatensaus met basilicum en een druppeltje van de olie. Het geeft een rijke en zachte oregano smaak aan je gerecht. Ik weet zeker dat jij ook van deze pasta gaat smullen!

Pasta à la Oregano

Kwaliteit: dat is de belangrijkste tip bij dit recept. Er zitten maar weinig ingrediënten in dus kies voor de allerbeste producten.

Voor 2 personen

200 gram spaghetti of penne
4 tenen knoflook, fijngesneden
8 rijpe tomaten, in blokjes óf 1 blik tomatenblokjes (als tomaat uit het seizoen is)
3 el goede kwaliteit olijfolie
handvol verse basilicum, fijngeknipt
1 druppel oregano-olie
3 el edelgistvlokken (optioneel)
zout en peper

Verhit 1 el olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook op laag vuur 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en laat 8 minuten meebakken. Roer nu de oregano-olie, 1 el edelgistvlokken en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti al dente gaar in een pan met ruim water.

Serveer de spaghetti met de saus, basilicum en edelgistvlokken.

Enjoy!

Op dinsdag 15 augustus geef ik de workshop “Feel Good met Essentiële Oliën” bij Mahara in Amsterdam. Wil jij alles te weten komen over deze wonderoliën? Je kunt je ticket hier bestellen

Maak jij deze pasta? Leuk als je hem deelt onder de hashtag #vegadutchie!

Liefs Jolijn

pasta a la oregano

5 Comments

  1. Marcella 1 september 2017 om 06:07 - Antwoorden

    De pasta ga ik zeker maken, met een drupje oregano olie.
    Gisteren tijdens een workshop kennis gemaakt met de oliën van DoTerra en ik ben erg benieuwd naar mijn kennismakingspakket.
    Grappig, want ik wist van tevoren niet dat dit dezelfde oliën waren als waar ik op jouw blog al over gelezen had.

  2. Michelle Los 8 augustus 2017 om 18:00 - Antwoorden

    Super lekker recept. De kinderen waren we ook dol op!

  3. Melanie Huyghe 8 augustus 2017 om 14:12 - Antwoorden

    Koop je de oregano-olie gewoon in de biowinkel als etherische olie? Alle tips die je geeft, zien er super uit! Ik wil dit proberen!

    • Jolijn 22 augustus 2017 om 11:50 - Antwoorden

      Ha Melanie,

      Ik bestel de olie via DoTerra. De oliën zijn helemaal puur en biologisch. Als je wilt kun je me even mailen voor meer info op jolijn@vegadutchie.nl.

      Liefs Jolijn

Geef een reactie