Green September Bowl

September is alweer begonnen, wat vliegt de tijd toch om. Hoewel de herfst in de lucht hangt zit ik buiten in mijn luchtige jurkje deze blog te typen. Ik kan me geen zomer zo mooi als deze herinneren.

Let’s talk about greens. Groene (blad)groenten zijn één van de beste dingen die we kunnen toevoegen aan ons dieet. Ze zitten boordevol mineralen en vitaminen. +:

– groene (blad)groenten groeien boven de grond naar de zon toe en geven je creatieve, lichte energie. Als je je moe en zwaar voelt is een salade met spinazie of een groene smoothie dus een uitstekende keuze.

– groene (blad)groenten zijn heel alkalisch (tegenovergestelde van zuur). Dit betekent dat ze de giftige stoffen die we in ons lichaam krijgen door een slechte luchtkwaliteit, drinkwater en verkeerd eten neutraliseren.

– in de Chinese geneeskunde wordt groen geassocieerd met creativiteit, emotionele stabiliteit en de lever.

– groene (blad)groenten zijn heel rijk aan ijzer, calcium, magnesium, zink, vitaminen a,c,e & k + ze bevatten proteïne.

– voordelen van het eten van groene (blad)groenten zijn bijvoorbeeld: zuivering van je bloed, bevordering van een goede spijsvertering, verhelpen van slijmvorming, een betere lever-, nier- en galblaasfunctie & een beter immuunsysteem.

Green September Bowl

Dit heerlijke & vullende ontbijt geeft je superveel langdurende energie en bevat alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Experimenteer en voeg eventueel andere ingrediënten toe die je lekker vindt.

Voor 1 grote portie (of 2 kleine porties)

2 bananen, in stukjes & bevroren (als je dit vergeten bent kun je 4 ijsklontjes toevoegen)
1/2 avocado
1/4 komkommer
1 hand spinazie
1 hand blauwe bessen
200 ml biologische kokosmelk
2 medjouldadels (of een beetje agavesiroop)
1 el hennepzaadjes
1 el kokosrasp
1 el chiazaadjes
1 tl spirulina

Doe alle ingrediënten in je blender en laat die zijn werk doen. Garneer met extra hennepzaadjes & chiazaadjes.

 

2 Comments

  1. Enya 8 december 2013 om 20:10 - Antwoorden

    Hallo,

    Dit recept ga ik deze week proberen! welke bladgroente is lekker in dit recept om de spinazie een keer te vervangen?

    Groetjes Enya

    • Jolijn 13 december 2013 om 13:16 - Antwoorden

      Probeer eens romaine of veldsla

Geef een reactie