December Chocola

December is aangebroken. Ik verander in een sentimentele romanticus. Kerstlichtjes, koude vrieslucht, kerstliederen op de radio, wandelingen door besneeuwde bossen, familiebezoekjes, de naderende jaarwisseling, melancholie, rode wijn bij het haardvuur, oliebollen eten, winter cd’s zoals John Mayer …
Ik verlies mezelf graag in deze maand.


Food We Love stuurde me vorige week alvast een kerstcadeaubox met producten uit het Midden-Oosten. Zo zaten er dadels in, witte tahini, rozenwater (heerlijk voor je huid!) en pistachenoten, waardoor ik werd geïnspireerd deze December Chocola te maken.

FWL gelooft dat producten waarvan je de herkomst kent nog beter smaken. Ze brengt je in aanraking met bijzondere producten en verhalen die het waard zijn om te delen. Iedere maand speuren ze stad en land af om de meest bijzondere leveranciers en lekkerste producten te vinden en deze met jou te delen. Je kunt een verrassingsbox eenmalig bestellen of een abonnement nemen!

De box is met veel liefde samengesteld. Bij de producten zitten recepten en een uitleg per ingrediënt. Een leuk cadeau om weg te geven aan een vriend of vriendin! Je kunt deze maand zelfs kerstpakketten bestellen met een exotische inhoud.

December Chocola


Voor 1-10 personen 🙂

1/2 cup kokosolie, gesmolten
1/2 cup agavesiroop of dadelsiroop
3/4 cup rauwe cacaopoeder
snuf himalayazout
1/2 tl vanillepoeder

2 el pistachenoten, fijngehakt
2 el gojibessen
1 el moerbeien
1 el chiazaden
1 el hennepzaadjes

Meng de kokosolie, agave- of dadelsiroop, cacaopoeder, vanille en zout door elkaar. Giet in de taartvorm en bestrooi met de noten, gojibessen, moerbeien, chiazaden en hennepzaadjes. Zet voor minimaal 30 minuten in de vriezer en breek in stukken.

 

Houden jullie van kerst en oud & nieuw? En hebben jullie recepten die jullie graag in plantaardige versie willen?

2014-10-09T12:48:03+00:00 Winter, Zoet|8 Reacties

8 Comments

  1. […] een foodblog worden hoor… zo’n keukenprinses ben ik niet) Ik heb een (hemelslekker!!) chocolade recept wat ik in de winter gebruik, omgebouwd tot pasta versie… en degene die mij kennen weten dat […]

  2. Marissa 29 januari 2014 om 14:07 - Antwoorden

    Net gemaakt en wauw, zooooo lekker!

  3. Nicole 9 december 2013 om 11:06 - Antwoorden

    En een lekkere, verantwoorde, niet te moeilijke kerststol met spijs graag!

  4. Inge 4 december 2013 om 23:21 - Antwoorden

    Ziet er erg gezellig en lekker uit ! m’n complimenten !!
    Vooral de Goji-bessen voegen qua kleur echt iets toe (y)
    Ga het zeker maken……Bedankt !

  5. Bo 4 december 2013 om 17:09 - Antwoorden

    Hai

    Hoeveel is een cup?

    • Maaike 5 december 2013 om 10:28 - Antwoorden

      225 milliliter

      Misschien een plantaardige variant op oliebollen? (waar bij de kramen vaak koemelk in gaat)

    • Jolijn 13 december 2013 om 13:18 - Antwoorden

      Je kunt het beste een gemiddelde theekop gebruiken 🙂 Of cups kopen bij bijvoorbeeld de Dille & Kamille

Geef een reactie