Homemade muesli from paradise

Waarschuwing: het maken van het volgende recept kan verslavend werken ;).

Het hele huis ruikt naar een mengeling van koekjes en kaneel en ik zit constant met een lepel in de mueslipot.

Ik kan niet wachten tot ik deze mix morgenochtend over mijn banaan/kersen smoothie kan strooien. Hij is echt zoo lekker.

Het enige wat ik nog wil zeggen: probeer dit alsjeblieft! Je zult er geen spijt van krijgen 🙂

Knapperige muesli met noten en abrikozen

Knapperig, zoet, zacht, fruitig, gewoon alles wat lekker is zit hier in! Als je deze muesli eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer muesli uit de supermarkt. En het is nog makkelijk om te maken ook. Fijnhakken, mixen, in de oven.. en klaar ben je. Strooi het over de soyayoghurt, over een romige smoothie of neem een paar lepels voor extra energie.

Ingrediënten voor een grote pot muesli

Ongeveer 350 gram havervlokken (of 4 theekopjes)
2 kopjes gemixte, rauwe, ongezouten noten
1/3 kopje sesamzaad
2/3 kopje zonnebloempitten
1 kopje kokosrasp
2 kopjes gedroogde abrikozen
2 tl kaneel
1/4 tl zeezout
4 flinke el kokosolie
6 el ahornsiroop

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof en mix de droge ingrediënten, behalve de abrikozen, door elkaar.

2. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze 25 seconden in de magnetron te verwarmen. Meng met de ahornsiroop en giet over de mueslimix.

3. Bedek een bakplaat met bakpapier of zilverfolie en vet deze met een beetje olie in. Stort het mengsel erin en zet in de oven.

4. Zet de timer op 35 minuten. Schep de muesli iedere 5 minuten om. Wanneer de muesli knapperig en goudbruin in haal je het mengsel uit de oven en laat je het afkoelen.

5. Ga nu het liefst een rondje buiten lopen, zodat je niet te veel van de heeerlijk ruikende, warme mueslimix eet.

Mix de droge ingrediënten in een grote kom.

En giet dan de ahornsiroop en kokosolie eroverheen.

Stort het mengsel op een bakplaat of in een grote vorm.

Wanneer het uit de oven komt roer je de abrikozen erdoor.

En probeer je niet te veel te snoepen 😉

Ook leuk als kadootje!

Ik versierde de potten met kleine roosjes en linten van de Xenox.

Vond ze er zo schattig uitzien!

Morgen is het vegan etentje wat ik ga verzorgen. Heb het menu helemaal klaar en de eerste inkopen zijn gedaan. Morgenochtend nog even naar de Noordermarkt en dan kan het feest beginnen.

Fijn weekend!

-x- Jolijn

 

 

70 Comments

  1. Vera 14 maart 2017 om 11:29 - Antwoorden

    Hoi!

    Ik ga het recept zo maken alleen vroeg ik me af of het ook lukt in een ovenschaal i.p.v. springvorm of plaat.
    Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst:)

    • Jolijn 29 maart 2017 om 14:00 - Antwoorden

      Hi!

      Laat antwoord, maar dan kan zeker! Als hij ruim genoeg is. Het is fijn als de granola de ruimte heeft om gelijk bruin te worden.

  2. Arjan 21 augustus 2016 om 18:05 - Antwoorden

    Ik vraag me af waarom er zoveel suiker is toegevoegd in de vorm van Ahornsiroop; als je zoveel moeite doet om een gezond ontbijt te maken waarom zou je er dan suiker in willen?

  3. Nadja 28 maart 2016 om 06:34 - Antwoorden

    Je gebruikt in je recept ‘kopjes’. Zijn dit de Amerikaanse cups? Want ik heb hier een cup maatbeker staan die ik altijd voor Amerikaanse recepten gebruik. 1/3 cup is dan makkelijker dan een 1/3 kopje 🙂
    Jouw granola klinkt erg lekker, ik wil hem graag maken.

    Alvast bedankt.

