‘Hot’ Oatmeal

Leuk nieuws!
Ik ben nu ook via Vegetarische Blogs te vinden. Klik op de link voor een klein interview.

Alweer bijna 1 jaar eet ik veganistisch. Time flies! Als ik op het laatste jaar terugkijk heb ik veel nieuwe producten leren kennen en gebruiken, zoals chiazaadjes, hennepzaden, amandelmelk, tempeh, speltbrood, kiemen, kokosolie en ahornsiroop. Maar de grootste ontdekking is toch wel havervlokken. Die gebruik ik eigenlijk iedere dag wel in ontbijtjes, koekjes en smoothies.

De vezelrijke vlokken hebben talloze voordelen. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en een snelle spijsvertering. Doordat ze zoveel vezels bevatten werken ze als een soort ‘gel’ die je darmen schoon en gezond houden.  Bovendien bevatten ze langzame koolhydraten die langzaam verteerd worden, waardoor je je lang verzadigd en energiek voelt. Echt Powerfood dus!

Na lange tijd experimenteren, heb ik het lekkerste warme havermout ontbijt gecreëerd . Try and Taste!

Warme havervlokken met kaneel

Voor 1 persoon

1/3 cup havervlokken of havermout
2/3 cup havermelk (oat dream)
1/2 tl kaneel
1 tl kokosolie
1 banaan, in plakjes
1 tl agave- of ahornsiroop
1 tl chiazaadjes of zelf gebroken lijnzaad (maal fijn in vijzel)

Verwarm in een klein steelpannetje de havervlokken, havermelk, kaneel, kokosolie, banaan en chiazaadjes of lijnzaad. Het mag zachtjes koken. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen en er een vrij dik papje is ontstaan. Schep in een kommetje en giet de honing eroverheen.

GENIET


2015-01-14T09:19:04+00:00 Lente, Ontbijt & Brunch|33 Reacties

33 Comments

  1. Cashew Hazel Chocolatte | 3 maart 2014 om 14:16 - Antwoorden

    […] Heerlijk voor smoothies, warme chocolattes (zie hieronder) en in ontbijtjes, zoals havermout. […]

  2. Bo 30 januari 2013 om 16:27 - Antwoorden

    Hoeveel is een cup?

    • Maaike 27 maart 2013 om 20:53 - Antwoorden

      Ik zou ook graag willen weten hoeveel een cup is… of anders wat een cup is? Is dat een kookattribuut?

  3. Sanne 19 september 2012 om 09:24 - Antwoorden

    Ik heb dit vanochtend gemaakt en het is echt heerlijk! Ik heb ook maar een klein beetje banaan erin gedaan en meer appel, maar echt zo lekker zeg!

  4. Fiene 6 september 2012 om 11:43 - Antwoorden

    Heerlijk vind ik het! Soms top ik m ook nog met wat rauwe cacaonibs en kokosrasp, mmm! Voor in de zomer kun je ook overnight oats maken. Dus havervlokken met water/havermelk, chiazaad en banaan in de koelkast en de volgende ochtend kun je het zo eten, Lekker fris en het scheelt je ’s ochtends weer tijd!

    • Jolijn 6 september 2012 om 15:23 - Antwoorden

      Maak ik ook vaak inderdaad. Heerlijk!

  5. marijke van meerendonk 2 september 2012 om 21:09 - Antwoorden

    Variatie op het recept: een lekker verse appel in blokjes en 8 gedroogde abrikoosjes in stukjes geknipt i.p.v. de banaan. I.p.v. havermelk water gebruiken. Je krijgt een heerlijk zoete havermout waar geen agavesiroop of honing meer bij hoeft. Wat verse gember fijngesnipperd meekoken maakt dit ontbijt verwarmend in de winter.

    • Jolijn 6 september 2012 om 15:24 - Antwoorden

      Goede tip met die gember!

