Delish Chocolate Mousse

Wat een heerlijk weer vandaag! Samen met mijn couchsurfers uit Canada/Londen heb ik over de Noordermarkt geslenterd om groenten, fruit en granen in te kopen. Straks eten we een vegan pasta pesto en een avocadodip met tortillachips.

Sinds een aantal weken heb ik me aangemeld bij couchsurfing. Ik vind het echt geweldig! Als je ergens heen wil kun je een ‘couch’ zoeken een bijvoorbeeld ook een filter plaatsen om specifiek op zoek te gaan naar mensen met dezelfde interesses. Iets minder was dat ik de eerste dagen overspoeld werd met aanvragen. Amsterdam is super populair en voordat ik het wist had ik 50 mensen die graag de week daarop een paar nachtjes op mijn bank wilden crashen. Ik host nu alleen vrouwen en heb een standaardmail gemaakt als ik niet wil hosten. Naast couchsurfen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Heb binnen een paar weken al heel veel nieuwe mensen leren kennen.

Volgende week ga ik 4 dagen naar Vegan Paradise Berlin en ik heb al een leuk adres waar ik kan slapen. Zo’n zin om alle eetadresjes te ontdekken, latte’s te drinken en rond te struinen door de stad. Het wordt echt een culi tripje.

In mijn vorige blog schreef ik hoe je zelf hazelnootmelk maakt. Veel mensen gooien het pulp dat overblijft van de melk weg, maar je kunt er eigenlijk heel veel mee doen. Probeer deze goddelijke chocomousse bijvoorbeeld eens! Een ideaal receptje om je dag happy te beginnen. Lees: chocola heeft een ongelooflijk positief effect op je humeur.

Raw Chocolate Mousse


1 portie

1 banaan
1/2 avocado
4 el amandelmelk
2 el rauwe chocoladepoeder
1 tl tahin
1 el agavesiroop of ahornsiroop
1 el kokosrasp

Mix alles in de keukenmachine tot een egale mousse. Garneertips: gehakte noten, muesli, kokosrasp, banaan, hennepzaadjes.

Morgen heb ik een Thaise massagecursus met Jorieke. Omdat ik van plan ben om een opleiding te gaan doen kijk ik er al weken naar uit! Als het morgen zo goed voelt als ik denk dat het voelt dan schrijf ik me zo snel mogelijk in. Wordt vervolgd…

2014-05-08T13:57:08+00:00 Herfst, Ontbijt & Brunch|11 Reacties

11 Comments

  1. Emmelien 20 februari 2013 om 09:29 - Antwoorden

    Ben ik nu heel dom, of gaat hier helemaal geen notenpulp in, maar alleen melk? Het ziet er wel heerlijk uit!

    • Jolijn 20 februari 2013 om 17:34 - Antwoorden

      Klopt! Alleen de melk 🙂

      • Emmelien 20 februari 2013 om 17:53 - Antwoorden

        Er staat namelijk in je stukje ‘Veel mensen gooien het pulp dat overblijft van de melk weg, maar je kunt er eigenlijk heel veel mee doen. Probeer deze goddelijke chocomousse bijvoorbeeld eens!’ Dat klinkt alsof er pulp in gaat 😛

  2. Shanna 1 februari 2013 om 14:54 - Antwoorden

    Gemaakt! Om mijn vingers bij af te likken! Ik wil nóg een portie! En nog gezond ook 😀 thanks

    • Jolijn 1 februari 2013 om 16:28 - Antwoorden

      Wat goed! Jaa hij is echt genieten he 😉

  3. Crista 17 januari 2013 om 15:22 - Antwoorden

    Tip als je niet alles in huis hebt is: Halve avocado, 1 banaan, 4 grote dadels en een eetlepel (rauwe) cacao.

  4. Barbara 2 oktober 2012 om 10:03 - Antwoorden

    Leuk, een mede couchsurfer! Ook tof om gewoon binnen NL te gebruiken. Laat maar weten als je eens in R’dam wilt komen logeren! En een tip; let erop dat surfers die bij je willen komen slapen echt een persoonlijk bericht naar je sturen, zodat je kunt zien dat ze echt hun best hebben gedaan op het bericht versturen en je profiel lezen. Veel plezier!

  5. Suzanne 30 september 2012 om 19:45 - Antwoorden

    Klinkt lekker! Weer mooie foto’s!

  6. Veggie Sara 30 september 2012 om 15:28 - Antwoorden

    Lijkt me echt superlekker! Die hazelnootmelk trouwens ook, ik drink het nu regelmatig dus misschien zelf maar eens proberen.

  7. berti 29 september 2012 om 19:44 - Antwoorden

    ook lekker met 1 eetl pindakaas ipv tahin 😉 favoriet hier.
    of 1 eetl kokosolie (amanprana).

  8. sanne 29 september 2012 om 17:49 - Antwoorden

    Oeh ik ga het nu gelijk maken!!!

Geef een reactie