Homemade muesli from paradise

Blog door Marije

Omdat Vegadutchie heel veel nieuwe fans heeft, hier een van mijn favoriete recepten van de afgelopen jaren. Sinds 2011 is geen ontbijt meer hetzelfde en ben er sindsdien hopeloos aan verslaafd.

Dit recept is in ons huis nu al een klassieker. Wanneer het in de oven staat ruikt je hele huis naar een mengeling van koekjes en kaneel en ook ik zit constant met een lepel in de mueslipot. Ik kreeg vorige week weer een potje van Jolijn kado en kon niet wachten tot ik deze mix weer over mijn soja yoghurt kon strooien.

Het enige wat ik net als Jolijn kan zeggen: probeer dit alsjeblieft! Hier dus het succes recept uit 2011… Je zult er geen spijt van krijgen 🙂

Knapperige muesli met noten en abrikozen

Waarschuwing: het maken van het volgende recept kan verslavend werken ;).

Knapperig, zoet, zacht, fruitig, gewoon alles wat lekker is zit hier in! Als je deze muesli eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer muesli uit de supermarkt. En het is nog makkelijk om te maken ook. Fijnhakken, mixen, in de oven en klaar ben je. Strooi het over de soja yoghurt, over een romige smoothie of neem een paar lepels voor extra energie.

Ingrediënten voor een grote pot muesli

Ongeveer 350 gram havervlokken (of 4 theekopjes)
300 gr gemixte, rauwe, ongezouten noten
40 gr sesamzaad
80 gr zonnebloempitten
80 gr kokosrasp
200 gr gedroogde abrikozen
2 tl kaneel
1/4 tl zeezout
4 flinke el kokosolie
6 el ahornsiroop

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof en mix de droge ingrediënten, behalve de abrikozen, door elkaar in een grote kom.

2. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze 25 seconden in de magnetron te verwarmen. Meng met de ahornsiroop en giet over de mueslimix.

3. Bedek een bakplaat met bakpapier of zilverfolie en vet deze met een beetje olie in. Stort het mengsel op een bakplaat of in een grote vorm en zet in de oven.

4. Zet de timer op 35 minuten. Schep de muesli iedere 5 minuten om. Wanneer de muesli knapperig en goudbruin in haal je het mengsel uit de oven en laat je het afkoelen.

5. Ga nu het liefst een rondje buiten lopen, zodat je niet te veel van de heeerlijk ruikende, warme mueslimix eet.

6. Eenmaal afgekoeld roer je de abrikozen erdoor.

Ook leuk als kadootje! Ik versierde de potten met kleine roosjes en linten van de Xenox. Vond ze er zo schattig uitzien!

 

 

5 Comments

  1. Lies 4 maart 2017 om 16:14 - Antwoorden

    Nieuwe lading in de oven… blijft heerlijk en mijn 3-jarige zoon wil énkel deze eten 🙂

  2. frouke 24 november 2014 om 12:46 - Antwoorden

    Hoi! Super lekker inderdaad home made granola! Keer op keer verras ik mensen met mijn granola & banaan/avocado cream. In plaats van soya yoghurt blender je 1 banaan met 1/2 avocado, dan krijg je een heerlijke romige crème waarop je de granola strooit. MMMMMMMMMMM (kan ook als toetje, ieder heeft zo zijn voorkeuren maar voor mij is het een heerlijk ontbijt).

  3. Sara 15 mei 2014 om 14:39 - Antwoorden

    Hmm, muesli of granola is altijd een schot in de roos. Ik vind het heerlijk om af en toe af te wisselen voor het ontbijt: havermout, smoothies of homemade granola.

  4. Joy 14 mei 2014 om 01:38 - Antwoorden

    Ik heb ook een keertje (een eigen variant van) granola/muesli gemaakt. Veel lekkerder dan uit de winkel inderdaad! En je huis ruikt gewoon zo lekker… Alsof je een goede bakkerszaak binnenstapt!

Geef een reactie