  6. Suus 19 mei 2012 om 09:13 - Antwoorden

    Ik maak het trouwens gewoon met water ipv havermelk, smaakt ook helemaal prima. 🙂

    • Jolijn 21 mei 2012 om 19:37 - Antwoorden

      Doe ik nu ook vaak met water inderdaad. Maakt niet veel uit qua smaak 🙂

  7. Suus 19 mei 2012 om 09:08 - Antwoorden

    Wauw, dit stond al een tijdje bij mijn Favorieten onder Recepten.. en net voor het eerst gemaakt als ontbijt. Wat heerlijk! En eigenlijk ontzettend weinig moeite. 🙂

  8. Naomi 8 april 2012 om 13:02 - Antwoorden

    Dat ziet er wel heel lekker uit. Volgende week een keertje proberen. Welke havervlokken koop jij? Kan je ook de goedkoopste versie uit de supermarkt gebruiken? Die in dat blauwe pak?

    • Jolijn 14 april 2012 om 15:04 - Antwoorden

      Ik koop mijn havervlokken meestal bij Ekoplaza. Je kunt natuurlijk ook Euroshopper van AH gebruiken. Die koop ik ook weleens.

  9. Louise van Gend 6 april 2012 om 07:37 - Antwoorden

    Ik vond het zo lekker klinken dat ik het zelf ook net gemaakt heb 🙂 Alleen dan een halve banaan, omdat het dan anders wel een erg groot ontbijt wordt en een heel klein beetje kokosrasp. Echt te goddelijk! Denk dat het met appel ook lekker is 😀

  10. Esther 5 april 2012 om 09:55 - Antwoorden

    Heerlijk hè havermout! Alleen is honing niet veganistisch 😉 Kan je in plaats van honing ook agavesiroop gebruiken. groetjes Esther (met een vegan echtgenoot) 😉

    • Jolijn 5 april 2012 om 21:02 - Antwoorden

      Zeker! Gebruik zelf veel ahorn- en agavesiroop.

      • Auto Follow Twitter 5 maart 2014 om 11:39 - Antwoorden

        Hi to every , because I am actually eager of reading this
        blog’s post to be updated daily. It carries fastidious
        data.

      • buy bulk followers 5 april 2014 om 15:09 - Antwoorden

        Very nice post. I just stumbled upon your weblog
        and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
        After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very
        soon!

      • You’re so awesome! I do not suppose I’ve read through something like
        that before. So great to discover someone with a few original thoughts on this subject matter.
        Seriously.. thanks for starting this up. This web site
        is something that’s needed on the web, someone with some originality!

      • scott tucker cornell 15 april 2014 om 04:08 - Antwoorden

        Excellent blog post. I absolutely appreciate this website.
        Stick with it!

      • Thank you for the auspicious writeup. It in truth was once a entertainment account it.

        Look complex to far added agreeable from you! By the way, how could we keep in touch?

      • We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.

        Your website offered us with helpful information to work on.
        You’ve performed an impressive process and our entire group
        shall be thankful to you.

      • scott tucker died 27 juni 2014 om 20:31 - Antwoorden

        I want to to thank you for this great read!! I absolutely loved
        every bit of it. I’ve got you book marked to check out new things you post…

  11. Chantal 4 april 2012 om 09:32 - Antwoorden

    Ik ben gek op haver! Het is zo veelzijdig en inderdaad hartstikke gezond.

    • ameriloan.com 8 juni 2013 om 10:09 - Antwoorden

      I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?

      Take a look at my web blog; ameriloan.com

    • Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer,
      could test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a good component of folks will pass over your wonderful
      writing due to this problem.

    • iowataxliencertificates.com 15 april 2014 om 11:50 - Antwoorden

      Wow, this paragraph is good, my sister is analyzing such things, therefore I am going
      to let know her.

    • http://jesserandolph.com/ 15 april 2014 om 12:29 - Antwoorden

      Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.

      Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

      I’ve been trying for a while but I never seem
      to get there! Thank you

  12. des 4 april 2012 om 08:46 - Antwoorden

    jeetje, dit lijkt me weer overheerlijk!

  13. Tine 4 april 2012 om 08:08 - Antwoorden

    Lekker hé, havermout!
    Klopt het dat je gebruik maakt van instant oats, geen grove havervlokken dus?
    Op jouw foto lijkt het zo.

    • Jolijn 5 april 2012 om 21:04 - Antwoorden

      Heb hier inderdaad instant oats gebruikt.

Geef een reactie