Gierst met karamel banaan


Pompoenen, paddestoelen, rode ui, appels, pastinaak, bloemkool, walnoten & wortels. Allemaal herfst goodies die (binnenkort) weer in de winkel liggen. Ik ben zelf in oktober geboren en voel een sterke connectie met het herfstseizoen. De kleuren, het gevoel dat dingen veranderen en de groenten & fruit passen helemaal bij me.

Gierst is een graan dat in Nederland nog niet zo bekend is. Het is makkelijk te bereiden, goedkoop en het heeft veel eigenschappen die je gezondheid bevorderen. Gierst past goed bij de herfst (koud en regenachtig weer) door zijn verwarmende eigenschappen. Het is makkelijk te verteren en ook nog eens glutenvrij. Het stimuleert de nieren en maag en helpt je spijsvertering in de morgen op gang komen. De heerlijke nootachtige smaak past zowel bij zoete als bij hartige gerechten.

Vanochtend maakte ik dit heerlijke herfstontbijtje voor twee vrienden van me.

Gierst met gekarameliseerde banaan & frambozen


Voor 2 personen

1 theekopje gierst
1 theekopje amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1,5 water

1 banaan
1 el agavesiroop
1 el kokosolie
1 handje frambozen
snuf kaneel

Topping:
chiazaadjes
hennepzaadjes
walnootolie
cashewnoten

1. Kook de gierst in 1 kopje amandelmelk en 1,5 kopje water in 15 minuten. Laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

2. Verwarm 1 el kokosolie in een klein kookpannetje en bak de banaan ongeveer 30 seconden. Voeg dan de agavesiroop toe en bak op laag vuur nog ongeveer 3 minuten. Voeg een snufje kaneel en zout toe. Schep de gierst bij de banaan en roer de frambozen erdoor.

3. Verdeel over twee kommetjes of glaasjes en versier met je favoriete noten, zaden en/of (gedroogd) fruit. Lekker met een scheutje walnootolie.


KORTINGSACTIE Gezondmetpit

De producten van Gezondmetpit zijn gemaakt van zaden, pitten en noten. Zoals hennepolie, walnootpasta, granaatappelazijn, amandelpasta, pompoenpitolie… Smaken die je misschien nog nooit geproefd hebt, en die je een heel nieuw pallet aan mogelijkheden bieden in de keuken. En – ook niet onbelangrijk – die boordevol goede vetten, eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen zitten.

Als lezer van Vegadutchie krijg je tot eind oktober een eenmalige korting als je iets besteld op Gezondmetpit. Probeer bijvoorbeeld de heerlijke amandelpasta, abrikoospitpasta of hennepzaadjes uit. De kortingscode die je kunt gebruiken is: 5kAfsc8g-JP

De code is geldig tot eind oktober 2013.

Ga naar Gezondmetpit.nl en ontvang 7% korting op je bestelling!

 

2014-10-10T14:02:13+00:00 Ontbijt & Brunch, Zomer|7 Reacties

7 Comments

  1. Bianca 17 september 2013 om 12:07 - Antwoorden

    Echt prachtige foto’s! Krijg er honger van! 🙂

    Bianca

  2. Suzanne 16 september 2013 om 12:19 - Antwoorden

    Nog nooit gegeten, ben benieuwd. Wat een prachtige foto’s, sowieso een lust voor het oog!

  3. Renee 15 september 2013 om 07:52 - Antwoorden

    Ik hou ook heel erg van de herfst! Met gierstvlokken kun je trouwens ook heel makkelijk een heerlijk ochtendpapje maken. Hoeft alleen maar aan de kook gebracht te worden met water en een eetlepel witte amandelpasta. Voor de liefhebber nog wat agavesiroop/honing erbij. Heerlijk verwarmend voor een mooie chilly septemberochtend… 🙂

  4. Louise 12 september 2013 om 16:19 - Antwoorden

    Klinkt ontzettend lekker en het ziet er super mooi uit zeg 😀 Wanneer komt je kookboek uit, want ik word echt blij van je recepten.
    Waar kan je gierst eigenlijk kopen? Ik neem aan een natuurwinkel? Ben het nog niet tegengekomen, of in ieder geval niet bewust.

    • Jolijn 16 september 2013 om 11:37 - Antwoorden

      Yes! Natuurwinkel

    • Jolijn 16 september 2013 om 11:37 - Antwoorden

      En boek is in de maak 😉

  5. Fabienne 12 september 2013 om 09:51 - Antwoorden

    oh dit klinkt lekker, die gaan we proberen binnenkort. Zelf gebruikte ik gierst laatst door jouw banana blueberrybread voor een extra crunchy effect en dat was errug lekker! Gierst is ook heerlijk ’s avonds (ook in de zomer) met een groente-tomatenprutje. Kortom gierst is de moeite waard om in je voorraadkast te hebben.

Geef een reactie