Simpele Overnight Oats

oats1

Ik ontdekte ‘oats’ (havervlokken) op de vele Amerikaanse en Canadese blogs die ik volg. Regelmatig zag ik ‘overnight oats’ voorbij komen en ondanks dat ik totaal niet van papachtige dingen hou, werd ik toch wel heel nieuwsgierig.

Een paar maanden en tientallen pakken havervlokken verder kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat de oat ontbijtjes in mijn leven zijn gekomen.

Als ik dit s’avonds aan het maken ben verheug ik me alweer op de volgende ochtend. SMULLEN!!!

Easy Overnight Oats

Ingrediënten voor 1 ontbijt

1/3 kopje havervlokken
2/3 kopje soja- of amandelmelk
1 el lijnzaad of chiazaadjes (kan eventueel zonder)
1/2 theelepel kaneel
1 banaan, in plakjes
Eventueel 1 el ahornsiroop of agavesiroop om het wat zoeter te maken. Vooral als je geen jam gebruikt is dit lekker.

Topping

Suikervrije frambozenjam
100% pindakaas van de natuurwinkel of zelfgemaakt

Avond van tevoren

 

Meng de havervlokken, lijnzaad, kaneel, banaan en melk in een bakje en roer goed door. Dek af met plastic folie en zet in de koelkast.

Ochtend

Roer de havervlokken goed door en schep er een grote lepel frambozenjam en pindakaas op.

Goddelijk!!!

 

Vanochtend eerst een half uur hardgelopen door het park en een paar yoga-oefeningen gedaan. Had ondertussen wat om naar uit te kijken ;). Glaasje versgeperste bloedsinaasappelsap erbij. Wat een goed begin van de dag!

 

Vergeet de weggeefactie niet!! Je weet niet wat je mist 😉

-x- Jolijn

 


30 Comments

  1. […] ben ik vroeg opgestaan om een rondje te gaan hardlopen. Daarna douchen, mijn lievelingsontbijt van overnight oats met banaan en kaneel en een aflevering van House of Cards, mijn nieuwste […]

  2. Erik 21 augustus 2013 om 06:58 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Kan je de in plaats van havervlokken ook boekweitvlokken gebruiken?

    Gr

    • Jolijn 29 augustus 2013 om 08:27 - Antwoorden

      Ik denk het zeker wel ja 🙂

  3. Heidi 12 juni 2013 om 16:45 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    ik heb een vraagje… Hoe groot zijn de kopjes die jij hiervoor gebruikt?
    ik gebruik zelf vaak een senseokopje vol met havervlokken en dan 2 senseokopjes met amandelmelk. Als ik dit lees, denk ik dat ik veel te veel eet??? Vandaar mijn vraag over de grootte van jouw kopjes.

    Groetjes Heidi

    • Jolijn 19 juni 2013 om 16:02 - Antwoorden

      Ik gebruik zelf Amerikaanse cups. Te koop bij dille & kamille of online. Anders een standaard theekop.

  4. Overnight oats « elfjeskruid 10 januari 2013 om 11:20 - Antwoorden

    […] recept en foto’s (die tevens een pak mooier zijn dan die van mij ) vind je hier […]

  5. Sanne 21 november 2012 om 15:40 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Ik vroeg me af wat jouw mening is met betrekking tot het weken van haver i.v.m. phytic acid/fytinezuur. Ik heb jarenlang dagelijks havermout gegeten, maar ben wat terughoudender geworden door deze verhalen (hoewel ik van brood als alternatief ook niet echt vrolijk wordt)…

    BTW: ontzettend inspirerende site, keep up the good work 🙂

    • Jolijn 24 november 2012 om 16:13 - Antwoorden

      Dank je!
      Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet veel over gelezen. Ik koop wel altijd biologische havervlokken. Ga me er eens in verdiepen.

  6. Blanca 5 november 2012 om 07:43 - Antwoorden

    S.M.U.L.L.E.N.!!!!! Was alleen wat koud zo uit de koelkast… Misschien een winterse variatie:opwarmen 😉

    dankje voor de inspiratie…

  7. Dunja 30 september 2012 om 17:21 - Antwoorden

    Hm, vanochtend voor het eerst gehad (na al heel vaak het recept bekeken te hebben!).. heeel erg lekker :)!

  8. Sanne 19 september 2012 om 09:25 - Antwoorden

    Dit is echt een super lekker recept! Ik had er ook nog blauwe bessen doorheen. Echt wat een goede blog!

    • Jolijn 19 september 2012 om 14:55 - Antwoorden

      Dank je! Lekker met blauwe bessen ook.

