Boekweit Pudding met Appel-Tahin-Jam


Gratitude list Vrij zijn, dagje sauna Elysium met hubby, massages, in de zon ontbijten, lang uitslapen, yoga therapie, tekenen op het dak van het Nemo in Amsterdam, afspraak met Retreat Yourself bij Vinnies Deli (heerlijk eten!), moeder en dochter dagje, dat het lang licht is buiten, diep ademhalen, lezen over Canada, eten met vriendinnen, lentegeur, chiazaadjes, zelfgemaakte notenmelk, vogelgeluiden, boek van vriendlief lezen (he’s got talent), met blote voeten door het zand lopen, eindeloos kletsen.

Van weinig spullen in huis hebben word ik altijd heel creatief. Dus creëerde ik deze week met een left-over batch amandelen, een in de fruitschaal verdwaalde appel en de laatste boekweitzaden een ontzettend lekker ontbijtje. Supermakkelijk om te maken, geen stress in de ochtend en de rest van de dag geen last van cravings. I LOVE IT.

Boekweit Pudding met Appel-Tahin-Jam


Voor 1 portie

1/3 cup boekweit, gewassen
2/3 cup homemade amandelmelk (of uit pak)
2 el chiazaadjes
1 tl ahornsiroop
Snuf kaneel
1 appel, geraspt
2 el tahin
1 flinke el suikervrije kersenjam (of jam naar keuze)

Meng voordat je naar bed gaat de boekweit, amandelmelk, chiazaadjes, ahornsiroop en kaneel door elkaar in een hoog glas of een bakje.

Roer de pudding de volgende ochtend goed door en schep de appel, tahin en jam erop. Garneer met een beetje boekweit. Zo Yummy!!

2014-10-10T13:49:18+00:00 Lente, Ontbijt & Brunch|13 Reacties

13 Comments

  1. Britt 26 januari 2017 om 08:33 - Antwoorden

    Ondanks dat ik al bijna 2 jaar bijna elke dag een “Jolijn” ontbijtje eet, was deze vreemd genoeg steeds aan mijn aandacht ontsnapt. Gisteren de prep gedaan en vanochtend voor het eerst opgesmikkeld en het is LEKKER! Deze komt zeker op de favourieten lijst te staan, samen met al die andere heerlijke ontbijt receptjes van jou. Dank je wel voor alle inpiratie Jolijn, dankzij jou weet ik dat gezond eten ook gewoon heel erg lekker is! 🙂

    • Jolijn 31 januari 2017 om 07:57 - Antwoorden

      Ah wat fijn om te horen! Ik heb deze echt al zo lang niet meer gemaakt, maar jij inspireert me om hem weer eens te proberen :-). X

  2. LNNK 10 mei 2013 om 16:33 - Antwoorden

    Dit ga ik morgenvroeg eten!

  3. Marcella 6 mei 2013 om 19:21 - Antwoorden

    Yum, klinkt goed!

  4. Amami 30 april 2013 om 06:18 - Antwoorden

    Any chance of getting this recipe in English?

    • paty 30 april 2013 om 07:22 - Antwoorden

      English if possible, pweaaaase!

      • R Ganel 30 april 2013 om 16:18 - Antwoorden

        Courtesy of Google Translation:
        For 1 serving

        1/3 cup buckwheat, washed
        2/3 cup homemade almond milk (or pack)
        2 tbsp chia seeds
        1 tsp maple syrup
        pinch of cinnamon
        1 apple, grated
        2 tbsp tahini
        1 tbsp of sugar free cherry jam (or jam of your choice)

        Mix before you go to bed the buckwheat, almond milk, chia seeds, maple syrup and cinnamon together in a tall glass or bowl.

        Stir the pudding the next morning and carefully scoop out the apple, tahini and jam it. Garnish with a little buckwheat. So Yummy!

  5. Daniëlle 29 april 2013 om 10:44 - Antwoorden

    Dat klinkt heerlijk! Ga het snel proberen, heb alle ingrediënten in huis 🙂

  6. Mylene 28 april 2013 om 15:23 - Antwoorden

    Hoi Jolijn,

    Bedankt voor je (altijd heerlijke) recepten. Gebruik je nu ‘echte’ boekweit of boekweitvlokken. Die vlokken kan ik wel kopen, maar boekweit zelf… waar kan ik dat dan kopen??

    • Els 28 april 2013 om 20:43 - Antwoorden

      Voorzover ik weet (en kan zien) gebruikt Jolijn hele boekweit. Boekweit koop je gewoon bij de Ekoplaza (en vast ook bij andere biologische winkels). Het zijn een soort driehoekige ‘zaadjes’ zoals ook op de foto te zien is. Als je het niet kunt vinden in de winkel: gewoon even vragen. 🙂

  7. Sunaina 28 april 2013 om 14:05 - Antwoorden

    Ook dit ziet er goed uit. Bedankt voor de heerlijke veganistische brunch vandaag bij Beter & Leuk. Tof je eens in het echt gezien te hebben 🙂 Fijne avond!

  8. Sabrina 28 april 2013 om 06:57 - Antwoorden

    Wauw wat een heerlijk ontbijt. Zit er nu enorm van te genieten.
    Wel lekker om een keer wat anders te ontbijten dan alleen groene smoothie.

    Thx.
    Sabrina

Geef een reactie