Print and PDF

Reacties:

  1. Hoi Jolijn,

    Ik heb ze gemaakt. Fijne tekstuur en goede smaakt – Ik vind ze alleen vreeslijk zout.. (En ik eet niet bewust weinig zout of zo). Dit vond ik ook met de brownies (met boterbonen) die ik een maand geleden gemaakt heb. Ik dacht toen dat ik vast de verkeerde maatlepeltje had gebruikt.. maar nu heb ik extra opgelet.. en heb ik weer zoute koekjes. (Ik gebruik die roze Himalaya zout). Hoe kan dat?

    Groetjes Lize

    • Ha Lize,

      Wat gek! Het kan natuurlijk een kwestie van smaak zijn of een ander soort theelepel. Volgende keer wat minder zout 🙂 Bij mij zijn ze echt niet zo zout!

  2. Lijkt me heerlijk, ga ik dit weekend maken! Ken je trouwens die dadelpuree die je bij de Marokkaanse winkel kan kopen? Zitten volgens mij alleen maar (heel rijpe en daarom niet meer geschikt om los te verkopen?) dadels in, en is heel handig om koekjes mee te bakken etc.
    Overigens heb ik laatst die spruitjesschotel gemaakt, heel erg lekker (de vega-spekjes heb ik even geskipt, want te lui om verkooppunt te vinden en met die hazelnoten vast ook heel voedzaam), dank!

  3. Oh wat is deze heeeeerlijk!! Eindelijk iets gemaakt wat vriendlief ook lekker vind! Hahaha gelukkig kon ik zeggen dat er “gewoon” suiker in zat hoor! Hihihi

  4. Heb je een kant-en-klare glutenvrije meelmix gebruikt? En zo ja, van welk merk?
    De speculaas ziet er heerlijk uit 😋
    Ik ga hem zeker maken!

  5. Ooooh ik was gelijk verkocht toen ik het recept las!
    Vandaag was de ideale dag om het uit te proberen en ik ben heel tevreden.
    Ontzettend lekker en ook nog eens heel eenvoudig.
    Love it!!!

  6. Hallo, was al tijdje bezig met de perfecte gevulde speculaas (voor mijn suikerminnende bezoekers die onze suikervrije manier van eten altijd kritisch bekijken 😉 )met de spijs was ik al geslaagd maar goed deeg is lastig. Bij jouw deeg kreeg ik een vrij vette koek klopt dat? had boekweit en rijstemeel gebruikt half om half.

  7. G’ morgen!
    Ook hier lees ik weer dat je de ingredienten in een keukenmachine mengt.
    Aan wat voor machine moet ik dan denken? Welke gebruik jij?
    reacties van anderen zijn ook welkom.
    Heb het eens in mijn blender geprobeerd maar die liep toen vast ;0)

  8. G’morgen!
    Ik les vaak in recepten dat ze de ingredienten IN DE KEUKENMACHINE mengen. Hier is dat bijv ook bij de ingredienten voor de dadelspijs.
    Aan wat voor keukenmachine moet ik dan denken/ heb het een keer in de blender geprobeerd en toen liep ie vast ;0)

  9. Mijn maag begint al te knorren als ik dit zie. Wat een heerlijk recept! Gevulde speculaas heb ik nog niet veganistisch gevonden, dus dat wordt zelf maken dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *