Detox dag 4+5 en homemade kokosboter

Het gaat me tot nu toe heel gemakkelijk af. Lekker veel smoothies, salades en gegrilde groenten. Ik vind het helemaal prima. Al moet ik toegeven dat ik mijn eerste glas rode wijn op de laatste dag van mijn detox alweer gepland heb 😉

Dag 4:

Lunch

Quinoa salade met gestoomde groenten, zoals paprika, spruitjes en bietjes

Snack

Banaan, appel, gojibessen en een verdwaalde dadel

Diner

Dahlsoep met spinazie
Banana soft serve met carobe. Smullen!

Sport

Fietsen + 1 uur yoga

Dag 5:

Ontbijt

Green juice + havermoutpap met banaan en amandelpasta

Lunch

Restje dahlsoep

Diner

Quinoa met avocadosaus en gegrilde wortel, ui, paprika, broccoli en spruitjes

Sport

Half uurtje hardlopen en 1 uur yoga

Vandaag ging ik ook nog een half uur in de infraroodsauna. Dit is zo ontzettend goed voor je lichaam. Alle giftige stoffen zweet je eruit en het is een ware verlichting voor je spieren. Ik heb heel veel rugklachten, maar ik merk na 1 keer infraroodsauna al dat het beter gaat.

Eergister maakte ik voor de eerste keer zelf mijn kokosboter. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is kokosrasp, maar het resultaat is geweldig! Een romige boter, helemaal puur natuur. Heerlijk om door je smoothies of soepen te doen of door de warme pap ’s morgens. Jum.

Ingrediënten

Ongeveer 450 gram biologische kokosrasp
1/2 tl vanille

Doe de kokosrasp in je keukenmachine en laat ongeveer 20 tot 30 minuten draaien. De kokosboter is goed, zodra er een  vloeibaar mengsel is ontstaan.

“A person needs at intervals to separate from family and companions and go to new places. One must go without familiars in order to be open to influences, to change.” – Katharine Butler Hathaway

2014-05-08T13:52:33+00:00 Herfst, Ontbijt & Brunch|24 Reacties

24 Comments

  1. Erika 27 april 2016 om 08:35 - Antwoorden

    Kan het ook met een staafmixer??

    • Jolijn 28 april 2016 om 13:09 - Antwoorden

      Nee helaas is die niet krachtig genoeg. Je hebt echt een goede keukenmachine of high speed blender nodig.

  2. Rosanna 29 april 2015 om 14:13 - Antwoorden

    Moet het verse kokosrasp zijn, of kan het ook met gedroogde?

    • Jolijn 30 april 2015 om 12:09 - Antwoorden

      Ha Rosanne, je kunt gedroogde kokos gebruiken! succes en eetsmakelijk

  3. Emma 14 oktober 2014 om 07:37 - Antwoorden

    Hey Jolijn!

    Ik heb een keukenmachine + geraspte kokos in huis. Voor een recept heb ik minimaal 225 gram kokosboter nodig. Moet ik dan ook 225 gram kokosrasp gebruiken of meer?

    , Emma

    • Jolijn 14 oktober 2014 om 08:06 - Antwoorden

      Hi Emma, je hebt minimaal 450 gram nodig, omdat er anders te weinig in je keukenmachine zit. Dus je doet de kokosrasp met vanille in de keukenmachine en dan ontstaat de kokosboter. Succes!

  4. Smulfrummie 2 juli 2013 om 16:54 - Antwoorden

    Hoi, ik ben net bezig geweest om deze kokosboter te maken. Heb sinds deze week mijn Kitchenaid Foodprocessor en het leek me leuk om dit daarmee uit te proberen. Nu zou ik denken dat een Kitchenaid foodprocessor toch vrij sterk is, maar de kokos ‘kruipt’ omhoog tijdens het mixen, moet hem dan tussendoor weer stilzetten om het mengsel met de spatel weer te laten mengen, plus dat het apparaat loeiwarm word. En nog steeds geen smeuige massa. Wat doe ik verkeerd?! Ik begrijp er niets van.

    Maar je hebt wel een leuke site, heb al diverse items van je site bij mijn favorieten opgeslagen.. Complimenten!! =)

    Groetjes,
    Smulfrummie

    • Jolijn 10 juli 2013 om 15:35 - Antwoorden

      Je moet het inderdaad steeds even terugduwen met de spatel. Je kunt je keukenmachine om de minuut even stilzetten om oververhitting te voorkomen. Ben benieuwd of het nu lukt! Liefs

  5. Stefanie 13 juni 2013 om 14:22 - Antwoorden

    heb je een tip als je een keukenmachine wil kopen?
    Ik wil ook graag van dit soort boters kunnen maken maar heb nog een machine ervoor, nu vroeg ik me af waar ik op moet letten als ik er eentje zou willen aanschaffen.

    • Jolijn 19 juni 2013 om 16:01 - Antwoorden

      De Vitamix is een hele investering, maar wel echt de beste. Vooral als je ook notenpasta’s wilt maken. Anders kun je naar Kenwood machine’s kijken.

  6. Denise 29 maart 2013 om 12:27 - Antwoorden

    wgagdgf

  7. Denise 29 maart 2013 om 12:26 - Antwoorden

    Wat voor keukenmachine gebruik je? Ik heb er 1 van princess en heb geraspte kokos van Conimex, maar het lukt niet. De kokos verbrand onderin en het keukenapparaat raak oververhit.

    • Jolijn 2 april 2013 om 13:01 - Antwoorden

      Hi Denise. Ik gebruik zelf een Kenwood keukenmachine. Niet heel sterk, maar genoeg om het meeste werk mee te verrichten. Een goede keukenmachine is de investering wel waard vind ik persoonlijk. Ik gebruik hem echt iedere dag wel!

  8. lies 11 maart 2013 om 16:00 - Antwoorden

    Hoi, klinkt leuk die cocosboter, maar moet er helemaal niets van vocht bij? vind het precies een beetje vreemd dat die vlokken een dikke pasta gaan vormen…

    • Jolijn 11 maart 2013 om 17:11 - Antwoorden

      Toch is het zo 😉 Er hoeft zeker geen vocht bij. Je hebt wel een sterke keukenmachine nodig!

  9. Tanja Hattink 5 maart 2013 om 20:04 - Antwoorden

    Jolijn, ik ben nu bezig me te orienteren op een goede foodprocessor, ik wil heel graag zelf kokosboter maken (en goede smooth hazelnootpasta en …. Zoveel!). Hoeveel watt is jou keukenmachine? Weet je dat? Ik heb met mijn staafmixer staan klunsen, maar dat lukte dus echt niet. En die is toch ook al 600 watt. Benieuwd of je tips hebt voordat ik er 1 aanschaf. Top blog btw!! Gr Tanja

    • Jolijn 9 maart 2013 om 09:13 - Antwoorden

      Hi Tanja,

      Ik heb zelf een Kenwood. Die is prima, maar niet heel sterk. Heb je al op vergelijkingssites gekeken? Groetjes Jolijn

  10. Daphne Wessel 22 november 2012 om 01:04 - Antwoorden

    Wordt het niet hartstikke warm, die kokos, als je de foodprocessor 20 minuten aanzet?
    Groetjes..

    • Jolijn 24 november 2012 om 16:12 - Antwoorden

      Wel een beetje ja 🙂

  11. Louise van Gend 10 november 2012 om 13:00 - Antwoorden

    Nou je inspireert mij ook, zeg. Het klinkt zo lekker allemaal 🙂
    en de kokosboter ga ik zeker ook maken!

  12. Groen Meisje Jamie 9 november 2012 om 07:11 - Antwoorden

    Jolijn, je hebt me helemaal geïnspireerd om ook de detox te doen!

    • Jolijn 10 november 2012 om 09:26 - Antwoorden

      Doen doen doen!

  13. Crista 8 november 2012 om 19:49 - Antwoorden

    Wat voor vanille gebruik jij?
    Dat hadden wij laatst wel een soort van zelf gemaakt, maar dat was uit E. Coli met biochemie practicum…

    • Jolijn 10 november 2012 om 09:26 - Antwoorden

      Ik gebruik geraspte vanille

Geef een reactie