  9. […] Ik heb allerlei nieuwe dingen geprobeerd en andere dingen herontdekt, zoals banana soft serve, overnight oats en green smoothies. Ik wist trouwens niet dat ik zo vol kon zitten van een green smoothie! (Een […]

  10. Frederik 31 augustus 2012 om 17:02 - Antwoorden

    Net klaargemaakt voor morgenvroeg, heb er hoge verwachtingen van 🙂

    • Frederik 31 augustus 2012 om 17:06 - Antwoorden

      Klein vraagje trouwens, ik heb volgende vlokken gebruikt:
      http://www.quakeroats.be/nl/producten/quaker-oats/quaker-oats/

      Is dit gezond, of is het met vanalles bewerkt waardoor het eigenlijk geen meerwaarde meer bied?

      Ben nieuw in het hele gezonde voeding gebeuren, maar wil het toch graag goed doen 🙂

      groetjes

      • Jolijn 2 september 2012 om 19:12 - Antwoorden

        Smaakte het? Ik gebruik altijd havervlokken van de biologische winkel. Volgens mij zijn alle oats onbewerkt…

  11. Alice 21 mei 2012 om 06:38 - Antwoorden

    Dit vind ik de lekkerste: 200 ml rijstemelk met 5 eetlepels grove havervlokken op het vuur zetten, door roeren tot de havervlokken zijn opgenomen, ondertussen een hand witte amandelen en wat lijnzaadjes roosteren in pannentje, appeltes snijden, 2 dadels in kleine stukjes snijden…
    Havermoutpapje in een schaaltje doen, theelepel kokosolie er door heen roeren, appel en amandelen en dadels eroverheen.. bestrooien met kaneel ( en evt beetje hennepzaad )… en Geniet!!!

    • Jolijn 21 mei 2012 om 19:35 - Antwoorden

      Wow, klinkt ook heerlijk!

  12. Martine 23 april 2012 om 07:35 - Antwoorden

    Ook erg lekker om in plaats van haver, de 7 granenvlokken van de Halm te gebruiken. Ben nog niet helemaal fan van de dot pindakaas erop.

    • Jolijn 24 april 2012 om 20:54 - Antwoorden

      Je kan ook amandelpasta of cashewnotenpasta gebruiken. Ga deze week een review plaatsen van een enorm lekkere rauwe amandelpasta!
      7 granenvlokken ken ik nog niet. Ben benieuwd!

  13. jorieke 26 maart 2012 om 13:13 - Antwoorden

    Hi Jo! Kheb het geprobeerd. Jam jam!! Vond het super gezellig gisteren!

    • Jolijn 27 maart 2012 om 13:28 - Antwoorden

      Heel gezellig 🙂 Gelukkig vond je het lekker!

  14. Louise van Gend 20 maart 2012 om 18:40 - Antwoorden

    Ik heb het dit ook net klaargemaakt 😀 Alleen had ik geen chiazaadjes of lijnzaad (dat wil ik nog even halen morgen). Ben echt ontzettend benieuwd hoe dit gaat smaken. Ik heb er voor de zoetigheid een beetje rijststroop ingedaan (aangezien dat op moet en ik even geen agave heb :p). Ben enorm benieuwd 😀

  15. Marjolijn 2 februari 2012 om 10:19 - Antwoorden

    Nou, Jolijn, ik heb deze vanmorgen geproefd en inderdaad, het was goddelijk!
    In plaats van een hele banaan heb ik een halve genomen, en heb het verder zonder pindakaas en jam gedaan. Leek me anders zoveel.
    En weet je, dit ga ik zeker een paar keer per week doen! Het is gewoon hartstikke gezond en nooit geweten dat sojamelk zo lekker kon zijn!
    Ben blij dat ik je site gevonden heb hoor, dankjewel voor de inspiratie!

    Groetjes, Marjolijn

    • Jolijn 2 februari 2012 om 10:27 - Antwoorden

      Superleuk om te horen! Je kunt ook veel variëren door bijvoorbeeld amandel- of kokosmelk te gebruiken of wat cacaopoeder toe te voegen.

  16. kirsten 30 december 2011 om 07:42 - Antwoorden

    Hoe enthousiast jij hierover bent, zo ben ik over échte, warme havermout. Zeker nu het wat kouder is (maar ook midden in de zomer, op een camping in berlijn, heb ik het gemaakt..), vind ik het heel lekker. Inderdaad met een dot pindakaas en/of jam. Maar ook met rozijnen of ander gedroogd fruit, noten, een schepje yofu, een beetje chocolade..

    • Jolijn 31 december 2011 om 15:52 - Antwoorden

      Lijkt me ook heel lekker! Ga het zeker een keer proberen binnenkort.

  17. Tine 29 december 2011 om 16:24 - Antwoorden

    Super hé, ik ben er ook fan van!

    • Jolijn 29 december 2011 om 16:24 - Antwoorden

      Heerlijk, heb er al heel wat uitgeprobeerd. Heb jij een favoriet?

Geef een reactie