Gevulde Paprika’s

Week 1 zit er alweer op! Alles verloopt volgens plan. Ik heb twee heerlijke dagen achter de rug. Gisteren deed ik een creatief middagje met Marcella. We maakten een & teken bij haar aan de muur met spijkers en wol. Geconcentreerd sloegen we zo’n 130 spijkers de wand in. Pure meditatie ;). ’s Avonds kookten we een uitgebreid Mexicaans diner (zie recept) en daarna keken we de tranentrekker ‘My sisters keeper’. Zeker een must-watch die je weer even met beide benen op de grond zet.

Vandaag was een perfecte herfstdag. Ik fietste al vroeg naar de bibliotheek waar ik op de bovenste etage (met uitzicht) mijn fotoboek van Thailand afmaakte. De rest van de dag zette ik mijn reisplannen op papier die ik de laatste dag van de detox zal ontrafelen. Aan het einde van de middag besloot ik mijn hardloopschoenen aan te trekken en in het zonnetje te rennen. Onderweg deed ik aan het water wat yogaposes. Terwijl ik de ‘Dancer’s Pose’ deed vielen er opeens honderden bladeren van de boom. Geluksmomentje! Teruggekomen ging ik de infraroodsauna in om vervolgens helemaal relaxed deze blog te schrijven.

Detox dag 7
Ontbijt: fruitsalade met chiazaad
Lunch: 4 rijstwafels met hummus
Snack: 2 rijstwafels met hummus
Diner: Mexicaans en banana soft serve

Detox dag 8
Ontbijt: Smoothie banaan/jus + 2 rijstwafels hummus
Lunch: Spinaziesalade met blauwe bessen en avocado (recept komt eraan)
Snack: 1 banaan en een paar amandelen
Diner: Marije maakt op dit moment een vegan Gado Gado en het ruikt al superlekker.

Mexicaans feest

Voor 4 personen

Voor de gevulde paprika’s

4 grote,rode paprika’s
100 gram bruine rijst, gekookt
half blok tempeh, in blokjes
2 rode uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
250 gram kastanjechampignons, in kleine blokjes
1 blikje mais, zonder suiker
2 el kokosolie
1 1/2 tl komijn
1 1/2 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
1/2 tl chilipoeder of verse
zout/peper

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de hoedjes van de paprika’s af. Verhit de kokosolie en fruit de ui, knoflook en kruiden ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de tempeh toe en bak 2 minuten. Vervolgens doe je de champignons erbij en bak je het mengsel nog 2 minuten. Tot slot voeg je de mais en rijst toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog meer kruiden. Vul de paprika’s met de tempehmix en zet ze in de ovenschaal. De hoedjes zet je ernaast. Vul de ovenschaal met een klein laagje water of bouillon. Laat gaar worden in ongeveer 30 minuten. 

Voor de avocadomousse

2 grote, rijpe avocado’s
1 teen knoflook
1/2 rode ui
1 limoen
verse koriander, klein handje
snuf kaneel
1 tl paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1 tl komijn

Blend in een keukenmachine tot een mousse. Voeg naar  smaak zout en peper toe.

Voor de salade

1/3 rode kool, fijngehakt
2 wortelen, geraspt
1 limoen
2 el olijfolie
hand koriander
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl kaneel
zout/peper

Mix alles door elkaar in een grote kom.

Zet de paprika’s met hoedje op de borden. Serveer met de avocadomousse en de salade en eventueel wat tortillachips. Ik kan me voorstellen dat mohito’s hier uitstekend bij gaan….Be creative!

Love Jo

2014-10-14T07:38:12+00:00 Avond, Feest, Herfst, Lunch & Avond|4 Reacties

4 Comments

  1. Anita 21 december 2014 om 14:56 - Antwoorden

    Dit gaan wij tweede Kerstdag eten 🙂
    Bedankt voor je leuke, heerlijke en inspirerende recepten!

  2. Sabrina 1 maart 2013 om 00:44 - Antwoorden

    Het was HEERLIJK! Laatste tijd veel vaker veganistisch aan het koken en dus al heel wat recepten uitgeprobeerd van je blog 🙂

  3. Sanne 12 november 2012 om 09:07 - Antwoorden

    Wauw dat menu ziet er heerlijk uit, en ik kan niet wachten op het recept van de spinaziesalade 🙂

  4. Marcella 11 november 2012 om 20:39 - Antwoorden

    Mmmm.. Ons Mexicaans gerecht was zóó lekker!!

Geef een reactie