    Gr. Nadja

    • Jolijn 18 april 2016 om 13:23 - Antwoorden

      Jep kopjes zijn cups. Ben benieuwd of hij goed is gelukt!

  4. Stephanie 18 juni 2015 om 06:45 - Antwoorden

    Hi Jolijn,
    ik ben allergisch voor noten/pinda’s en ben al een tijdje op zoek naar muesli die ik goed kan vullen zonder noten. Heb je tips?
    groetjes, stephanie

  5. Netty 29 maart 2015 om 13:52 - Antwoorden

    Vandaag deze muesli gemaakt met mijn eigen draai eraan, o.a. speltvlokken toegevoegd. Voor mij géén supermarktmuesli meer. Heerlijk dit spul!!!

    • Jolijn 30 maart 2015 om 13:47 - Antwoorden

      Yay! Blij om te horen dat je het zo lekker vindt.

    • Jasper 8 juni 2015 om 09:11 - Antwoorden

      Ik maak ongeveer hetzelfde recept al jaren. Iedereen is er gek op.
      Ik gebruik ipv kaneel koekkruiden vind ik nog lekkerder.
      Maar haal het wel bij een kruidenwinkel of op de markt want die kleine potjes bij de supermarkt zijn niet lekker.

  6. Chantal 13 februari 2015 om 19:09 - Antwoorden

    Oeh Jolijn, wat is dit lekker!

  7. […] kommetje kokosyoghurt of banana soft serve om tot een toetje. Herinner je je Homemade Muesli from Paradise nog? Deze keer werd ik geïnspireerd door boekweit, duhhh. Iedere keer als we dit in de oven doen […]

  8. Mariella 18 december 2014 om 12:16 - Antwoorden

    Wat een top recept. Vandaag gemaakt, met een beetje eigen inspiratie. Heerlijk!
    Je website ziet er trouwens ook top uit. Keep on going!

  9. Leoni 17 november 2014 om 14:36 - Antwoorden

    Ik maak regelmatig een variant op dit recept.
    Komende week deze eens proberen.
    Ik gebruik meestal een mengsel van havervlokken, roggevlokken en speltvlokken. Verhoudingen maken niet zo uit, zolang het totaal aantal cups maar klopt.

    Met (soya)yoghurt en een banaan erdoor, heb ik de hele ochtend genoeg aan dit ontbijt.

  10. Wil 15 november 2014 om 08:45 - Antwoorden

    Wat een geweldig recept, heb dit vanmorgen om 06.00 gemaakt, kon niet meer wachten:-) Ahorn vervangen door acacia honing en dan 2 eetl minder, ook meerdere verschillende zaden erdoor, (ben zaden en noten verslaafd). Grote glazen pot gevuld en nu maar eens zien hoelang ik ermee doe, gaat ook richting dochters……
    Ga vanmiddag weer wat uit proberen……denk dat met appel en peer.

    Gr Wil

  11. H. Polman 12 augustus 2014 om 06:58 - Antwoorden

    Kunnen er ipv abrikozen ook rozijnen bij, na het bakken?

    • Jolijn 13 augustus 2014 om 10:55 - Antwoorden

      Zeker! Al het gedroogde fruit wat je lekker vindt.

      • H. Polman 13 augustus 2014 om 12:30 - Antwoorden

        Dank je wel.

  12. H. Polman 12 augustus 2014 om 06:58 - Antwoorden

    Kan ik er ook ipv of gewoon erbij, rozijnen doen, zonder mee te bakken?

  13. Evi 10 augustus 2014 om 18:13 - Antwoorden

    Deze muesli vond ik zoooo lekker. Ik heb het al een hele tijd geleden gemaakt.. wilde het nu toch eens laten weten. Ik zat toen de hele tijd met de lepel in het warme mengsel. Tijd om het weer eens te maken!

  14. Nienke 10 mei 2014 om 11:47 - Antwoorden

    Ook heerlijk met zonnebloempitten en pompoenpitten..! Super recept dat inmiddels de hele familie/vriendengroep door gaat 🙂

  15. trudy 4 mei 2014 om 12:32 - Antwoorden

    Net vanmiddag weer een voorraad gemaakt! Zoooooooo lekkerrrrrr!!!!
    Ik wil nooit meer anders voor ontbijt. Dank voor dit heerlijke recept!

  16. Claudia 24 maart 2014 om 09:03 - Antwoorden

    OMG! Het is echt ‘from paradise’! Wat is dit lekker!!! Thnx!

  17. Else 13 maart 2014 om 17:01 - Antwoorden

    Heerlijk recept wat ik net gemaakt heb.
    Maar heb een paar vraagtekens, waarom zout erin?
    Waarom verhitten?
    Ok dan geen cruesli, maar is de voedingswaarde dan nog net zo gezond na het bakken als zonder bakken? Graag jullie reactie.

    • Jolijn 17 maart 2014 om 11:29 - Antwoorden

      Zout haalt smaken op. Door te verhitten wordt het lekker knapperig! Enjoy!

  18. Kimberley 14 februari 2014 om 07:24 - Antwoorden

    Hi,

    Waar doe je eigenlijk het zout bij?

    Bedankt voor het recept!

    Groetjes Kimberley

    • Jolijn 3 maart 2014 om 14:24 - Antwoorden

      Dat maakt niet zoveel uit :o)

  19. Ellen 11 februari 2014 om 10:10 - Antwoorden

    Super lekker recept!!! Hoe lang kan ik deze ‘crusli’ bewaren?

    • Jolijn 3 maart 2014 om 14:25 - Antwoorden

      Goed afgesloten zeker een paar weken.

  20. Kerstfeest – Hoofdgerecht | 13 december 2013 om 12:57 - Antwoorden

    […] voor een origineel kerstcadeau: koop een paar glazen potten, maak een lekkere home-made granola, doe er een feestelijk lintje omheen en voeg het recept […]

  21. Nicky 20 november 2013 om 19:08 - Antwoorden

    Ik hou normaal gesproken niet zo van muesli maar op deze manier is het ontzettend lekker! En je hebt meteen een flinke hoeveelheid. Ik eet het met yoghurt en een beetje appelcompote….en zoals je al zei: het is moeilijk om er niet steeds tussendoor van te snoepen 🙂
    Bedankt voor het recept!

  22. Maartje 11 oktober 2013 om 18:28 - Antwoorden

    Niets is heerlijker dan op een regenachtig herfstdagje deze muesli in de oven te schuiven. Onder het genot van een yogi theetje, drijven langzaam de geroosterde kaneelgeuren mijn keuken binnen.. en kom ik eindelijk tot rust :). Bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept!

  23. Joyce 27 september 2013 om 04:23 - Antwoorden

    Wat een lekker recept. Vraagje: er worden van die leuke voorraadpotjes met draaidop gebruikt. Waar kun je die kopen. Ik vind ze erg leuk en handig.

    • Ell 31 oktober 2013 om 23:37 - Antwoorden

      Je kan ze in verschillende maten bij Dille & Kamille kopen

    • Nienke 10 mei 2014 om 11:49 - Antwoorden

      Ook bij action heb je mini wek potjes voor €0,99

  24. Cruesli | Roos RCPTN 17 september 2013 om 13:21 - Antwoorden

    […] kwam op het recept via vegadutchie en het moge duidelijk zijn dat ik er lyrisch over ben. Sowieso is dit een mooi blog voor iedereen […]

  25. Ann 23 augustus 2013 om 09:08 - Antwoorden

    Net gemaakt, het hele huis ruikt er nog naar. 🙂
    Ik heb vliesbloesemsiroop gebruikt i.p.v. ahorn, dat werkt blijkbaar ook.
    Ik roosterde mijn muesli altijd droog, maar dit is echt veel lekkerder!
    Heb je site net ontdekt, en heb heel veel zin om alles uit te proberen…
    Bedankt voor al die lekkere en gezonde recepten!

  26. Els 26 juli 2013 om 18:30 - Antwoorden

    Heel fijn recept! Heb het net eens uitgeprobeerd maar dan zonder het roosteren van de muesli in de oven – daar zag ik tegenop gezien de huidige temperaturen. Ik vraag me af hoe lang dit zal bewaren op deze manier?

