Falafel Burgers in spitskool wraps

recept-falafel-burgers-vegan-glutenvrij

Falafel Burgers in Spitskool Wraps

Ik ben de laatste tijd in een falafel mood. Lekkere, knapperige balletjes in een wrap vol met hummus en tahin. Hmmmm. Superlekker! Omdat ik al een falafel recept op mijn blog heb, wilde ik iets anders voor jullie maken. Burgers. Niet de gewone in broodjes, maar in wraps van spitskool. Hoe lekker dat is, zul je proeven als je dit recept maakt! Een dubbele portie van de tahinsaus maken is aanbevolen.

Voor 4 burgers

1 pot/blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1,5 cup verse peterselie
1/2 cup verse munt
1/2 cup amandelpulp* of havervlokken 
2 el havermeel (alleen als je amandelpulp gebruikt)
1 el chiazaad

1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 el olijfolie
2 tl edelgistvlokken (optioneel)
zout & peper

*dit houd je over als je zelf amandelmelk maakt. Veel mensen vragen me altijd wat ik hiermee doe dus here you go! Als je geen amandelpulp over hebt dan kun je havervlokken gebruiken.

Voor de tahinsaus

2 el witte tahin
3 el water
sap van een 1/2 limoen
1 tl tamari

1 spitskool

Optioneel: tomaat, avocado, pepers, wortel, paprika

Scheur de bladeren van de spitskool af en was ze. Laat ze uitlekken en leg ze op een bord. Meng de ingrediënten voor de tahinsaus door elkaar in een kommetje en zet aan de kant. Snijd de groenten naar keuze (optioneel) in stukjes.

Meng het chiazaad met 2 eetlepels water in een kopje en roer goed door. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de peterselie, munt en knoflook in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse knop. Doe daarna alle andere ingrediënten voor de burgers + chiamengsel erbij en druk nog een paar keer op pulse. Als het falafel mengsel te droog is kun je een klein beetje water toevoegen. Verdeel het mengsel in vieren en vorm er stevige ballen van. Druk een beetje plat of gebruik een burger vorm en leg op de bakplaat. Bak 15 minuten, keer de burgers om en bak nog 15 minuten.

Zet de falafel burgers, spitskool, groenten en tahinsaus op tafel en maak je eigen burgers!

Maak jij deze falafel burgers? Deel ze met de #vegadutchie op Instagram!

falafel-burgers-vegan-recept
2016-02-25T06:29:33+00:00 Glutenvrij, Lunch & Avond|6 Reacties

6 Comments

  1. Lianne 18 maart 2016 om 21:36 - Antwoorden

    Ziet er super lekker uit! Ik vroeg me allen af hoeveel burgers je per persoon eet? Het recept is voor 4 burgers, dus 2 per persoon of…

    • Jolijn 24 maart 2016 om 07:18 - Antwoorden

      Wij eten er meestal wel 2 per persoon op 🙂

  2. Djuli 6 maart 2016 om 15:00 - Antwoorden

    Mmm yummy, dit ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept opslaan 🙂

  3. Patricia 4 maart 2016 om 12:57 - Antwoorden

    Bedankt voor het recept, ik ga hem binnenkort maken het ziet er zo lekker uit!

  4. Nikki 25 februari 2016 om 19:58 - Antwoorden

    Ik ga ze dit weekend proberen! Jammer dat je zo weinig post De laatste tijd!

    • Jolijn 26 februari 2016 om 09:15 - Antwoorden

      Ha Nikki,

      Leuk dat je ze gaat maken! Benieuwd hoe je ze vindt!
      Ik post iets minder de laatste tijd omdat ik heel druk ben met de Vegadutchie Lente Detox en een aantal andere toffe projecten 🙂 Maar ik blijf zeker 1 x per week posten.

      Heel mooi weekend! Liefs Jolijn

Geef een reactie