  27. Anne 8 juli 2013 om 07:09 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Heerlijk deze muesli! Dankzij jouw website ben ik me gaan verdiepen in gezonde, vegetarische voeding. Ik heb al veel van je recepten geprobeerd en het is elke keer weer superlekker. Ik ben nu veel meer in balans en voel me heel goed! Bedankt en ga zo door!

    • Jolijn 10 juli 2013 om 15:31 - Antwoorden

      Super!! Blij om te horen! Geniet ervan 😀

  28. belinda berndsen 7 maart 2013 om 18:26 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Ik vind dat jij een hele mooie site hebt.

    Ik las dat jij een opmerking over zelfgemaakte pindakaas.

    Ik zou het geweldig vinden wanneer jij een recept hebt voor mij.

    Alvast bij voorbaat dank, mvrgr Belinda

    • Jolijn 9 maart 2013 om 09:10 - Antwoorden

      Hi Belinda!

      Ga mijn best doen!

      Groetjes Jolijn

  29. Sandra Heuninckx 28 november 2012 om 06:50 - Antwoorden

    Nog een klein vraagje.
    Een kopje, hoeveel gram is dat ongeveer?

    • Jolijn 1 december 2012 om 18:13 - Antwoorden

      Dat ligt aan het product. Als je Google’d ‘how many grams is a cup of …’ dan vind je het 🙂

      • Sandra Heuninckx 2 december 2012 om 12:51 - Antwoorden

        Ah ok.
        Maar een kopje, bedoel je dan een koffietas?
        ’t Is maar dat de verhoudingen wat kloppen.

        • Jolijn 4 december 2012 om 16:37 - Antwoorden

          Hi Sandra, een cup is een Amerikaanse afmeting. Je kunt cups online bestellen of in kookwinkels kopen. Anders kun je ook een standaard theekop gebruiken.

          • Sandra 7 december 2012 om 17:12

            Bedankt

  30. Ingrid 25 november 2012 om 08:53 - Antwoorden

    Hoi Jolijn, wat is dit een fijn recept! Onwijs lekker en het huis ruikt ook nog eens heerlijk. Zelf heb ik er zelf nog zwarte chocola en gedroogde stukjes mango door gedaan. Ik heb al wat kadopotjes klaar staan om nog meer mensen blij te maken!

    Groeten, Ingrid

    • Jolijn 1 december 2012 om 18:16 - Antwoorden

      Inderdaad superleuk als kado (voor de kerst).

  31. Sandra Heuninckx 19 november 2012 om 11:42 - Antwoorden

    Dit receptje stond al lang op mijn to do-lijstje. En eindelijk heb ik het gemaakt.
    Wat heerlijk zeg! Ik heb er nog wat rozijnen bijgedaan omdat ik niet genoeg abrikozen in huis had.
    Eet jij dat ’s morgens droog op of met iets bij?

    • Jolijn 20 november 2012 om 16:44 - Antwoorden

      Het is heerlijk in een bakje sojayoghurt en banaan.

      • Sandra Heuninckx 28 november 2012 om 06:51 - Antwoorden

        Ondertussen kunnen testen. En ik eet hem gewoon droog. Lekker genoeg vanzelf! Mmmmh!!!
        Mijn man doet er wel yoghurt over.

  32. Anique 23 oktober 2012 om 08:47 - Antwoorden

    hoi jolijn!

    ik vind je site echt super! heb al veel van je recepten gemaakt.
    ben nu de muesli aan het maken,was alleen de sesamzaadjes vergeten.
    en heb hele andere gedroogde abrikozen die zijn meer oranje..waar haal je die donkere vandaag?

    bedankt voor de lekkere recepten!

    • Jolijn 23 oktober 2012 om 15:05 - Antwoorden

      Thanks 🙂 De donkere abrikozen haal je bijvoorbeeld bij Ekoplaza, maar je kunt ze ook op de markt vinden. Succes!

  33. Trijnie 21 augustus 2012 om 12:13 - Antwoorden

    Ronduit heerlijk!! Wat een goed en makkelijk recept zeg! Geweldig! 😀

  34. Elise 13 augustus 2012 om 21:23 - Antwoorden

    Hij stond al een tijdje om mijn verlanglijstje, en vanavond heb ik hem eindelijk gemaakt ^^ erg lekker, ik heb het eerste bakje met yoghurt en verse aardbeien gegeten.

    • Jolijn 14 augustus 2012 om 18:29 - Antwoorden

      Hmmm, heerlijk 🙂

  35. Charlotte 14 juli 2012 om 12:44 - Antwoorden

    Hey Jolijn!

    Wauw zeg, wat lekker allemaal!! Dat wil ik zeker eens gaan proberen! Klein vraagje, waar haal jij je kokosolie en ahornsiroop vandaan? Ben benieuwd naar meer van je lekkere recepten dus ga snel verder kijken!!

    Liefs

    • Jolijn 16 juli 2012 om 20:50 - Antwoorden

      Hi Charlotte. Dank je! Kokosolie en ahornsiroop koop ik bij de Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Succes! Groetjes Jolijn

  36. Tinkerelf 26 mei 2012 om 05:43 - Antwoorden

    Hoi Jolijn, er staat net weer een volle plaat in de oven, eens kijken of ik ze daarmee uit bed kan krijgen!
    Het hoort inmiddels helemaal tot ons ontbijt-assorti. De meiden eten het met soyayoghurt en genieten er echt van!
    Dus bedankt voor de recepten en de leuke site, we zullen er nog vaak ook zoeken naar iets smakelijks om te maken!

    Groet uit Apeldoorn van
    Tinkerelf

    • Jolijn 30 mei 2012 om 19:41 - Antwoorden

      Hi Tinkerelf. Leuk om te horen! Fijn dat jullie van de receptjes op mijn site kunnen genieten :)) Er zullen er nog heel wat komen!

  37. […] zal ik jullie laten zien hoe ik dit maak. Het recept wat ik de eerste keer gebruikte komt van Vegadutchie.nl, echt een aanrader voor de heerlijke recepten en ook een hele leuke site voor de niet-vega’s […]

  38. Yasemin 1 april 2012 om 11:57 - Antwoorden

    HEERLIJK!! en inderdaad verslavend haha! Ook mijn vriend ( David Brinkman) vindt het super lekker:)!! Ik was vol enthousiasme aan het vertellen over jouw lekkere gerechten en kwam er achter dat jullie elkaar kennen 🙂 heel toevallig haha!! Leuk!! Ik ga zeker nog meerdere recepten van je uitproberen 🙂 Fijn weekend nog!

    • Jolijn 2 april 2012 om 19:12 - Antwoorden

      Haha, wat grappig!!! Leuk dat jullie het lekker vinden :o) Groetjes aan David.

  39. Aimee 11 februari 2012 om 14:07 - Antwoorden

    Erg goede recepten! Ga ze zeker uitproberen , bedankt..
    Aimee – was op zoek naar gezonde tips..

  40. Merel 21 oktober 2011 om 08:30 - Antwoorden

    Ja! nu lukt het wel om reacties te plaatsen 🙂

    Deze muesli is echt heeeeeeeel erg lekker! En makkelijk te maken.
    Dank voor het recept!

    • Jolijn 21 oktober 2011 om 09:20 - Antwoorden

      Gelukkig! Blij dat je het lekker vond. Ga na Thailand ook andere muesli recepten (o.a. met chocola) posten.

  41. […] granola maakt het plaatje compleet. Ik smolt er ook een chocoladehartje overheen die door de koude soft […]

  42. Vegadutchie etentje | 29 augustus 2011 om 19:14 - Antwoorden

    […] Spring naar inhoud HomeJolijnReceptenWork OutReizen ← Homemade muesli from paradise […]

  43. ruud 26 augustus 2011 om 20:51 - Antwoorden

    vol spannning klopt ons hart . . .

    Moi gefotografeerd schat. Ziet er heerlijk uit

Geef een reactie